Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies destacades del 4 de maig de 2023 | La Generalitat decideix repetir tots els exàmens de les oposicions

  • El Parlament decideix recórrer al Suprem la decisió de la JEC de retirar l'escó a Laura Borràs
  • Els Mossos continuen buscant dos dels autors del tiroteig d'anit a Salou
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Laura Vilagrà encapçala la reunió amb els sindicats de la Funció Pública
Laura Vilagrà encapçala la reunió amb els sindicats de la Funció Pública

L'actualitat d'aquest dijous passa per la decisió de la Generalitat de repetir tots els exàmens de les oposicions després de detectar que una afectació massiva del 99,7% dels processos.

De la seva banda, la JEC comunica la retirada de l'escó a la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs. El Parlament ha decidit recórrer al Suprem per aturar l'ordre.

Noves denúncies per presumptes agressions sexuals a menors a l'escola infantil del Liceu Francès de Barcelona. El centre acaba de destituir el director a l'espera que conclogui la investigació. Mentrestant, els Mossos continuen buscant dos dels autors del tiroteig d'anit a Salou. Dos homes han mort per l'impacte de les bales. Hi ha un detingut, però la policia científica treballa a la zona.

Les dades d'ocupació d'abril marquen un nou rècord d'afiliats a la seguretat. El nombre d'aturats registrats es redueix en 9.500 inscrits al SOC.

Continua la investigació de l'incendi al quadre de comandament de l'estació de Rodalies de Gavà. Mentrestant continuen les afectacions a diverses línies.

Resum de notícies a Catalunya del 4 de maig de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:39

    Dos detinguts per un tiroteig sense ferits al barri del Guinardó de Barcelona

     

    Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones per un tiroteig aquest dijous a la tarda al barri del Guinardó de Barcelona, segons han informat fonts del cos a Europa Press. Els trets s'han produït sobre les 18.50 i no hi ha hagut ferits, i els Mossos han obert una investigació per aclarir els fets. La policia està investigant si els trets s'han realitzat amb una arma real o de fogueig.

  • 20:20

    El Parlament aprova sancionar per la sequera un mes després de la convocatòria d'ajudes
     

     

    El ple ha aprovat la proposició de llei per a modificar el decret de mesures urgents contra la sequera. Junts, PSC i ERC pacten modificar el règim sancionador i incloure inversions. Es modifica el règim sancionador als ajuntaments que incompleixin amb les restriccions. Es proposa sancionar-los un mes després de la convocatòria d'ajudes per a solucionar fugides d'aigua si no manifesten la seva voluntat de solucionar l'incompliment. El text inicial de Junts proposava ajornar les sancions fins a l'1 de juliol i, després de negociar amb PSC i ERC, ha incorporat la proposta d'aquests dos grups en les esmenes de condicionar les multes a la convocatòria d'ajudes.

  • 19:11

    Dos trens afectats per diversos actes vandàlics en les vies a Tarragona



    Dos trens de Rodalia han xocat aquesta tarda contra les lloses de formigó i maons col·locats per vàndals en les vies en el tram ferroviari entre Sant Vicenç de Calders i Calafell. Cap dels passatgers dels dos trens hagi sofert danys. Els actes vandàlics s'han produït a les 17 hores, segons Renfe, col·locant lloses de formigó, maons i altres obstacles sobre els raïls. Els dos trens han sofert danys en el xassís i s'han vist obligats a aturar-se.

  • 18:53

    Junts, PSC i Esquerra acorden l'aplicació de les sancions i les inversions per la sequera.

     

    El Parlament validarà l'entesa, per àmplia majoria, més de 100 diputats, encara que no perquè hagin negociat un text comú. Es votaran mútuament les propostes, segons fonts contrastades dels 3 partits a Ràdio 4, en un clima agre entre socialistes i republicans, pel caos a Rodalies i les oposicions. El Govern modificarà el decret de restriccions amb una normativa que ara abastarà tota Catalunya, amb l'Ebre i les Nogueres. D'aquesta manera es refà el consens perquè les multes als ajuntaments incomplidors s'activin al mateix temps que l'ordre dels ajuts per arreglar les fuites d'aigua, amb un mes de marge, i fixa la contractació de les obres per emergència.  

