L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 21/11/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 21/11/2014

21/11/2014 00:10:17
L'Informatiu 2 - 21/11/2014 L'Informatiu 2 - 21/11/2014
L'Informatiu 2 - 21/11/2014 00:10:17 21/11/2014
Sinopsis
  • La querella de la fiscalía pel 9 N ja és al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El text, tal com ja es va anunciar, va contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver tirat endavant el procés participatiu del 9N tot i la suspensió del Constitucional. Els acusa dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions. El text considera que han volgut sobreposar la seva visió partidista de la realitat per sobre del seu deure a complir la llei. Ara el Tribunal haurà de decidir si l'admet tràmit. 
  • Sobre la presentació d'aquesta querella li han preguntat a la vice-presidenta del govern. Soraya Sáenz de Santamaría ha negat qualsevol pressió de l'executiu i ha reivindicar l'autonomia del ministeri fiscal. La vice-presidenta, que ha dit que de moment no hi ha prevista cap trobada de Mariano Rajoy amb Artur Mas, ha argumentat que les lleis es poden canviar, però sempre dintre del marc que elles mateixes contemplen, sense transgredir-les. En la compareixença de la vice-presidenta hi era també el ministre de l'interior que, a preguntes dels periodistes, ha volgut manifestar el seu parer personal sobre la querella.
  • Al Parlament, primeres reaccions dels grups parlamentaris que passen pel malestar dels partidaris del procés participatiu i el PSC i la constatació de PP i Ciutadans que ningú no es pot saltar la llei... De la seva banda, Jutges per la Democràcia i la Unió Progressista de Fiscals lamenten que s'hagi judicialitzat un conflicte que , segons diuen s'ha de solucionar amb diàleg.
  • Pedro Sánchez ha acabat aquest matí la seva visita a Barcelona. Ha criticat una vegada més la querella i ha insistit en que es poden blindar la competències  de la Generalitat en llengua i cultura. A més, ha retret a Rajoy que desqualifiqui la reforma de la Constitució.
  • Joaquim Nadal ha declarat avui com a imputat per suposades irregularitats en una operació urbanística a Santa Cristina d'Aro quan ell era conseller d'obres públiques amb el tripartit. 
  • La comissió d'investigació del Parlament sobre el Cas Pujol i el frau fiscal ha tancat avui la llista de compareixences que demana.
  • El Barça rep demà el Sevilla, un rival perillós i més després d'una setmana de Virus Fifa i monopolitzada per les enigmàtiques declaracions de Messi sobre el seu futur...El president i l'entrenador del Barça, han volgut tancar definitivament el tema... 
  • El Sidecar és un dels locals emblemàtics de la Plaça Reial. Ara l'exposició titulada "De la Vanguardia al Sidecar" vol recuperar la seva història. L'exposició forma part del projecte de recuperació de la memòria històrica de la Plaça Reial que ha emprés la Fundació Setba. La mostra vol recrear la memòria del local, on des de l'any 1982 i encara avui, es troba el club de rock Sidecar
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán