Aquest diumenge a "Noms propis", Montse Busquets parla amb la Doctora en Física Quàntica i divulgadora científica Sonia Fernández-Vidal.
Com s'explica que una mateixa cosa pugui estar alhora en llocs diferents? Què és un forat negre? Cabria tota la matèria de la humanitat en un terròs de sucre si n'eliminéssim els espais buits? Són preguntes que troben resposta als llibres –convertits en èxits de vendes– de Sonia Fernández-Vidal, on aquesta brillant divulgadora intenta apropar el coneixement científic al gran públic de manera entenedora i divertida.
Doctora en Física Quàntica per la UAB, va descobrir la seva vocació "mirant la immensitat del mar quan era petita". Als 25 anys ja treballava al Centre Europeu d'Investigació Nuclear desenvolupant un nou accelerador de partícules "que revolucionarà la tecnologia del futur en camps com la salut o les comunicacions". També va passar un temps al Laboratori Nacional de Los Álamos, a Nou Mèxic, conegut per ser el lloc on es va fabricar la primera bomba atòmica. "Per sort, no vaig formar part de cap projecte que em suposés un conflicte moral", apunta.
Fernández-Vidal reflexiona amb Montse Busquets sobre els misteris que intenten resoldre els investigadors avui dia: què és la realitat –"la gran pregunta nascuda amb el descobriment del món quàntic, que és embogit i caòtic"– o si és compatible l'espiritualitat amb la seva professió. Tot i que l'important, afirma, "no són les respostes, sinó el fer-se les preguntes adequades per poder evolucionar". A la ciència... i a la vida.
- Dirigido por
- Anna Cler
- Géneros
- Cataluña
- Idiomas
- Catalán