  • 18:33

    S'hauran de repetir tots els exàmens de les oposicions de dissabte

     

    La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha anunciat que l'1 i 8 de juliol s'hauran de repetir tots els exàmens opositors de dissabte passat pel caos que es va produir. Un total de 13.581 treballadors de la Generalitat estaven convocats aquest dissabte a les proves. Segons els sindicats, durant les proves faltaven exàmens, mobiliari, personal expert i coordinació. Vilagrà ha assumit que hi va haver un "99,7% de processos afectats" i per això el Govern farà repetir les proves. Aquest cop, la Generalitat posarà mitjans propis per evitar subcontractar.

  • 17:30

    L' Ajuntament de Barcelona instal·larà aire condicionat en 18 centres educatius més dels anunciats per Educació

     

    L'Ajuntament de Barcelona posarà aire condicionat en espais comuns de 18 centres educatius més al marge dels anunciats pel departament d'Educació. Dels centres on la conselleria instal·larà aparells, n'hi ha 8 que són instituts de la capital catalana. A banda, el consistori barceloní posarà aire condicionat a 15 escoles i a 3 instituts escola. Es tracta de l'Escola Auró, l'Escola Concepción Arenal, l'Escola de la Concepció, l'Escola Diputació, l'Escola Dovella, l'Escola Fructuós Gelabert, l'Escola Joaquim Ruyra, l'Escola La Sedeta, l'Escola l'Arenal de Llevant, l'Escola l'Estel. L'Escola Miralletes, l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer, l'Escola Provençals, l'Escola Ramon Llull i l'Escola Sagrada Família.

  • 17:02

    ERC avala que la Mesa del Parlament acordi recórrer al Suprem la resolució de la JEC contra Borràs. 

     

    ERC ha avalat que la Mesa del Parlament hagi acordat presentar un recurs contenciós administratiu en el Tribunal Suprem i mesures cautelars contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l'acta a la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs. Assegura que veuen amb bons ulls la decisió "en defensa del Parlament i el seu reglament davant la ingerència que suposa la decisió, reiterada, de la JEC". El PSC, cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, lamenta la dilació de l'independentisme per rellevar la presidenta suspesa de la cambra catalana Laura Borràs al Parlament. 

     



     

     

  • 16:23

    Ajuntaments com el de Begur i Torrent investiguen el malbaratament d'aigua

     

    El Baix Empordà és una de les comarques amb més consum d'aigua de Catalunya. Municipis com Begur o Torrent han començat a investigar qui malgasta l'aigua. A Begur ja notifiquen aquest consum excessiu als propietaris dels habitatges però si no el redueixen als 230 litres per persona i dia que marca el decret de sequera, els sancionaran. A Torrent, un petit poble de 200 habitants també tenen un consum desmesurat. Han encarregat una auditoria però d'entrada, sospiten de les zones ajardinades de dues urbanitzacions de luxe.

  • 16:00

    Nova reunió entre la consellera de Presidència i els sindicats pel desgavell de les oposicions

     

    Segona reunió entre la consellera Laura Vilagrà i els sindicats per tractar les incidències del concurs oposició al Palau de la Generalitat. Hauran de decidir quines proves s'hauran de repetir.

  • 15:29

    Presó provisional per al presumpte autor de la mort a trets del jove de Sant Hipòlit de Voltregà

     

    El jutge de Vic ha ordenat presó provisional per a l'home de 40 anys que els Mossos van detenir per la mort a trets del jove de 15 anys de Sant Hipòlit de Voltregà la matinada de l'1 de maig. El jutge ha ordenat el seu ingrés a Brians 1. L'home ha passat a disposició judicial aquest dijous al matí i hi ha estat unes cinc hores. Va ser detingut hores després dels fets en un ampli dispositiu policial per al municipi. L'endemà va assistir al registre al seu domicili, custodiat pels Mossos i amb la seva advocada d'ofici, si bé bona part se'l va passar a dins del vehicle per falta de col·laboració.

  • 15:27

    Seat dispara els beneficis del primer trimestre de l'any

     

    Les xifres constaten que l'empresa ha guanyat 144 milions d'euros impulsats per les vendes de la marca filial Cupra. Aquests guanys suposen multiplicar per 30 els que va tenir el mateix període de l'any passat amb especial èxit de vendes del Cupra Born i el Cupra Formentor. 

