Enlaces accesibilidad
Documentals

5 documentals d'RTVE Catalunya per veure aquestes vacances de Nadal

  • RTVE Play Catalunya t'ofereix cinc documentals molt interessants per veure durant aquestes vacances
  • El documental 'Tants Nadals' fa un recorregut per les Barcelones del passat

Per

5 documentals per veure aquestes vacances de Nadal
5 documentals per veure aquestes vacances de Nadal

Arriben les vacances de Nadal i amb elles el temps de desconnexió i oci que molts necessiten. Estirar-se al sofà amb una manteta i un cafè o una xocolata calenta és típic durant aquesta època, i per això RTVE Catalunya ha recopilat cinc documentals perfectes per tu amb els que aprendràs coses noves i gaudiràs d'una bona estona. T'animes? Descarrega't l'app RTVE Play de franc i sense subscripcions.

1. Tants Nadals

Tants Nadals és un recorregut per les Barcelones del passat. El cinema i la música en directe es van unir per transportar-nos a diversos espais i moments. Un túnel del temps de la mà de la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, amplificada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Trenta minuts de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989.

Amb la col·laboració de Filmoteca de Catalunya, Betevé, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i RTVE.

2. El Romea, un teatre per a una ciutat

Aquest és un documental que camina per les entranyes i les històries del Teatre Romea de Barcelona, que ja té més de 150 anys. Imatges espectaculars i testimonis de personalitats que hi han estat relacionades.

3. La nena dels cabells blancs

Aquest documental està dedicat a l'escriptora Ana María Matute. ′La nena dels cabells blancs′ repassa en imatges la vida i l’obra d'una de les escriptores més cèlebres de la literatura espanyola, que va ser membre de la Real Acadèmia Espanyola i Premi Cervantes 2010. Amics, persones rellevants de l’àmbit cultural i escriptors intervenen en aquest retrat íntim d’una de les més grans figures de la literatura espanyola de postguerra.

4. Soc Mare

Aquest documental de producció pròpia recupera un valuós material d’arxiu de TVE Catalunya rodat en cinema. La maternitat vista a través del pas del temps. Ha canviat l’experiència de ser mare? Les periodistes Anabel Abril i Cristina Hernández rescaten les entrevistes sobre la maternitat que van fer a cinc mares fa 38 anys i en què una de les preguntes era com s’imaginaven el futur. El film posa en contrast les veus antigues amb les actuals, i es presenta com una ocasió per fer balanç de la seva experiència com a mares o com a fills o filles.

5. Montserrat Roig: l'hora violeta

'Montserrat Roig: l'hora violeta' és un documental dirigit per Neus Ràfols, que explora l'univers i el pensament de l'escriptora i periodista catalana (1946-1991). Fa un repàs a la vida i obra d’aquesta autora compromesa amb el seu temps, la transició democrática i les lluites antifranquista i feminista.

El documental, rodat a Barcelona, Formentera, Sant Petersburg i Moscou, té com a fil conductor una sèrie d'entrevistes a persones del seu cercle més íntim, com els seus dos fills, Roger i Jordi Sempere; la fotògrafa i gran amiga Pilar Aymerich; la seva confident, Montse Blanes; una de les seves biògrafes, Betsabé Garcia, i companys i companyes de professió i mili, com Robert Saladrigas, Carme Riera, Isabel Clara Simó, Ignasi Riera, Marta Pessarrodona o Mijail Mishin.