Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La producció de Toni Bestard i Marcos Cabotà, 'I'm your father' aspira al Goya com a millor pel.lícula documental. El director Agustí Villaronga està nominat pel millor guió adaptat de la darrera pel.lícula, 'El rey de la Habana'. Fernando Colomo ha estat nominat com a millor actor debutant, per la pel·lícula rodada a Menorca La isla Bonita.

Seguen as protestas dos gandeiros polos baixos prezos do leite. En Lugo varios centos de tractores continúan a rodear a muralla por quinto día. Este mediodía unha manifestación percorreu as rúas cidades reclamando que se cumpla o acordo de setembro para conseguir prezos rendibles // A Xunta pagaralles o recibo da luz durante dous meses ás familias ás que llela vaian cortar por falta de pago. O goberno galego asinou un convenio coas compañías suministradoras polo que aboará ata un máximo de 200 euros en dous meses, aos fogares afectados, sempre que dispoñan de rendas inferiores a 6.400 euros anuais // A película "El desconocido" rodada na Coruña e da produtora galega Vaca Films consegue oito candidaturas aos premios Goya da Academia de Cine. O filme é o terceiro con máis candidaturas, entre elas as de mellor actor, por Luis Tosar, e mellor dirección nobel, por Dani de la Torre. 14/12/15

Concentración convocada por el gobierno español contra el atentado contra la embajada española en Afganistán. Quedan cinco días para que termine la campaña electoral para las elecciones del 20 de diciembre. El juzgado de violencia de género de Logroño detecta un aumento de casos este año en La Rioja. Las trabajadoras sociales del Ayuntamiento de Logroño están desde hoy en huelga para exigir que se contrate a más personal y se reconozca su profesión. La Junta de Personal Docente no universitario convoca mañana a las siete de la tarde frente al Palacio de Gobierno a los profesores y en especial al colectivo de interinos. Nueva campaña para sensibilizar sobre la donación de médula ósea dirigida a los universitarios. Cruz Roja en La Rioja entregó los galardones con los que reconoce la labor de los voluntarios. Taller Aliment Arte. Ciclo de Zarzuela que organiza la Compañía Lírica de Aficionados, o la CLA Pepe Eizaga en el Teatro Bretón de Logroño. César y Cleopatra, en el Bretón de Logroño. Correos emite un sello de Navidad dedicado al Niño Jesús del Belén Napolitano de la Catedral de santo Domingo de la Calzada. El Naturhouse cierra la primera vuelta con una derrota ante el Anaitasuna. El martes la Unión Deportiva Logroñes viaja a Sevilla para disputar el partido de vuelta de la Copa. Música sacra ibérica e inglesa durante la dinastía de los Tudor.

  • Segona i decisiva setmana de campanya a les eleccions generals, marcada avui pel cara a cara entre Mariano Rajoy i Pedro Sánchez. El debat començarà a les 10 de la nit, tindrà una durada de dues hores i el podreu seguir a través de RTVE. Els candidats del PP i del PSOE debatran sobre diversos temes d'actualitat, com ara economia, ocupació o corrupció, en un format més obert que en d'altres edicions. Tot a punt, doncs, per al sisè cara a cara de la democràcia
  • Aquest migdia, desenes de persones han guardat un minut de silenci davant la Delegació del Govern a Catalunya en homenatge als dos policies morts en l'atemptat a l'ambaixada espanyola a Kabul. Una mobilització silenciosa que s'ha repetit davant d'altres institucions. A la plaça Sant Jaume, el president en funcions Artur Mas ha presidit el minut de silenci, acompanyat també de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
  • El que veuen és el que es coneix com a ull biònic, un dispositiu composat per unes ulleres, un petit ordinador i un receptor que es col·loca a la retina. Permet que persones cegues recuperin parcialment la visió i puguin veure ombres, volums i siluetes./ Demà l'institut oftalmològic Barraquer farà el primer implant a Europa d'ulls biònics en un pacient sordcec. Avui, pacients i equip mèdic es preparen ja per la intervenció.
  • Per Nadal augmenta l'impuls consumista i un estudi d'ESADE preveu que durant aquestes festes el consumidor espanyol gastarà un 4 o un 5 per cent més. Segons l'estudi diversos factors expliquen aquest creixement. La millora econòmica n'és un però també l'augment del comerç electrònic que ja fa servir el 67 per cent de la població i l'aparició d'inicitives com el Black Friday o el CiberMonday. Tot plegat fa canviar els hàbits de compra i els experts en destaquen sobretot un. Que les compres es fan quan es troba el millor preu, tant se val l'època que sigui o el mitjà emprat.
  • Però, dissortadament, hi ha una altra realitat. La de les persones sense llar. Només a Barcelona, la diagnosi feta per entitats i ajuntament calcula que n'hi ha prop de tres mil, un miler de les quals dormen al carrer. Els afectats es queixen de manca d'atenció.
  • L'Arsenal d'Arsène Wenger i Alexis Sánchez serà el rival del Barça als vuitens de final de la LLiga de Campions. Els londinencs, actuals líders de la Premier, no són el rival més fàcil però els blaugrana surten com a favorits per passar a la ronda següent. El Reial Madrid s'enfrontarà al Roma i l'Atlètic al PSV Eindhoven holandès.
  • Poques sorpreses entre les pel·lícules candidates als premis Goya, del cinema espanyol. Dos títols acaparen la majoria de nominacions, La Novia, de Paula Ortiz, amb 12, i Nadie quiere la noche, de la catalana Isabel Coixet, amb 9.

Representantes institucionales del Principado y del Ayuntamiento de Oviedo participan en la campaña nacional de concentraciones de duelo por los dos policías muertos en el atentado de Kabul. Fue este mediodía, frente a la sede de presidencia.

Quince industrias integradas en el Polo del Acero de Asturias, constituído en setiembre, se unen con la Universidad de Oviedo para investigar productos innovadores y nuevas aplicaciones en el sector del metal.

Mañana comienza el mayor juicio celebrado en Aragón por corrupción: el caso de La Muela La plaza de Europa de Zaragoza abre al trafico hoy tras cuatro meses de obras "La Novia", de Paula Ortiz, es la gran favorita a los Goya con 12 nominaciones