Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Extremadura recibirá mañana 280 millones de euros entre Fondo de Liquidez Autonómica y el Fondo de Facilidad Financiera. Lo confirmó ayer el ministro Montoro y hoy Hacienda ha autorizado el abono de la partida extra para las regiones adheridas a esos mecanismos de financiación. El presidente de la Junta asegura que esa cantidad aliviará el pago a proveedores de la Junta, sobre todo a farmacéuticas…
El Aeropuerto de Badajoz publica en las redes sociales que Air Nostrum retomará en febrero los vuelos a Madrid y Barcelona. La Junta se remite a la reunión del viernes para confirmarlo. La consejera Begoña García Bernal dice que hay que seguir los trámites legales…
Habrá que esperar para convocar nuevas bolsas de trabajo en el SES. No obstante, la Junta señala que cumplirá el pacto suscrito con los sindicatos en 2013, pero éstos cuestionan que pueda hacerse por falta de recursos…
Cambiar variedades para adaptarse a la demanda, y la comercialización en mercados a larga distancia. Son dos de los temas que han centrado hoy la jornada sobre picotas que reúne a expertos y productores en el Valle del Jerte

El Tribunal Europeo de Derechos Humanos no ha admitido  la denuncia de la Asociación de Afectados por el vuelo JK5022

DEPORTES. Toda la actualidad deportiva de la jornada 16/12/2015.

  • Rodalies funciona avui a mig gas com a conseqüència encara de l'avaria d'ahir que ha provocat una greu alteració del servei que no se sap quan es podrà normalitzar. Les tres línies afectades (la R2, la R8 i la R11) van al 50 per cent i la resta del servei es fa en autocars complementaris. Aquest matí les andanes i el combois anaven plens i molts usuaris reclamaven més informació. El robatori de 360 metres de cable de coure farà canviar aquests dies les rutines de 60 mil usuaris..
  • Mentre no es reparin els danys, Renfe i Adif han modificat els horaris i les freqüències de pas a les línies afectades. A la R2 i a la R11 només circulen dos trens per hora i sentit i a la R8, el servei funciona amb normalitat entre Martorell i Cerdanyola, però, el trajecte cap a Granollers es fa en autocar. Renfe recomana als usuaris que consultin els nous horaris de pas.
  • Catalunya ha de rebre avui els diners pendents del Fons de Liquiditat Autonòmic Extraordinari tal com havia anunciat el Ministeri d'Hisenda. Servirien per pagar, entre d'altres, el deute amb les farmàcies que puja a 330 milions i també diversos serveis assistencials. Tot i això, i segons el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Hisenda els ha dit avui que aquest pagament es podria allargar fins divendres a causa de la gran quantitat de factures acumulades. El ministre Montoro ha destacat l'estalvi d'interessos per a les autonomies i ha negat que es tracti d'una mesura electoralista.
  • La SAREB ha cedit a l'Ajuntament de Barcelona 200 pisos per que els destini a lloguer social durant 8 anys. És la primera vegada que la cessió es fa directament a un ajuntament. La meitat d'aquests pisos estan ocupats i ara el consistori estudiarà cada situació per veure en quins casos es tracta de famílies necessitades. Mig centenar d'aquests pisos estarn disponibles de forma immediata a partir de demà. L'ajuntament, però, vol continuar negociant amb els bancs per obtenir la cessió de 1.400 pisos buits.
  • Ja es nota a plaça. Després de 5 anys de preus estancats, els majoristes de Mercabarna preveuen que el peix, el marisc i algunes fruites pujaran una mica de preu aquest Nadal. Tot i així esperen augmentar les vendes d'un 5 per cent per la millora econòmica.
  • El Barça ha fet aquest matí l'últim entrenament al Japó abans d'enfrontar-se al Guangzhou xinès a les semifinals del mundialet de clubs. Neymar està descartat, però, treballa per jugar una final en què ja espera el River Plate argentí. Gerard Piqué ha estat el jugador que ha sortit en roda de premsa d'avui. Tot i el partit de demà, la majoria de preguntes que ha hagut de contestar han estat sobre la relació amb els madridistes Arbeloa i Ramos. Piqué ha intentat tancar la polèmica.