  • 15:19

    Catalunya, entre les comunitats autònomes amb més banderes blaves d'Espanya

     

    La comunitat catalana compta amb 120 distincions. Hi ha dues noves platges que entren al rànquing: la marina de Badalona i el far de sant Cristòfol a Vilanova i la Geltrú. Catalunya lidera la quarta posició del rànquing amb una menció especial a la platja de Vila-seca per la seva contribució a l'educació ambiental. 

  • 15:12

    Catalunya va rebre un milió de turistes al mes de març, un 44% més que l'any passat

     

    La despesa total va incrementar-se un 43%, fins als 1.056 milions d'euros. Catalunya es consolida com la segona zona més visitada d'Espanya, només superada per les Canàries, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Els francesos concentren el 19,5% dels viatgers arribats a Catalunya i per darrere, els italians.

  • 15:01

    Comença el període de preinscripcions a les escoles bressol de Barcelona

     

    Les sol·licituds pel primer cicle d'educació infantil que comprèn el període dels 0 als 3 anys es poden presentar fins el 17 de maig, ambdós inclosos. El procés és totalment telemàtic a través del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Excepcionalment, les famílies que no puguin fer la presentació telemàtica podran demanar cita prèvia per telèfon o correu electrònic a l’escola escollida en primera opció i fer allà la preinscripció presencial, també entre el 4 i el 17 de maig. La llista de sol.licituds amb la puntuació provisional es publicarà el 24 de maig, i després del termini de reclamació el sorteig del número de desempat serà el 2 de juny. La publicació de la llista definitiva d'infants admesos serà el 14 i el període de matrícula, del 15 al 21 de juny.

  • 14:44

    El Parlament vota la proposició de Junts sobre la sequera.

     

    JxCat planteja modificions al decret de sequera del Govern especialment pel que fa a la moratòria de les sancions als Ajuntaments que no compleixin les restriccions. Per ajornar la moratòria de les sancions fins un mes, concretament al juliol, després de que es concedeixin les subvencions als consistoris. 

     

    El portaveu d'Aigua és Vida, Dante Maschio, qualifica d'insuficients les mesures preses pel Govern de la Generalitat per fer front a la sequera. Per aquest motiu, dissabte han organitzat una cimera social que busca trobar solucions a aquesta falta d'aigua. 
     

  • 14:38

    El BCE augmenta un quart de punt els seus tipus d'interès, fins al 3,75%



    El Banc Central Europeu decideix tornar a augmentar els seus tipus d'interès un quart de punt percentual. Els deixa en el 3,75% i frena el ritme de les pujades de mig punt de les anteriors reunions. Després de la reunió del Consell de Govern, el BCE ha informat que també incrementa en 25 punts bàsics la facilitat de crèdit, la que presta als bancs a un dia, fins al 4%, i la facilitat de dipòsit, la que remunera als bancs l'excés de reserves a un dia, fins al 3,25%.

  • 14:21

    Esquerra Republicana demana la reprovació de la ministra de transports, Raquel Sánchez per la gestió de Rodalies.

     

    La formació al Senat ha registrat la petició per al ple del 10 de maig. L'acuses d'ineficiència en la gestió de les incidències. La ministra de transports ha defensat a Ràdio 4 que és la Generalitat l'encarregada del servei.  

  • 14:20

    Un submarinista d'uns 60 anys mor mentre feia immersió a Cadaqués

     

    Els fets han passat poc abans de tres quarts de dotze del migdia quan es trobaven a l'illa del Cullaró, al nord de la Cala Culip. El submarinista hauria patit algun tipus de problema i els altres dos que l'acompanyaven, en un intent per ajudar-lo, haurien pujat a la superfície sense fer la descompressió, segons Salvament Marítim. Aquests han estat  traslladats amb ambulància a l'hospital de Figueres en estat lleu. 

