Plaça gran   Plaça gran - 17 de gener 2016 17/01/2016 29:54

INTERVENEN

Toni Pons, Regidor de Promoció Econòmica

Lluís Puig, en el moment de l’entrevista, Dtor. de Cultura Popular

Tània Guasch, Presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs

VEUS D’ARXIU

Joan Arimany, estudiós dels Tonis de Manlleu

Diverses de la Festa dels Traginers de Balsareny

Jordi Joan Alsina, Pt. Federació dels Tres Tombs de St Antoni BCN

IL·LLUSTRACIONS MUSICALS (Menys de 90 segons)

Els Tres Tombs, Núria Feliu

Pobres Traginers, La Rural

CONTINGUT

Continuem a Castellbisbal amb motiu de la pregó de la Trobada nacional dels Tres Tombs que tindrà lloc a aquesta localitat el mes de maig. El pregó constitueix el punt de partida de tota una sèrie de festes dels Tres Tombs que es faran arreu de la geografia catalana.

El municipi, fa anys eminentment agrari, presenta avui una dinàmica empresarial que es reflecteix en la industria i el comerç sense oblidar que subsisteix un determinat teixit agrari del que ahir varen tenir coneixement entrevistat a l’actual representant d’una nissaga que ve del segle XVII i que a més d el agricultura convencional en fa d’ecològica. De tot plegat ens en parla el primer tinent d’alcalde de la població i regidor de Promoció Econòmica, en Toni Pons.

Entrevistem també a la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, la Tània Guasch, que ens descriu com en el calendari, d’ara fins el mes de maig se succeiran les festes dedicades als Tres Tombs.

Per últim recorden, gràcies a la nostra fonoteca, tres manifestacions que hem reflectit en anteriors edicions del nostre programa, els Tonis de Manlleu, els Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona i la Festa del Traginers de Balsareny.

Avui fem un repàs mes a mes del què hem fet durant l’any que ens ha deixat.

De cada mes hem escollit un fragment de les nostres edicions per recordar allò d’interessant del què ens han parlat la gent que ha expressat les seves vivències per mitja del nostre micròfon.

La Catalunya Central ha tingut bona part del protagonisme dins del nostre temps de radio. Del Bages i Osona hem aportat memòria històrica sobre una activitat capdavantera a mitjans del segle passat, el món del tèxtil.

Vàrem ser a la Noguera i a la seva capital, Balaguer, trobem el Centre d’Interpretació de l’or del Segre. Sorprenentment al riu si troba or.

Amb el bosquetà Eloi Madrià parlem de l’ofici de roder i de la conservació del bosc referint-nos al massís de les Gavarres.

A la Sala dels Miralls del Gran Teatre del Liceu van actuar gent anònima del Pirineu amb un recull de cançons pròpies de muntanya recollides en una col·lecció de 80 CD per Artur Blasco. Acompanyat per en Iònic, acordionista del conservatori de París .

I acabem el programa amb una conversa amb el crític gastronòmic i d’art, Jaumó Fàbrega, escriptor i professor de la UAB, sobre la cuina de sempre, en Pla i en Dalí.

Autor fotografies: Aleix Mateu

Plaça gran
Más opciones