Enlaces accesibilidad

El primer debat electoral de les europees, a '59 Segons'

Amb motiu de la proximitat de les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el 7 de juny, el programa "59 segons" va celebrar el 12 de maig el primer debat televisat de candidats catalans. Maria Badia (PSC), Aleix Vidal-Quadras (PP), Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) van seure al plató del programa per exposar les seves propostes en matèria econòmica, social i política.

Per
Debat de candidats catalans a les eleccions europees

Els representants de les diferents forces polítiques catalanes van valorar, en primer lloc, la intervenció del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en el debat de política general celebrat el mateix dia al Congrés dels diputats. En clau europea, van debatre sobre com s'ha d'abordar la crisi econòmica des d'Europa i sobre les mesures que s'han de prendre per fer front a l'atur. En la segona part del programa, els candidats van intentar donar resposta a una pregunta: és possible un model únic europeu?

En aquest sentit, van contraposar els seus punts de vista sobre quin és el camí a seguir en polítiques socials europees.

En l'últim tram de la nit, el debat es va centrar en el paper que han de tenir els diferents pobles que conviuen a Europa i les seves llengües en les institucions europees. Els cinc candidats van donar la seva opinió sobre si Europa ha de ser l'Europa dels Estats o la dels Pobles. Per acabar, tots van fer una crida a la participació als comicis del 7 de juny perquè els catalans escullin lliurement els seus representants al Parlament europeu.