Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

  • El Tribunal Suprem ha condemnat a 1 any i 1 mes d'inhabilitació a Francesc Homs per un delicte de desobediència greu pel 9N.
  • I el Tribunal Constitucional probablement també s'haurà de pronunciar sobre aquesta imatge d'avui al Parlament. És el moment en què s'ha aprovat l'esmena de la CUP als pressuspostos que contempla que el govern català destini els recursos necessaris per la celebració d'un referèndum. Ha tirat endavant amb 72 vots a favor, 9 en contra i cap abstenció. El projecte final de pressupostos ha quedat aprovat amb els vots favorables de Junts pel Sí i 2 de la CUP.
  • Mentrestant el Tribunal Constitucional ha escollit Juan José González Rivas com a nou president
  • I al Congrés, picabaralla verbal entre Mariano Rajoy i Albert Rivera sobre el corredor mediterrani. El líder de Ciutadans li ha retret els diversos retards. I Rajoy, que dimarts presentarà a Barcelona un paquet d'inversions per a Catalunya, ha assegurat que aquesta infraestructura quedarà plasmada als pressupostos ...de manera similar als últims anys..
  • És el vaixell de Salvament Marítim "Clara Campoamor". Al matí li estaven incorporant el robot submarí que, a partir d'aquesta tarda, hauria d'ajudar a inspeccionar el vaixell de pesca enfonsat i localitzar els pescadors desapareguts
  • Els mossos d'esquadra han detingut dos homes a Roda de Ter acusats de terrorisme jihadista.
  • La presència de l'exèrcit torna a generar controvèrsia al Saló de l'Esnsenyament. Aquesta matí una acció de protesta ha intentat precintar simbòlicament l'estand.
  • Dol al Barça per la mort, als 82 anys, d'Agustí Montal , que va ser president del Club durant vuit anys, del 1969 al 1977.
  • És el rock&roll de LOS ÁTOMOS, una de les 13 bandes protagonistes del nou programa "MÚSICS" què Televisió Espanyola a Catalunya estrena aquest divendres, a DOS QUARTS DE VUIT de la tarda per LA 2

El Parlamento de Cataluña ha aprobado con los votos de Junts pel Sí y la CUP el proyecto de presupuestos del Govern para 2017, incluida la disposición que prevé un referéndum soberanista, pese a las advertencias jurídicas de los letrados de la cámara catalana, que consideran que algunas de las enmiendas de la consulta independentista son "contrarias" a la resolución del Tribunal Constitucional.

Tras la sentencia del Tribunal Supremo que ha condenado al diputado del PDeCat Francesc Homs a trece meses de inhabilitación por desobedecer al Constitucional al organizar la consulta soberanista del 9N en 2014, han llegado las reacciones políticas. El PPC cree que "Forcadell y los indepedentistas seguirán el mismo camino". El PSC espera la renuncia de Homs como diputado. Podemos tacha de "grave" la condena de inhabilitación.

El Tribunal Supremo ha condenado a Francesc Homs a un año y un mes de inhabilitación por un delito de desobediencia grave al Tribunal Constitucional en la consulta del 9N. El ex consejero de Presidencia de la Generalitat de Cataluña y actual diputado del PDeCat tendrá que pagar, además, una multa de 30.000 euros, y en los próximos días tendrá que dejar su acta de diputado. El Supremo le absuelve del delito de prevaricación. Es una sentencia muy similar a la que condenó, hace unos días, a Artur Mas, Joana Ortega e Irene Rigau, por los mismos hechos.

Francesc Homs condemnat a un any i un mes d'inhabilitació per haver desobeït al Constitucional al tirar endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Tribunal. El Suprem l'ha absolt del delicte de prevaricació com demanava la fiscalia. És doncs la condemna més baixa per aquesta qüestió i segueix els raonaments que van marcar la de Mas, Ortega i Rigau.

El Constitucional també ha estat molt present aquest matí al Parlament. Tot i les advertències del Consell de Garanties i dels lletrats del Parlament, Junts pel sí i la CUP tiren pel dret i incorporen la celebració d'un referèndum, encara que sigui unilateral, al projecte de pressupostos que s'han aprovat aquest matí. La votació d'aquesta esmena ha estat molt polèmica i al final: Ciutadans, PSC i PP no han votat i Catalunya Si que es Pot  ho ha fet en contra.

