Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La presión policial en el Campo de Gibraltar ha disparado los desembarcos de hachís procedente de Marruecos en la Costa Dorada, en Tarragona. Allí la Guardia Civil ha intensificado el control, con 13 operaciones este año. Es una zona con playas llanas de fácil acceso y posibilidad de huida. El piloto es el mejor pagado de la organización porque el viaje es arriesgado y peligroso. Suele cobrar 60.000 euros por el viaje Tarragona-Marruecos-Tarragona. Después, trasladan la droga por carretera a diferentes países de Europa.

  • Els socialistes (36-42) guanyarien les eleccions al Parlament per davant dels republicans (31-37) i Junts (22-27)
  • El PPC (9-14) pujaria a la quarta posició per davant de la CUP (8-12), Vox (4-8), els comuns (4-7) i Cs (3-6)
  • El no a la independència arriba al 52%, el nivell més alt, segons el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat

Hace ya más de un año que los bañistas no pueden acceder a la playa del Litoral en Sant Adrià, en Barcelona. Está contaminada a causa de la gran actividad industrial del río Besòs. Residuos tóxicos como arsénico, plomo o níquel se han acumulado tanto en la arena como en el agua.

Son peligrosos, dicen los científicos, tanto si se tocan como si se respiran, aunque algunos bañistas hacen caso omiso a la prohibición de acceder. "Es inadmisible el riesgo que existe allí, tanto por un tema cancerígeno como de intoxicación, y nos consta que se está trabajando, pero con demora", dice al Telediario el director de la Agencia de Residuos de Cataluña, Isaac Peraire.

Con meses de retraso y la crisis del espionaje con Pegasus por medio, Gobierno y Generalitat se han reunido este miércoles en Moncloa. Es la tercera reunión de la mesa de diálogo y del encuentro han salido con dos acuerdos: sacar la política de los tribunales y reforzar el uso del catalán.

La relación entre las partes llega deteriorada por este caso de espionaje contra varios expresidentes de la Generalitat y por la causa judicial contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, de Junts. Foto: EFE/ J.J. Guillen

La tercera reunió de la taula de diàleg acaba amb un acord genèric per superar la judicialització de la política sense concretar si hi haurà la reforma del delicte de sedició. També s'ha tancat un compromís per protegir el català a l'escola i impulsar el seu ús a les Corts i a Europa.  Moncloa insisteix en la necessitat d'àmplies majories per fer canvis normatius dins de la legalitat. Uns canvis que segons la Generalitat han d'arribar abans d'acabar l'any.

Aquesta matinada ha plogut a moltes poblacions de la Costa Central,però ha caigut poca aigua. Hauria de ploure molt més i durant molts dies seguits perquè la sequera deixi de ser extrema. Per això ja hi ha restriccions d'aigua a més de 150 municipis catalans.

Els tripulants de cabina de Ryanair convoquen cinc mesos d'aturades. Des del 8 d'agost i fins al 7 de gener de 2023, ambdós inclosos, faran vagues de 24 hores de dilluns a dijous. Arriba després de 18 dies d'aturades. Avui a l'aeroport del Prat s'han cancel·lat 6 vols per aquest motiu.

El Barça empata amb la Juventus de Torí amb dos grans gols de Dembélé  De Jong ha tornat a ser suplent i central, el club pressiona l'holandès perquè marxi o es rebaixi el sou.

Gobierno y Generalitat catalana han llegado este miércoles a dos acuerdos básicos en la reunión de la Mesa de Diálogo, según ha anunciado el ministro de la Presidencia, Félix Bolaños.

El primero se refiere a la "desjudicialización" del conflicto. Se ha acordado que la actividad política se realizará "dentro del ordenamiento jurídico vigente" y cualquier reforma de estatuto jurídico deberá hacerse por las vías legales.

El segundo versa sobre la lengua catalana. "Reafirmamosnuestro compromiso con el pleno dominio del catalán y el castellano", y la "autonomía de cada centro" para reforzar una u otra lengua, siempre con "respeto a la legalidad", ha dicho Bolaños. Igualmente, se solicitará al Parlamento Europeo que el catalán se reconozca como lengua de los plenos.

Foto: EFE/ J.J. Guillen

  • ERC, PSC i la CUP sol·licitaran aquest dijous aplicar l’article del reglament per suspendre-la
  • Borràs assegura que “no he vingut a suïcidar-me per l’autonomia”
  • Els republicans estan disposats a deixar la presidència en mans d’un diputat de Junts

Aquest dimecres passarà a disposició judicial la jove de 22 anys detinguda dimarts a Lleida, per la seva relació amb la mort d'un nadó. El cos del petit va aparèixer juntament amb la placenta i el cordó umbilical dins una bossa en un pis del barri de la bordeta de Lleida.

Els fets es remunten a finals del mes de juny quan la sogra de la noia va trobar a casa seva un nadó mort de set mesos amb la placenta i el cordó umbilical dins una bossa. La jove havia anat a l'Hospital Arnau de Vilanova, on va arribar per ser atesa per una hemorràgia, però en cap cas va admetre haver donat a llum a cap nen. Fins i tot, els membres de la seva família i la mateixa jove, van assegurar no saber res de l'embaràs de la noia.
Alertats per la sogra que va fer la troballa, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació i aquest dimarts s'ha produït la detenció de la jove en determinar que podria tractar-se d'una mort criminal, ja que l'autòpsia ha revelat que el nadó va néixer viu i posteriorment, va morir ofegat. INFORMA:JOANA SENDRA.