'Carràrius' visita els carrers de Balaguer, Berga, Vic, Cervera i Santa Coloma de Farners
- Rubèn Muntañà descobreix una de les places porxades més importants, la Patum de Berga i la història del Sant Misteri, seguirà les passes de Jacint Verdaguer i tastarà la ratafia més antiga
'Carràrius' és el nou programa en català de divulgació històrica sobre els carrers de Catalunya de La 2. El presenta en Rubèn Muntañà i s'emet els dimarts.
Al capítol d'aquesta setmana, 'Carràrius' visita Balaguer, Berga, Vic, Cervera i Santa Coloma de Farners. El presentador del programa, Rubèn Munañà, recorrerà l'escenari d'una de les nostres festes més conegudes, visitarà les dues ciutats universitàries catalanes per excel·lència i descobrirà una de les places on van tenir lloc els fets que van acabar desembocant en la Guerra dels Segadors.
A Balaguer coneixerem una mà de morter gegant i farem un passeig pel casc antic, tot visitant una de les places porxades més imponents del territori. També coneixerem els secrets subterranis d'alguns edificis que han crescut adossats a la muralla.
Seguirem els passos de la Patum a Berga, una festa que no necessita presentació, però també aprofitarem el viatge per conèixer la Berruga, l'antic Call Jueu, i per assabentar-nos d'algunes peculiaritats de la vila que de ben segur són desconegudes per pràcticament tothom.
A Vic visitarem una altra de les places catalanes més conegudes, farem viatges en el temps virtuals i seguirem les passes de Jacint Verdaguer, d'Antoni Gaudí i dels estudiants que, segle rere segle, han omplert la ciutat passejant amb barret de copa i capa.
La universitat ens servirà d'enllaç amb Cervera, coneguda per la creació de la universitat unificada, que va canviar per sempre més l'aspecte i la història de la ciutat. També ens aturarem a desxifrar les mènsules de la Paeria i coneixerem la història del Sant Misteri.
Per acabar, a Santa Coloma de Farners farem una troballa arqueològica ben sorprenent i aprofitarem per fer un tast d'alguns productes que l'han fet famosa: les galetes, teules, neules... sempre remullades amb un gotet de ratafia; la ratafia més antiga que es coneix.