Fonda Europa i família Parellada
- Els Parellada: una família amb el fondisme a l’ADN en diferents establiments arreu del territori
- La Fonda Europa va nèixer a Granollers l’any 1771 i és un establiment de gran prestigi
Fonda Europa i Família Perellada
Casa Fonda Europa
Facebook Oficial: facebook.com/fondaeuropa
Restaurant Senyor Parellada
Set Portes
Twitter Oficial: @7Portes
Facebook Oficial: facebook.com/7portes
Restaurant Semproniana
Facebook Oficial: facebook.com/ada.semproniana
Hashtag Oficial a la xarxa: #semproniana
Can Ribas de Montbui
Twitter Oficial: @CanRibas1
Facebook Oficial: facebook.com/canribas
A la trajectòria de la Fonda Europa, nascuda a Granollers l’any 1771, hi tenen un paper important els esmorzars de forquilla que tenen lloc els dies de mercat, els dijous. Per això tots els membres de la família Parellada que es dediquen a la hostaleria es van aplegar al voltant d’una taula, un d’aquests dies.
Ramon Parellada, propietari de la Fonda Europa de Granollers i del Senyor Parellada a Barcelona, i les seves germanes Teresa, propietària de Can Ribas, i Ada, al front del Semproniana, es van trobar amb el seu cosí, Paco Solé Parellada, amo del 7 portes de Barcelona. La feina de fondista forma part del ADN de tots ells. I és aquest tema, el que vol dir ser fondista, l’eix vertebrador de la conversa.
“La feina de fondista forma part del ADN de tots els Parellada“
Ramon Parellada divideix el seu temps entre Granollers i Barcelona. És un mestre absolut en l’atenció al client i en l’estar pendent de què vol cadascú, com li agrada ser atès, etc. Admira el 'savoir faire' dels seus predecessors familiars. Li agrada vigilar la cuina, crear un entorn càlid i agradable, ben decorat i anar de taula en taula.
La seva germana Teresa, que va estudiar i dedicar-se inicialment al magisteri, està dedicada de fa temps a Can Ribas, la casa pairal familiar reconvertida en establiment dedicat a una curiosa combinació: casaments i també colònies infantils.
La petita dels Parellada, l’Ada, no va seguir el desig patern de ser clienta sinó que va crear un restaurant a Barcelona: Semproniana. Les iniciatives de l’Ada son inesgotables i els seus recursos per capejar la crisi, originals i divertits.
“Senyor Parellada, Can Ribas, Semproniana, 7 portes i Fonda Europa: diferents i tots amb devoció pel client“
Paco Solé Parellada, cosí dels anteriors, va néixer i créixer al 7 portes. Va compaginar la feina allà amb els estudis i posteriorment amb l’ensenyament universitari. Quan va aconseguir la càtedra, va donar un pas enrere al restaurant. Però la seva passió és enorme i hi passa tant de temps com pot.
El capítol d'Històries de taula i llit dedicat als Parellada és el de les històries d’un grup de persones que porten el fondisme a l’ADN i que el viuen amb enorme intensitat i dedicació.