  • 14:16

    El Parlament rep la notificació de la JEC que demana retirar l'escó a Laura Borràs

     

    El Parlament ha rebut aquest dijous cap a les 13.45 hores la notificació de la Junta Electoral Central que demana la retirada de l'escó a la presidenta de Junts i presidenta suspesa de la cambra catalana, Laura Borràs. La vicepresidenta en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha convocat una reunió de la Mesa del Parlament, en què previsiblement decidirà recórrer la decisió davant del Tribunal Suprem i aquesta mateixa tarda es votarà al ple. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar Borràs a quatre anys i mig de presó i a 13 d'inhabilitació per fraccionar contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.
     

  • 14:15

    Noves denúncies per presumptes agressions sexuals a menors a l'escola infantil del Liceu Francès de Barcelona

     

    Segons ha pogut saber RTVE, hi ha noves denúncies per presumptes agressions sexuals a menors a l'escola infantil del Liceu Francès de Barcelona. El centre ha destituït el director a l'espera de les conclusions de la investigació. S'investiga un monitor de menjador contractat per una empresa externa al que famílies de dues nenes de 5 i 6 anys van denunciar. El presumpte autor dels fets va quedar en llibertat després de declarar al jutjat amb una ordre d'allunyament de l'escola.

  • 13:50

    El Col·legi d'Enginyers Agrònoms demana modernitzar les instal·lacions de reg davant la sequera extrema

     

    El Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) demana que es modernitzin les instal·lacions de reg davant la sequera extrema en què es troba Catalunya des de fa mesos. "Pot semblar contradictori, però creiem que una de les solucions passa pels regadius, pels regadius eficients i tecnificats", ha defensat la degana, Conxita Villar, en la presentació d'un manifest de posicionament del col·legi davant de la sequera.

  • 13:33

    Un submarinista mor i dos més resulten ferits a Cadaqués

     

     

     Segons informa Salvament Marítim, han rebut l'avís a través del telèfon d'emergències 112 a les 11.39 del matí informant del succés a la zona nord de l'illa Cullaró, prop de la cala Culip. Fins al lloc, s'hi ha traslladat l'embarcació Salvamar Alnilam, que ha localitzat la víctima mortal, d'uns 60 anys, i els dos ferits. Les primeres hipòtesis apunten que l'home s'ha indisposat i que els seus acompanyants han intentat sortir ràpidament de l'aigua sense completar la descompressió. Salvament Marítim informa que també s'han alertat els Bombers i els GEAS de la Guàrdia Civil.

  • 13:29

    Funcionaris dels jutjats catalans protesten davant la subdelegació del Govern d'Espanya en una nova jornada de vaga

     

    Funcionaris dels jutjats catalans han protestat aquest dijous a les portes de la subdelegació del govern espanyol a Barcelona en una nova jornada de vaga. Unes 250 persones, segons la Guàrdia Urbana, han sortit al carrer per carregar durament contra “l’absència de negociació” per part del ministeri. Els sindicats convocants, CCOO, UGT, CSIF i STAJ, basen les seves reivindicacions en el reconeixement de les funcions que realment realitza cadascun dels cossos funcionarials i exigeixen la paralització de la tramitació parlamentària de la Llei orgànica d'eficiència organitzativa. La d’avui ha estat la primera d’una nova bateria d’aturades de tot el dia que es repetiran el 9, 10,11,16,17 i 18 de maig.

  • 12:41

    Passa a disposició judicial el detingut per la mort del menor de Sant Hipòlit de Voltregà

     

    El detingut per la mort a trets del menor de 15 anys a Sant Hipòlit de Voltregà la matinada de dilluns ha passat aquest matí a disposició judicial. Cap a les 10 del matí el presumpte homicida, un home de 40 anys amb múltiples antecedents, ha entrat als jutjats de Vic custodiat pels Mossos. Els investigadors, que dimarts van registrar l'immoble de l'arrestat a la recerca de l'arma de crim, continuen buscant la pistola. Pel que fa als motius que haurien desencadenat la baralla que va acabar amb l'assassinat del menor els mossos continuen tractant d'esclarir-los.
     

  • 12:37

    El 30% de l'alumnat vulnerable deixa els estudis després d'acabar l'ESO

     

    Són les dades que es desprenen del darrer informe de la Fundació Bofill. L'any 2020, el 61% de l'alumnat de 19 anys de Catalunya que havia deixat els estudis ho havia fet principalment en acabar 4t d'ESO. El document indica que a Catalunya només el 86,3% dels joves estan escolaritzats amb 17 anys, gairebé quatre punts per sota de la mitjana estatal situada en el 90%.

