Felipe VIha animado este viernes desde Barcelona a afrontar "juntos" la recuperación económica para propiciar "un entorno estable y beneficioso" para las empresas y trasladar "una imagen de unidad" en el plano internacional acorde a la reputación que tiene España.
El rey y el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, visitan este viernes Barcelona en medio de protestas independentistas y por primera vez tras la polémica por la ausencia del rey en el acto con los nuevos jueces hace dos semanas. Ambos han participado en la ciudad condal en dos eventos organizados por la Zona Franca, pero que se han dado con el plante del Govern y la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau.
Los expresidentes de la Generalitat Quim Torra, Carles Puigdemont y Artur Mas recelan de que el Estado, con el rey a la cabeza, tengan una voluntad "real" de dialogar, por lo que han pedido una mediación internacional que creen que estará más cerca si el independentismo supera el 50% de los votos.
Los tres últimos presidentes de la Generalitat, que tienen en común haber sido objeto de procesos judiciales a raíz del "procés", han ofrecido una rueda de prensa este viernes en la Casa de la Generalitat de Perpiñán (Francia), el día en el que el rey Felipe VI y el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, han visitado Barcelona y a cuatro meses de las elecciones catalanas.
El Rey Felipe VI ha vuelto a Barcelona para una entrega de premios acompañado por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez. A asu llegada ha sido recibido por protestas de numerosos manifestantes. El monarca ha pedido "unidad" en estos tiempos convulsos, para crear un entorno favorable que ayude al desarollo económico tras la pandemia. Informa Lucía Yeste.
Manifestantes de organizaciones independentistas se han concentrado este viernes ante la estación de Francia de Barcelona, donde Los Mossos d'Esquadra han blindado los alrededores de la Estación de Francia de Barcelona, en un amplio dispositivo policial con motivo de la visita del rey Felipe VI y del presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ante la que varias organizaciones independentistas han convocado actos de protesta. Desde primera hora de la mañana, los Mossos se han desplegado por los alrededores de la Estación de Francia, donde desde las 09.25 horas hasta las 11.45 los trenes no prestarán servicio a petición de la autoridad policial.
Entrevista de Gemma Nierga a la cantant Sílvia Pérez-Cruz sobre el seu nou disc 'Farsa (gènere imposible)', un àlbum amb treze cançons on uneix diversos universos: la música, el cinema, la poesia, el teatre i la dansa. Una obra molt especial què ha anat construint al llarg de tres anys.
En aquest treball, Pérez-Cruz ens ofereix una reflexió sobre la maternitat. Durant el temps que va estar confinada a casa, va tenir la idea d'enregistrar aquest disc en el menjador de casa seva. Sílvia Pérez-Cruz també parla de la seva col·laboració com a compositora i les seves preferències en l'àmbit cinematogràfic.
-Unes 400 persones convocades per l'ANC van participar ahir al vespre en la crema d'una figura gegant del rei a la plaça del vi de Girona. Durant la concentració també va cremar una bandera espanyola.
-L'ajuntament de Girona ha engegat una campanya comunicativa als centres escolars de la ciutat sobre les mesures contra la Covid. La iniciativa vol informar de manera entenedora als alumnes i a les seves seves families.
-L'audiència de Girona ha condemnat a un any i mig de presó a un exsecretari judicial de Santa Coloma de Farners que es va embutxacar 1.400 euros.
El Rei Felip sisè torna a Barcelona, després de la polèmica per la seva absència en l'entrega de despatxos judicials. Avui participarà en l'entrega de premis de la Barcelona New Economy Week. Un acte on també s'espera al president del govern Pedro Sáncehz, i on no hi haurà representació ni del govern, ni del parlament, ni de l'ajuntament de Barcelona. L'acte tindrà lloc enmig d'un important dispositiu de seguretat comandat pels Mossos d'Esquadra i amb la protesta de l'independentisme al carrer.
La corva de coronavirus a Catalunya no deixa d'augmentar. Diuen les autoritats sanitàries però que ho fa de manera controlada. Josep María Argimón, secretari de Salut Pública, descarta que es prenguin mesures generalitzades a tot Catalunya, sino més aviat en restriccions localitzades al territori.
Tras la celebración de la patronal del ocio nocturno tras haber conseguido un acuerdo con la Generalitat para abrir bares musicales y discotecas hasta las tres de la madrugada, el Gobierno regional da marcha atrás ante el riesgo de 'rebrote', el más alto desde finales de junio. Los representantes del sector continúan acampados en la plaza Sant Jaume de Barcelona como medida de protesta y piden compensaciones económicas. Desde la Conselleria de Salut reconocen un error en la comunicación, pero aseguran que no pueden asumir ese riesgo. [Coronavirus: última hora en directo
L'índex de rebrot de COVID continúa augmentant fins els 243 punts. En les darreres 24hores s'han notificat quasi 1500 positius més i 12 morts. També augmenten les hospitalitzacions per sobre dels 830 dels quals 160 son a l'UCI. També ha crescut la velocitat de reproducció de la malaltia: és d'1,24 el que significa que cada infectat contagia a una mitjana de més d'una persona. I Pugen també els grups tancats per alguns positius a les escoles, més de 1240, i més de 30 mil 100 les persones confinades. Amb aquestes xifres sobre la taula el govern recula i no permet l'obertura de les discoteques com estava previst, el sector de l'oci nocturn treu les urpes pel canvi de criteri en 24 hores i demana dimissions.
De la seva banda metges, infermers i personal assistencial amb la por al cos que la situació no reverteixi fa públic un estudi sobre les seqüeles en la seva salut que està deixant aquesta pandèmia a causa de les seves condicions laborals de fet 1 de cada 5 es planteja abandonar la professió i el transport sanitari es declara en vaga indifenida a partir de demà.
Demà el Rei Felip VI visitarà Barcelona per assistir un acte econòmic després que el govern de l'Estat decidís que no hi fos als despatxos judicials fa unes setmanes per ser una data propera a que es coneguès la sentència del procès. L'independentisme prepara protestes.
I entre molts d'altres temes aquest vespre s'inaugura la 53ena edició del Festival Inernacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges amb la pel.lícula Malnazidos que barreja la guerra civil amb els zombies.
La Generalitat de Cataluña ha dado marcha atrás y, finalmente, no levantará las restricciones al ocio nocturno debido a los elevados índices de incidencia del coronavirus. El Departamento de Salud había dado luz verde a la reapertura de locales después de seis meses de inactividad, pero ante la queja de médicos y expertos, la Generalitat ha decidido congelar la decisión.
-Els empresaris gironins reclamen una gestió més clara i coordinada per afrontar els casos de Covid als centres de treball. Demanen un protocol unificat per acabar amb la diferència de critèri entre els metges de primaria a l'hora de firmar baixes i decretar confinaments.
-L'ajuntament de Ripoll reforçarà la presència policial per posar fi als comportaments incivics relacionats amb l'oci nocturn que s'han produit els ultims dies. El consistòri vol acabar amb els botellons que es munten quan tanquen els locals de nit.
-Els centres d'immersió de la costa brava han aconseguit minimitzar l'absència de clients estrangers amb submarinistes catalans i de la resta de l'estat. En conjunt han tancat l'estiu amb unes xifres d'activitat força similars a les habituals.
Macrooperativo contra los narcopisos en Cataluña, en el barrio de Ciutat Vella de Barcelona. Ha sido una operación conjunta entre Mossos de Escuadra, Policía Nacional y Guardia Urbana, donde han intervenido un millar de agentes, que han detenido a unas cincuenta personas en una trentena de registros.