Enlaces accesibilidad
Dimarts 4 de març de les 14.00h a les 15.00h. a Ràdio 4

Avui a "Wonderland" de Ràdio 4 us presentem el documental del mes : la història d¿un dona beduïna que marxa del seu país per a estudiar.

  • També us acostem a la cara fosca de les grans dives del cinema.

I us donem pautes per a apredre a escriure una novel.la històrica

Por
Rosa Gil, presentadora del programa
Rosa Gil, presentadora del programa

Rafea és una dona beduïna. Viu amb les seves filles en un dels pobles més pobres del desert de Jordània. De sobte, li proposen formar part d'un projecte en el qual dones analfabetes d'arreu del món tenen l'oportunitat de formar-se com a enginyeres solars a l' Índia. Amb els seus coneixements Rafea podria mantenir la seva família i millorar les condicions de vida del seu poble, facilitant-los llum i aigua. Però no tot és tan fàcil, una dona que deixa durant un temps casa seva, que quan torna té més poder que el marit... Aquesta és la història d'una dona que es veu immersa en un enfrontament entre el poder de l'educació i la força de la tradició. "Rafea y el sol" és el documental del mes i en parlarem a "Wonderland", amb la coordinadora del cicle Laia Aubia.

Marilyn Monroe, Ava Gardner... grans actrius que han quedat en la memòria d'amants i no tan amants del cinema. A "La Coartada Perfecta", Laura González ens desvetlla el costat fosc de les dives del cinema.

Mª Antonia de Miquel és escriptora, editora i professora de l'Escola d'Escriptura. Avui ens visita amb Jordi Muñoz per presentar el seu nou llibre: "Como escribir una novela histórica". Amb ella ens endinsarem en alguns dels continguts de l'obra i ens donarà algunes pautes sobre aquest tipus de gènere. A més, presentarem el microrelat guanyador del concurs setmanal.