  • 12:32

    Seat ha disparat els beneficis el primer trimestre de l'any.

     

    La marca automobilística guanya 144 milions d'euros impulsats per les vendes de la marca filial Cupra. Aquests guanys suposen multiplicar per 30 els que va tenir el mateix període de l'any passat amb especial èxit de vendes del Cupra Born i el Cupra Formentor. 
     

  • 12:06

    Borràs critica que hagi conegut per la premsa la decisió de la JEC de retirar-li l'escó

     

    "Em nego a normalitzar-ho. Parlem de vulneració de drets. I qui ho normalitza, hi col·labora", ha dit la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, a través del seu compte de Twitter. I assenyala que ha conegut "totes" les informacions judicials per filtracions als mitjans de comunicació. Aquest dimecres a la tarda la JEC ha decidit rebutjar les al·legacions de Borràs i també les del Parlament. Inicialment, va informar que no faria pública la decisió fins avui dijous, però a la nit es va filtrar a la premsa.

  • 11:11

    Les vendes a les grans superfícies creixen un 8,7% al març respecte el mateix mes del 2022

     

    Són dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). L'increment és prop d'un punt percentual inferior al del febrer, que es va situar en el 9,7%. Durant el tercer mes de l'any les vendes de productes alimentaris van créixer un 6,8%, més de quatre punts per sota de la dada del febrer. En canvi, les de la resta de productes s'han enfilat un 10,9%, tres punts més que el mes passat. En l'acumulat del primer trimestre de l'any, les vendes a preus corrents han pujat un 10% respecte del mateix període del 2022.

  • 10:48

    Renfe habilita un servei de busos alternatiu per l'avaria a l’R2Sud

     

    La companyia agilitza la freqüència inicialment prevista i garanteix una llançadora gairebé cada deu minuts. A les 6.30 ha començat el primer servei des de Castelldefels. En total, una flota de 15 autobusos duran els passatgers a l’estació de Sants de Barcelona. Tot i que la previsió era fer expedicions cada 30 minuts, finalment Renfe ha reduït la freqüència de sortida a uns deu minuts de mitjana.

  • 10:46

    Comença la preinscripció a les escoles bressol municipals de Barcelona

     

    Ho fa amb 4.766 places per a alumnat nou, el que es tradueix en un augment d'entre el 6 i el 7% respecte l'any passat. La xarxa de les 105 escoles bressol municipals estrena el curs vinent quatre centres, dos dels quals són de nova creació, i els altres dos ampliacions i trasllats de centres existents, de manera que la capacitat total d'aquesta xarxa també ha augmentat prop de 300 places, situant-se en les 8.891 places en total per al curs 2023-2024. De les 4.766 places disponibles per a nou alumnat, se n'han reservat un total de 488 per atendre necessitats educatives especials.

  • 10:15

    Passa a disposició judicial el detingut per l'assassinat d'un menor a Sant Hipòlit de Voltregà. 

     

     

    L'home detingut per la mort d'un menor a Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) ha passat aquest dijous al matí a declarar davant del jutge. L'home, de 40 anys, ha entrat als Jutjats de Vic custodiat pels Mossos.  L'home hauria matat un noi de 15 anys dilluns a la matinada. El presumpte assassí va fugir per un bosc proper i la policia el va detenir unes hores després en un ampli dispositiu.

  • 09:40

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, sosté que la Generalitat "no compleix" i reclama que signi el contracte programa de Rodalies: "Sap perfectament que no es pot traspassar". 

     
  • 9:50

    Catalunya tanca l'abril amb el menor nombre de persones a l'atur dels últims 15 anys. 

     

    La Setmana Santa ha impulsat la generació de feines i ha comportat que el mes d'abril es tanqui a Catalunya amb dades rècord. S'han generat 38.626 feines més que al març, amb una suma total de 3,67 milions de treballadors que cotitzen a la Seguretat Social. Aquesta xifra suposa el tercer increment mensual consecutiu i el segon any d'augment interanual. Pel que fa a l'atur, continua també en dinàmica positiva per tercer mes consecutiu, amb una xifra total d'ocupats de 338.795 persones, la més baixa des de 2008. 