A Audiencia Provincial de Lugo considera que a Xuíza Pilar de Lara é competente para continuar coa instrucción do denominado Caso Garañón, no que figura coma imputado o Secretario Xeral do PSdeG-PSOE, José Ramón Gómez Besteiro // As organizacións do sector decidirán esta tarde sobre o Principio de acordo para o contrato homologado na Interprofesional Láctea que engloba ós productores, as cooperativas e as industrias do sector lácteo de toda España. Establecería un prezo fixo, mixto ou variable sometido a distintas referencias // O acordo acadado en Bruxelas sobre as cotas de pesca para o ano que vén evitou a drástica reducciòn que pretendía a Comisión que, en especies coma a pescada acadaba o 60 por cento nos caladoiros cercanos. No Gran Sol aumentará a cota da pescada e rapante. Un acordo que foi acollido con moderada satisfacción polos armadores galegos. 16/12/15

La Rioja obtendrá financiación del gobierno central a coste cero. Serán 27 millones de euros en 3 años. La Junta Electoral Central ha ampliado hasta el viernes el envío del voto por correo. Recta final de esta campaña electoral para la cita con las urnas del 20 de diciembre. En el Parlamento los Grupos han presentado sus enmiendas parciales a la Ley de Presupuestos y a la de Medidas Fiscales y Administrativas para el próximo año. La Junta local del Ayuntamiento de Logroño aprueba las nuevas bases para las subvenciones en obras que se lleven a cabo en edificios del centro histórico o que tengan un valor arquitectónico. La Confederación Hidrográfica del Ebro ha adjudicado las obras para implantar los planes de emergencia de los embalses riojanos de González Lacasa y Pajares. La Jefatura Provincial de Tráfico de La Rioja en los últimos meses ha impartido más de 30 charlas sobre seguridad vial en centros de educación secundaria. Los riojanos los segundos que más lotería de Navidad compran. Teresa Perales, una de las deportistas con más medallas en la historia de los Juegos Paralímpicos, entrega una beca al riojano, Juanjo Rodríguez, campeón de España de tenis en silla de ruedas. La UDL cae eliminada de la Copa del Rey ante el Sevilla. En Balonmano el Naturhouse se enfrenta en la ciudad condal al filial del Barcelona en los octavos de final de la Copa del Rey. Feria de Arte en Caja Rioja-Bankia de Gran Vía.

Els tècnics del Consell decideixen no protegir el monument de sa Feixina de Palma, darrer entrebanc per esbucar-lo.
Condema de l'associació dels restauradors a l'explotació laboral que ha destapat una operació policial que s'ha saldat, de moment, amb 15 empresaris detenguts.
1.700 agents de la policia vetllaran per la normalitat de les eleccions de diumenge en què 726.000 ciutadans de les illes estan cridats a votar.
El Parlament ha aprovat la modificació del sistema de retribucions sense el suport de l'oposició: els diputats que cobrin el sou íntegre, no podran compatibilitzar-lo amb una activitat privada.
Avui acaba el termini per votar a la consulta popular sobre el futur de les terrasses del passeig del Born de Palma.
El Mallorca demana el suport de l'afició i posa a preus populars a les entrades de la grada nova en el partit de dissabte contra el Girona.
L'organització ha decidit suspendre l'ultra trail de l'any que ve per desacord amb l'administració en el traçat.

Invitado: ADAY RODRÍGUEZ, coordinador del Belén de Arena de la playa de Las Canteras (Las Palmas de Gran Canaria).

El Belén de Arena de la playa de Las Canteras, impulsado por el Ayuntamiento de Las Palmas de Gran Canaria y el Patronato de Turismo de Gran Canaria, recibe ya miles de visitas del público, consolidado como un icono de la Navidad en la isla de Gran Canaria y en Canarias.

La propuesta de esta décima edición del belén incluye, en un espacio de 75 metros de largo x 30 metros de fondo, en la zona de la Puntilla, a la altura de la plaza de Saulo Torón, siete escenas navideñas, con el nacimiento, la estrella anunciadora, los Reyes Magos hacia Belén, la gran fuente central, el castillo, los pastores y un singular paisaje canario... 16/12/2015