Enlaces accesibilidad
Saló del transport

El SIL celebra el seu 25 aniversari amb rècord de participants

  • El saló de la logística i el transport espera superar els 12.000 assistents a Fira de Montjuïc
  • Enguany la majoria de les innovacions se centren en la millora de l'eficiència i traçabilitat de la logística

Per
El SIL celebra enguany el seu 25 aniversari
El SIL celebra enguany el seu 25 aniversari

El gran saló de la logística i el transport SIL obre una nova edició al recinte de Fira de Montjuïc, amb més de 650 empreses expositores i l'ambició de superar àmpliament els 12.000 assistents que va reunir en l'edició de l'any passat. La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han presidit l'acte d'inauguració, juntament amb el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, d'un certamen que celebra el seu 25 aniversari.

El saló se celebrarà fins al 9 de juny al pavelló 8 de Fira de Barcelona i tindrà un impacte econòmic a la ciutat i l'àrea metropolitana d'uns 40 milions d'euros. Fins divendres mostrarà més de 150 innovacions que es donaran a conèixer aquí per primera vegada en el món i comptarà amb al voltant de 250 esdeveniments.

Inauguració oficial del SIL

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha tallat la cinta inaugural del SIL acompanyada del conseller d'Empresa, Roger Torrent.

Saló referent de la logística i el transport

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), que organitza la trobada, ha destacat que el SIL s'ha convertit en la fira líder de parla hispana en el món de la logística i el transport, així com un referent per al sud d'Europa i el Mediterrani. El president del SIL, Pere Navarro, ha subratllat que "la celebració dels 25 anys coincideix amb un moment de transformació del sector, amb la implementació d'avanços tecnològics que han contribuït a una major eficiència i traçabilitat de la logística, sempre posant el focus cada vegada més en la sostenibilitat, i que permetrà aflorar noves oportunitats laborals amb perfils de nova generació".

Entre els reptes que planteja el sector del transport i la logística al SIL destaca el del repartiment de paqueteria, per evitar que col·lapsi la circulació a les ciutats. En el cas de Barcelona es planteja la recollida en pàrquings o quioscos.

El SIL converteix Barcelona en la capital de la logística | Climent Sabater

Compromís amb les inversions

De les 650 empreses participants, un 40% són internacionals, la qual cosa dona idea de la dimensió del certamen. Per àmbits, el 29% de les empreses corresponen al transport; un 23% estan especialitzades en tecnologia de la informació; el 21% treballa en intralogística; el 16% es dedica a infraestructures; el 7% a inmologística i el 4% restant, a la creació de talent.

Una cita marcada especialment per la convocatòria d'eleccions generals pel 23 de juliol, que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha garantit que no "aturaran les inversions previstes a Catalunya, en especial a Rodalies", o com els 600 milions previstos als accessos ferroviaris del Port de Barcelona.

Felip VI presideix la Nit de la Logística

El rei Felip VI ha presidit la Nit de la Logística, que ha tingut lloc en el Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Acte en el qual es ret un reconeixement als professionals del sector que han contribuït de manera decisiva a convertir el SIL en una fira referent.

Fins a 144 sessions de debat del sector

Entre les novetats, destaca la celebració simultània de 5 congressos internacionals: el 39è Congrés ALACAT (el major esdeveniment del sector a Amèrica Llatina), la 18a European Conference & European Research Seminar del CSCMP (la major organització mundial de directius de la Supply Chain), la 19a MedaLogistics Week (referent de logística i transport del Mediterrani), la 26a edició de EUROLOG (el congrés anual de l'Associació Europea de Logística) i el SIL Knowledge.

La indústria de l'automoció mundial presenta a Fira Barcelona els darrers avenços del sector del transport públic

La tecnologia i la digitalització, l'e-commerce, la sostenibilitat i la innovació o el talent centraran algunes de les 144 sessions de reflexió i debat que s'han organitzat estructurades en sis eixos. A més, el certamen comptarà amb la participació de més de 50 'startups', 20 d'elles procedents del Logistics 4.0 Incubator impulsat pel CZFB.