  • 8:38

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dijous 04 de maig d'El Temps de RTVE Catalunya amb en Sergi Loras.

  • 8:35

    Els Bombers continuen treballant en l'incendi que crema des d'ahir a la tarda a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, i que hauria afectat prop de dues hectàrees. 

     

     

    21 dotacions dels Bombers han seguit treballant tota la nit en l'incendi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, que van aconseguir controlar a un quart de deu. El foc està encerclat per línies d'aigua i s'estan remullant els punts calents. Les flames afecten massa forestal i agrícola en un punt on, hores abans, s'havia fet una crema de vegetació controlada. Els Agents Rurals estimen, que hi ha hagut dues hectàrees i mitja de superfície afectada

  • 8:30

    Una persona mor en un tiroteig al mig del carrer a Salou

     

    Els fets han passat poc abans de les onze, quan tres persones haurien disparat contra la víctima des d'un cotxe i després, han fugit. Els Mossos han localitzat el vehicle des d'on s'han fet els trets i han detingut un dels autors. Una altra persona està ferida greu. La policia manté obert el dispositiu per detenir els altres dos sospitosos.

  • 8:25

    Educació instal·larà aires condicionats als espais comuns de les escoles. 

     

     

    Educació instal·larà aires condicionats als espais comuns d'un centenar de centres educatius aquest mes de maig. Reconeix que les mesures adoptades fins ara no són suficients per pal·liar la calor a les escoles.
    El Sindicat majoritari i les Associacions de Famílies consideren que la mesura arriba i s'implementarà tard. El conseller, Josep González Cambray, reconeix que el què s'ha fet fins ara, com per exemple, posar ventiladors, és insuficient. Actualment, més de 500 centres ja han posat aire, en bona part per iniciativa dels ajuntaments o de les mateixes escoles.
     

     
  • 8:20

    Aragonès admet que la jornada d'oposicions és inadmissible.

     

     

    Pere Aragonès respon a les crítiques i talla d'arrel la possibilitat de desviar les responsabilitats cap a la consellera de Presidència. Aragonès, però, ha qualificat de caòtica i inadmissible la jornada d'oposicions i assegura que s'està treballant perquè els exàmens es puguin fer de forma prevista i adequada. Sobre això, la Generalitat es reuneix avui de nou amb els sindicats per proposar un nou calendari del procés de repetició de les proves d'estabilització on es van registrar aquestes incidències.

  • 8:15

    L'oposició carrega contra el Govern per les proves d'estabilització.

     

     

    La Generalitat i els sindicats miren de solucionar el desgavell de les oposicions. La consellera de presidència, Laura Vilagrà compareixerà divendres en comissió al Parlament per donar explicacions. Un tema que ha centrat gran part de les crítiques al Govern en la sessió de control. El líder del PSC, Salvador Illa acusa l'executiu de descontrol i falta de direcció. Junts va un pas més enllà i reclama responsabilitats polítiques al més alt nivell mentre que el popular Alejandro Fernández, ha retret al president el "resultat inèdit per vergonyós", diu, de les oposicions.
     

  • 8:10

    L'executiu català ha anunciat que farà una investigació pròpia sobre l'avaria a Renfe.

     

     

    El caos a rodalies provoca enfrontaments polítics i també entre el govern i els responsables d'ADIF i RENFE. El govern no es creu la versió que un llamp va ser el responsable de l'avaria al sistema de senyalització de l'R2 SUD, que està provocant els retards a Rodalies. RENFE reforça les connexions amb Gavà i Castelldefels.

  • 8:05

    La JEC decideix retirar l'escó a Laura Borràs. 

     

     

    Ara s'obrirà el procés de relleu definitiu al capdavant de la presidència del Parlament. La JEC ha seguit el mateix criteri que va fer servir amb Pau Juvillà i Quim Torra. La decisió arriba després que el TSJC condemnés Borràs a quatre anys i mig de presó i tretze d'inhabilitació per falsedat en document oficial i prevaricació quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Una sentència que Borràs ha recorregut davant el Suprem. 
     

     
  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dijous 4 de maig de 2023.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.