Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Meritxell Budó: "L'amnistia és un inici, no un punt final"

  • La presidenta de l'ACM considera que les sancions contra el malbaratament de l'aigua han d'acompanyar les mesures per la sequera
  • Budó critica la proposta de Jaume Collboni d'integrar municipis a l'AMB: "Ni ha escoltat ni ha parlat amb la resta de municipis"

Per
Cafè d'idees - Meritxell Budó: "L'amnistia és un inici, no un punt final"

La presidenta de l'ACM i alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, defensa que l'amnistia és un inici de la negociació per la investidura de Pedro Sánchez i no va de fets puntuals o de noms: "Va d'un conflicte polític, és l'inici no un punt final. Ha d'incloure tot allò que considerem que s'hi pugui incloure". Budó reclama com a "indispensable" un "mecanisme de mediació" i recorda el plantejament de Junts per Catalunya que volen "cobrar per avançat".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Budó diu que no els hi consta la proposta de Pere Aragonès d'acceptar diverses preguntes en un hipotètic referèndum: "No ho puc valorar. El dret a l'autodeterminació és poder preguntar. Si hem de tornar a fer un referèndum, hem de tornar a preguntar si es vol un estat independent".

Budó: "El govern d'Aragonès no pren les decisions que el país necessita"

Budó qualifica "de feble" el govern de Pere Aragonès i li retreu que no pren les decisions "que necessita el país". L'exportaveu del Govern també reclama a ERC unitat d'acció a Madrid per "defensar" les competències de Catalunya que "ens van minvant en pro d'un centralisme".

En aquest sentit, recorda que ella va ser contrària a la sortida de Junts del Govern i que ara té una perspectiva diferent i ha acabat veient una part bona: "La balança la tindria equilibrada, tot i que inicialment estava desequilibrada en no sortir".

Budó, a favor de sancionar el malbaratament d'aigua

La presidenta de l'ACM qualifica la sequera de situació complexa "que ha vingut per quedar-se" i explica que han elaborat un document pels municipis tinguin una ordenança genèrica amb "mecanismes i accions concretes". Per això, Budó considera les sancions com a necessàries i demanar coordinar-les amb els municipis: "Les sancions son part d'un mecanisme necessari, l'aigua és un bé preuat que se n'ha de fer un bon ús. S'ha de poder sancionar".

NOTICIA [2457917,IMAGEN]

L'alcaldessa de la Garriga reclama una "bona llei de govern local i de finançament local" per poder exercir les competències amb totes les eines: "Fa 44 anys que tenim ajuntament democràtic no hi ha una llei que endreci quines són les competències i el finançament dels municipis".

Budó: "Collboni no ha parlat ni escoltat als municipis"

Critica la proposta de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, d'incorporar municipis a l'Àrea Metropolitana de Barcelona: "Ni ha escoltat, ni ha parlat amb la resta de municipis. Hi ha diferents realitats metropolitanes". Budó demana a Collboni que exerceixi d'alcalde de Barcelona "com a capital de Catalunya" que diu que és diversa i no "l'única realitat metropolitana" de Collboni.