Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que las tensiones en el seno de Junts pel Sí se deben a un fracaso del proceso independentista, que no ha conseguido apoyo internacional. En Las mañanas de RNE, ha acusado al Ejecutivo catalán de estar atado por la CUP y no representar a todos los ciudadanos.

"Uno desde las instituciones tiene que representar a todos, y hace muchísimo tiempo que la Generalitat a dejado de representar y servir al conjunto de los catalanes. Solo están a cumplir las expectativas de la CUP para mantenerse en el Gobierno, que a algunos es lo único que les interesa", ha afirmado.

Preguntada por el 'tramabus' de Podemos, Sáenz de Santamaría ha dicho que le parece una iniciativa "bastante pueril". "A ellos lo que les interesa es deteriorar y destruir todas las instituciones que están al servicio de la democracia para someterlas, como en los países donde triunfa el populismo, a la voluntad única de esos partidos. Esa es su filosofía. ¿Como la ejecutan esta vez? Pues en un esquema que a mí me parece bastante pueril y por otro lado bastante manido, porque no son los primeros que sacan un autobús a la calle", ha subrayado.


L'operació tornada tanca les vacances de Setmana Santa. Estava previst que 620 mil vehicles tornessin a l'àrea de Barcelona entre el migdia d'ahir i la propera mitjanit. El matí ha s'ha anat complicantt a mida que passaven les hores i es que, segons trànsit, ja han tornat més del 60 per cent dels cotxes previstos. Avui també jornada clau a l'aeroport del Prat amb 970 operacions previstes. Tot plegat per posar la cirereta a unes vacances en les que el sector turístic ha fet gairebé ple amb una ocupació superior al 90 per cent de mitjana.

Una operació tornada que segur que molts han avançat per regalar i menjar-se la mona. Aquest matí encara eren molts els que les compraven a les pastisseries. El gremi espera vendre'n més de 700 mil. Aquest any les figures dels Pokemon i la Patrulla Canina són les que tenen més èxit entre els nens.

Les vacances de Setmana Santa no han ajudat a calmar els ànims entre els partits independentistes. En una entrevista al Punt Avui la líder del PDECAT reconeix el seu malestar pel fet que l'estabilitat del govern depengui de la CUP i admet que no es repetirà la fórmula de Junts pel Sí. Els cupaires creuen que aquestes declaracions sorgeixen del mal estat del partit demòcrata i, tot i reconèixer les diferències, admeten que han de treballar junts.

Avui també us parlarem d'una iniciativa que estudia el sector del taxi a Barcelona per lluitar contra la creixent competència. Es tracta d'avançar en la idea dels taxis compartits. Hi hauria algunes parades on es podria agafar un vehicle amb altres clients per anar a espais com la Fira o l'aeroport. De moment, totes les parts implicades ho veuen amb bons ulls.

El Barça afronta una setmana clau amb els partits de dimecres contra la Juventus de Torí i de diumenge contra el Reial Madrid. Neymar assegura que no han dit l'última paraula a la Champions i confia en protagonitzar davant el conjunt italià una segona remuntada al Camp Nou.

Sergi López torna a fer teatre a Barcelona. Interpreta les dues obres que ha creat amb Jordi Picó: "Non Solum" i "30/40 Livingstone". López les ha representat en tres idiomes per diversos llocs del món, i fins a final de maig es podran veure al teatre Poliorama de Barcelona. Avui, a l'entrevista de l'Informatiu, parlem amb l'actor i director, Sergi López.

La cuina als menjadors escolars està canviant. Sobretot per dos motius. Primer: perquè molts centres estan incorporant productes més naturals i, fins i tot, ecològics. I en segon lloc perquè a Catalunya es duu a terme un projecte pilot pioner a tot l'Estat que promou que siguin els mateixos alumnes qui se serveixin el dinar a l'escola. L'objectiu: dotar-los de més indepèndencia i autonomia, sempre vigilats pels monitors.

Us parlem ara d'una història que aquesta setmana santa celebra 40 anys. La d'un grup d'andalusos que van emigrar a l'Hospitalet de Llobregat... Nostàlgics de la seva setmana santa, van decidir fundar la seva propia confraria: el 15+1. Les processons que organitzen són les més multitudinàries de Catalunya. Anit van treure el seu pas del Crist de l'Expiració.

Un petit terratrèmol amb epicentre a Sils ha sacsejat aquest migdia la comarca de la Selva. El sisme, de 3,8 graus de magnitud ha tingut lloc pocs minuts després de la una del migdia. S'ha notat a molts punts de la costa i el telèfon d'emergències ha rebut una trentena de trucades relacionades amb el fenomen.

Augmenta el nombre de barcelonins que vol posar límits al turisme. Un estudi de l'ajuntament apunta que la meitat dels enquestats aprovaria algunes restriccions. Les dades coincideixen amb una Setmana Santa en què el turisme ha tornat a créixer per sobre del 5%.

De les moltes processons que aquests dies es poden veure a Catalunya ens fixarem en una que celebra 40 anys. I que cada Setmana Santa atrau a milers de persones. És la del 15+1, a l'Hospitalet de Llobregat, creada per un grup d'andalusos que van emigrar a Catalunya.

Avui veurem dos exemples de com estan canviant els menjadors escolars. Primer perquè cada vegada n'hi ha més que incorporen productes ecològics. I segon perquè Catalunya lidera un projecte pioner a l'Estat en què els mateixos alumnes se serveixen el dinar a l'escola.

Als esports, el Barça vol passar pàgina de la desfeta de Torí guanyant avui a la Reial Societat al Camp Nou. Tot i que el conjunt blaugrana no podrà comptar amb el sancionat Neymar, i que Arda encara no ha rebut l'alta, Luis Enrique ha dit que una victòria seria una gran injecció de moral.

 

Jordi Fulla pintor nascut a Occident enamorat d'Orient des del primer dia que va posar els peus al japó el 2005 li va impactar tant la seva forma de veure el mon i que li va canviar la manera de treballar i la seva vida. Anatomia d'una illa a ulls clucs és una instal·lació pensada per al Museu de Montserrat on, es planteja la frontera entre les mirades de l'orient i occident. ha exposat a tot el món Japó però tambè Alemanyia, EE.UU, França, Potugal