Enlaces accesibilidad

Tortell Poltrona, padrí d'animadors infantils solidaris

  • Toti Roger Tarroja i Pere Bigas: artistes i viatgers per l'Àfrica, emprenedors solidaris. Els entrevistem tots tres
  • Descobrim com funciona Social Car, una empresa de lloguer de vehicles entre particulars a través d’Internet
  • TUmanitas.com es un dels primers portals d'Internet de reformes a la construcció: ens diran com els va

Per
Tinc una idea - 14/06/2012

Toti Roger Tarroja i Pere Bigas són dos emprenedors del món de la música i l’entreteniment per infants i joves que volen travessar l’Àfrica amb un camió solidari. Els apadrina Tortell Poltrona, que també participa en el reportatge.

Diu Toti que 'quan veus un nen somriure... és el que ens anima a prendre aquesta opció de vida'

Toti pertany al col•lectiu dels músics i animadors professionals d’espectacles infantils. Un ofici molt arrelat a Catalunya durant els últims 25 anys i que ara també pateix les retallades.

En Toti diu: "Quan veus un nen somriure, unes famílies que riuen i que ballen, que participen..i que a canvi d'un espectacle t'ofereixen casa seva i t'obren el cor. Doncs l'aportació d'això és immensa i això és el que ens anima a prendre aquesta opció de vida”.

Aquesta travessa per l’Àfrica es diu “Somriures Nòmades" i vol ser un projecte solidari itinerant. Volen compartir els seus espectacles amb la gent i els artistes locals que es trobaran pel camí. A l'octubre començaran el recorregut per l'Àfrica. Ens explicaran l'experiència en d'un documental.

Social Car, lloguer de vehicles entre particulars

Social Car és una empresa de lloguer de vehicles entre particulars. Els propietaris de vehicles que no els facin servir els poden llogar a tercers posant-los al portal de la nova empresa per Internet, que ho gestiona.

Segons Mar Alarcón, una de les fundadores del projecte, participar en aquesta iniciativa pot ser una font d’ingressos per aquells ciutadans que no facin servir el seu cotxe i un estalvi pels que utilitzin aquest servei de lloguer.

Social Car tramita una assegurança especial per aquests casos. Un particular que llogui el seu cotxe pot arribar a guanyar 300 euros al mes.

Tumanitas, reformar una casa per internet

Tumanitas.com va ser un dels primers portals que es van crear a Internet i que oferien serveis de reformes a la construcció. Hem entrevistat alguns usuaris i al seu fundador. Diuen que és una experiència molt positiva.

És la nostra secció d'"Idees i Acció" al Tinc una idea d'aquesta setmana. Un programa que us ofereix també els TUI o consells dels emprenedors i empresaris. Aquesta setmana Carmen Parra, al llibre "Empresas con conciencia", ens diu: "el consumidor ja no sols demana productes útils i de qualitat. També exigeix que estiguin fets en condicions justes i respectant els treballadors".

A més, al TUI de Jordi Torres, que ens parla al "Empreses en el núvol", sabrem que "El meu ordinador ja no és el meu PC. Ara el meu ordinador és el núvol d'Internet".