Enlaces accesibilidad
Gastronomia catalana

Mandonguilles guisades, un plat que no té edat

Per
Recepta de mandonguilles guisades fetes a Barcelona a 'La Recepta Perduda' amb Sílvia Abril
Recepta de mandonguilles guisades cuinades pels nens d'una escola de Barcelona a 'La Recepta Perduda' amb Sílvia Abril

El darrer capítol de ‘La Recepta Perduda’ no només serveix per fer de cloenda a la tercera temporada del programa recordant alguns dels seus millors moments sinó que també ofereix els passos per cuinar un plat d’aquells ben tradicionals: les mandonguilles guisades. En aquesta ocasió, Sílvia Abril ha tingut ajuda múltiple: per una banda, la de la Lluïsa, veïna del tarragoní barri del Serrallo amb qui ja va preparar un romesco de moixina, i per l’altre la d’un grup d’escolars de tercer de primària que demostren ser uns grans xefs.

Les mandonguilles, un plat per a totes les edats

Els plats tradicionals de cuina catalana fa anys i anys que es serveixen i, generalment, agraden a tothom. Ara bé, es pot considerar que una de les receptes estrella que segur que conquerirà tant a grans com a petits és la de les mandonguilles guisades, i en aquest cas, a l’estil de la Lluïsa: amb pèsols, patates i gambes. Tota una delícia!

Grup de nens cuinant a 'La Recepta Perduda'
Grup de nens cuinant a 'La Recepta Perduda'

Grup de nens cuinant a 'La Recepta Perduda' RTVE Catalunya

INGREDIENTS

  • Carn picada de vedella i de poc
  • Ceba
  • Alls
  • Tomàquet
  • Patates
  • Pèsols
  • Fulles llorer
  • Ametlles i avellanes
  • Farina de galeta
  • Gambes
  • Pebre vermell
  • Sal
  • Oli
  • Ous

PAS A PAS

  1. Barreja les carns i tira els ous
  2. Dona-li forma de mandonguilla i passa per la farina
  3. Fregeix les mandonguilles i retira-les
  4. A la mateixa paella, llença les verdures per fer el sofregit
  5. Retira el sofregit i tritura’l amb les ametlles, avellanes i pebre vermell
  6. Llença el sofregit a la cassola i afegeix les mandonguilles, els pèsols, l’aigua i les patates
  7. Deixa que faci xup-xup entre 15 i 20 minuts
  8. Posa les gambes a sobre