Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

26 alcaldes de Canarias no han acudido hoy al encuentro con el Presidente del Gobierno Fernando Clavijo en el que se ha concretado el reparto del Impuesto General de Tráfico de Empresas.

14.000 personas se prevee que participen este 2016 en las actividades incluidas dentro del Plan Provoca. Trabajadores del nuevo edificio de Las Tres Torres de Valdecilla denuncian deficiencias en las instalaciones que dificultan la labor asistencial. Esta manana al segundo intento quedo aprobado el presupuesto municipal de Camargo gracias al apoyo de Izquierda Unida que ha exigido la puesta en marcha de un plan de empleo. El Racing juega el domingo en el Sardinero contra el Somozas gallego.

  • D'aqui a un parell d'hores començarà al Congrés la segons sessió d'investidura en que es tornarà a votar la candidatura de Pedro Sánchez, cap al final de la tarda. Igual que dimecres, el candidat socialista té molt poques possibilitats de ser investit perquè els partits no han canviat d'opinió.
  • I mentre, el president de la Generalitat ha parlat de política avui amb escolars. Ho ha fet a BTV. Tot i el pastís que li han regalat, no ha estat una entrevista ensucrada. Li han preguntat per l'exèrcit, la monarquia i la independència de Catalunya. Carles Puigdemont està convençut que s'arribarà a la sobirania si ho volen la majoria de catalans.
  • Ciutadans ha presentat un recurs de reconsideració a la mesa del Parlament sobre les ponències conjuntes de les 3 lleis independentistes./ El mateix ha fet el Partit Popular, que demana a Junts pel Sí i la CUP que si no volen respectar la llei espanyola, almenys respectin les recomanacions dels serveis jurídics del Parlament. També han registrat una moció , perquè el govern aclareixi si acatarà la suspensió de la conselleria d'Afers Exteriors que va dictar el Constitucional, abans que canviés de nom.
  • El TC ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra la llei catalana d'exercici de les professions de l'esport. Això implica la suspensió provisional de la llei mentre el tribunal estudia si és o no constitucional. Segons el govern espanyol la llei catalana excedeix les competències de la Generalitat per signar acords internacionals. Ara, l'executiu català té 15 dies per presentar al·legacions.
  • A Barcelona es van disparar l'any passat els robatoris amb força a domicilis. I també van augmentar els furts, que continuen sent la majoria dels casos denunciats i que van créixer sobretot al metro. Es va reduir el nombre de turistes víctimes d'un delicte tot i que encara representen el 19%.
  • I també a Barcelona, el govern d'Ada Colau ha denunciat avui que es destinen més de 200 milions d'euros de pressupost públic de salut a finançar serveis privats.
  • Una aplicació per controlar si el mosquit portador del virus del ZIKA arriba a casa nostra. És el que han posat en marxa L'Obra Social la Caixa i el CREAF amb una plataforma de denúncia ciutadana.
  • El Barça avança a pas de rècord... i ahir va superar la marca de partits sense perdre amb una contundent victòria al camp de Rayo Vallecano per 1 a 5. Amb el d'ahir ja són 35 partits consecutius sense perdre, una xifra a la que fins ara no hi havia arribat cap equip de la lliga espanyola. El record absolut el té la Juve amb 43 partits invictes./ Més malament li va anar a L'Espanyol, que va veure com s'esfumava l'objectiu de sumar la tercera victòria seguida. Els pericos van perdre a Cornellà davant del Betis per 0 gols a 3
  • Després d'una absència de 12 anys, la Compañia Nacional de Danza torna a actuar avui al Liceu , amb programa essencialment dedicat a la música d'Enric Granados en el centenari de la seva mort.

En un mes el Consejo Riojano del Diálogo Social será realidad. El juzgado de instrucción número 2 de Logroño ha dictado un auto en el que insta a seguir adelante con el proceso contra Miguel González de Legarra por sus declaraciones sobre el Centro de Menores Valvanera La Rioja cierra la campaña de incendios en 2015 con un notable descenso de los siniestros. Más de 1.300 familias numerosas de Logroño se beneficiarán de los descuentos municipales en el impuesto de bienes inmuebles y en las tarifas en la tasa del agua durante este 2016. El pleno del Ayuntamiento de Logroño aprobó, con los votos a favor de toda la oposición y en contra del Partido Popular, una moción que insta al Consistorio a iniciar con urgencia la resolución del contrato del servicio de comidas a domicilio que presta la empresa Serunión. 48 horas después de la primera votación de la Sesión de Investidura, esta tarde los diputados regresan al hemiciclo para la segunda votación. Entrevista a Begoña Conde, profesora de grado de ciencias políticas de la UNIR. Altadis ha decidido iniciar la semana próxima el procedimiento de despido colectivo. Inauguración de Logrostock 2016. Evento que organiza la Fundación Riojana para la innovación y ésta vez ha contado con la colaboración de la Asociación Mujer, ciencia y Tecnología. Las bodegas familiares de Rioja ya han sacado al mercado los vinos de la añada 2015. Y frente a la Delegación de Gobierno estaban convocados trabajadores del Centro Penitenciario de Logroño para denunciar su preocupación y alarma por la constante disminución de empleados públicos que prestan servicio en el mismo. Mañana en el Teatro Bretón humor con Bajo Terapia y mañana Víctor Manuel.

No hi ha indicis de pacte amb la fiscalia dels principals acusats del Cas Nóos. La Infanta Cristina tancà el torn de declaracions desvinculant-se de la gestió d'Aizóon. Una gestió que recau en Iñaki Urdangarin, de qui en defensa la innocència.
 

 El problema de la manca d'habitatge a Eivissa s'agreuja amb l'arribada de la temporada turística. Dilluns, el Consell reunirà totes les parts afectades per intentar resoldre el problema. La plataforma d'afectats pel lloguer prepara una manifestació.