Un matí en el que hem vist com es prepara el robot submarí de Salvament Marítim que a partir d'aquest tarda intentarà arribar al vaixell enfonsat dilluns a la tarda després de topar amb un mercant rus i si es pot saber alguna cosa més dels dos pescadors desapareguts. Mentrestant, els dos supervivents han declarat davant la Guardia Civil.

Un any més la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament ha tornat a provocar incidents. Els manifestants han llegit un manifest contra el que anomenen la militarització de l'educació. Des de l'estament militar recorden que més de 8000 joves es van interessar en l'edició anterior per les forces armades, i això els ha portat a ampliar l'espai i el personal de l'estand.

El Barça està de dol per la mort de l'expresident Agustí Montal als 82 anys. Montal va dirigir el club des del 1969 al 1977 i va ser l'artífex del fitxatge de Johan Cruyff amb qui va trencar 14 temporades de sequera a la lliga. També va impulsar les seccions amb la construcció del Palau blaugrana i la pista de Gel.

I després dels esports estarem amb el cantant Sting. Amb ell hem repassat aquest matí com va anar el concert que anit va oferir al Sant Jordi Club i també com afronta, als seus 65 anys, el repte de continuar sorprenent el seu públic.

SENTÈNCIA HOMS. CONDEMNAT A 1 ANY I 1 MES D'INHABILITACIÓ PER HAVER DESOBEÏT AL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL.

TENSIÓ AL PARLAMENT. JXS I LA CUP INCLOUEN EL REFERÈNDUM AL PROJECTE DE PRESSUPOSTOS TOT I LES ADVERTÈNCIES LEGALS.

PESCADORS DESAPAREGUTS.AQUESTA TARDA PODRIA COMENÇAR A TREBALLAR EL ROBOT SUBMARÍ DE SALVAMENT MARÍTIM.

SALÓ DE L'ENSENYAMENT. PROTESTES CONTRA LA PRESÈNCIA DE L'EXÈRCIT QUE EN AQUESTA EDICIÓ TÉ UN ESPAI MÉS GRAN.

VA FITXAR CRUYFF. MOR L'EXPRESIDENT DEL BARÇA AGUSTÍ MONTAL ALS 82 ANYS.

STING A L'INFORMATIU. PARLEM AMB EL CANTANT I REPASSEM COM VA ANAR EL CONCERT QUE VA OFERIR ANIT AL SANT JORDI CLUB.

Francesc Homs sigue la senda de Artur MasJoana Ortega e Irene Rigau y es condenado a un año y un mes de inhabilitación y a pagar 30.000 euros por un delito de desobediencia al Constitucional al organizar la consulta del 9N cuando era conseller de Presidencia de la Generalitat de Cataluña. El Tribunal Supremo le condena solo por desobediencia y no por prevaricación, como también pedía la Fiscalía.

El portavoz de En Comú Podem, Xavier Domènech, ha abogado este miércoles por la celebración de un reférendum en Cataluña porque es "donde está la myoría social" y ha calificado como "fallido" el Estado autonómico.

En una entrevista en 'Los Desayunos de TVE' ha dicho también tener una "inmensa alegría" tras cerrar un acuerdo entre los 'comunes' y la formación morada en Cataluña para poder construir un proyecto "muy potente en términos de futuro".

"No es solo para seis meses, sino que va mucho más allá", en alusión al nuevo sujeto político de la izquierda alternativa en Cataluña con la unión de la marca de Podemos en Cataluña con el resto de fuerzas de la confluencia de izquierdas: ICV, EUiA y la Barcelona en Comú de Ada Colau.

El expresident de la Generalitat Artur Mas ha afirmado en Madrid que la Constitución española ha perdido "legitimidad" entre una "parte significativa" de la sociedad catalana, y ha pedido al auditorio del Ateneo de la capital, donde ha debatido con el exministro de Asuntos Exteriores José Manuel García Margallo sobre el futuro catalán, que no se tome el referéndum independentista como un "ultimátum" de Cataluña a España.