Enlaces accesibilidad
Allau d'al·legacions

Els suplents de meses constituïdes podran cobrir altres vacants del seu territori

  • La Junta Electoral de Barcelona vol evitar que els primers votants a arribar, els majors de 65 anys, hagin de formar part d'una mesa
  • Més de 21.000 persones han presentat excuses per evitar-ne formar part de l'operatiu electoral

Per
Els suplents podran cobrir altres meses electorals vacants

La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha anunciat aquest divendres que els membres suplents de meses electorals del proper 14-F que finalment no hagin de quedar-se a la seva mesa perquè ja s’han constituït puguin ser reassignats a altres meses que sí que requereixin membres. Cada junta electoral de zona farà la reassignació dins del seu àmbit territorial, el partit judicial corresponent, i “preferentment dins del municipi de residència de l’elector”.

Preocupació per l'allau de peticions per evitar formar part d'una mesa electoral | Edició Migdia - Ràdio 4

Evitar la presència de persones grans

La llei preveu que si una mesa no té prou membres presents, entre titulars i suplents, els primers electors puguin ser obligats a quedar-se com a vocals o president. Davant del fet que el Govern ha recomanat que els primers electors en votar siguin els d’edat avançada, i per tant de més risc, la JEP ha ordenat a les juntes electorals de zona que “s’abstinguin d’ordenar formar part de la mesa algun dels electors que es trobi present al local”.

Per això, consultada la Junta Electoral Central (JEC), la JEP de Barcelona ha recomanat a les juntes electorals de zona de tots els partits judicials de la demarcació que prioritzin membres suplents d’altres meses que hagin quedat alliberats, encara que siguin de municipis de l’entorn.

Més de 21.000 persones presenten excuses per no anar a les meses electorals

Almenys 21.180 persones ja han presentat excuses a les juntes electorals de zona per no anar a les meses electorals el proper 14-F, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Això suposa aproximadament la quarta part de tots els membres convocats a través de sorteig pels ajuntaments catalans, tot i que encara queden dies per presentar excuses i no totes les juntes electorals de zona tenen actualitzades les seves dades.

En concret, la junta de Barcelona Barcelona ha rebut 8.000 peticions a 3 de febrer. La de Berga en té 166; la de Terrassa ha recollit 1.100; la de L’Hospitalet de Llobregat, 1.300, la de Vilafranca del Penedès ja té 245 excuses.

Encara a la demarcació de Barcelona, la junta d'Arenys de Mar ha rebut 648 excuses; Granollers, 1.106; Igualada n'ha registrat 384; Sabadell, 1.012; Sant Feliu de Llobregat, 1.085; Vic, 463, i Vilanova i la Geltrú, 518.

A TarragonaTarragona, la junta del Vendrell en registra 336; Tortosa, 467; Tarragona n'ha rebut 666; Reus, 830, i Valls, 191.

Pel que fa a la demarcació de Lleida Lleida, la junta de Balaguer ja en té 214; Cervera, 144; la de la Seu d'Urgell, 101; la junta de zona de Lleida, 661; la de Tremp, 115, i la de Vielha, 42.

A Girona hi ha 668 sol·licituds presentades; 156 a Puigcerdà, 152 a la junta de zona d'Olot i 410 a Santa Coloma de Farners.