Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Los enfermos de esclerosis múltiple piden que se les reconozca una discapacidad del 33% en el día mundial de la enfermedad. Navarra acogerá a 20 refugiados sirios en los próximos días. El Gobierno Foral admite la renuncia de la cúpula del Cuerpo de Bomberos por discrepancias con el Departamento. Osasuna puede sellar su plaza en la promoción de ascenso a segunda si vence esta noche en Tarragona. - 25/05/2016

L'Audiència Nacional no cridarà el jutge José Castro per aclarir si l'advocat de la infanta li proposà una reunió clandestina. El jutge manté que la proposta li arribà pocs dies abans d'imputar la germana del rei, i que li hauria agradat que l'escoltassin.

  • Són imatges d'aquest matí del barri de Gràcia, amb les restes dels disturbis encara visibles al carrer. El local desallotjat dilluns pels mossos torna a estar segellat després dels nous enfrontaments d'anit. Les destrosses es van reparant mentre els veïns estan dividits entre la desqualificació i la comprensió cap als okupes./ La batalla campal entre manifestants i mossos d'esquadra ha deixat aquest cop mitja dotzena de ferits i un rastre de desperfectes en contenidors, motos i mobiliari urbà... però no hi va haver detinguts.
  • A aquesta hora, el director del Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, està donant al Parlament els detalls dels incidents. Al matí el conseller d'Interior ja donava tot el seu suport als Mossos i considerava que la policia ha actuat correctament davant una minoria violenta. De la seva banda, el ministre d'Interior en funcions assegura que els aldarulls són la conseqüència de governar amb el suport dels extremistes. El ministre es referia indirectament a la CUP, formació els vots de la qual necessita el govern català per tirar endavant el projecte de pressuspostos que va presentar ahir.
  • Mentrestant aquest matí s'ha reunit la taula Estartègica del Corredor Mediterrani, una infraestructura llargament reclamada per administracions, partits, empresaris, sindicats i entitats.El president Puigdemont ha destacat el consens social i polític i ha demanat al govern que surti del 26J que prioritzi aquesta obra essencial, diu, per a l'economia espanyols i europea. L'oposició i els agents socials també hi estan d'acord.
  • Avui s'ha formalitzat el pacte entre Barcelona en Comú i el Partit Socialista 
  • Continuen arribant a Espanya els refugiats provinents de diversos punts d'Europa. Avui aterren a Madrid provinents d'Itàlia un segon grup amb 27 refugiats; 13 dels quals s'allotjaran a Tarragona.
  • El Barça ja treballa en la confecció de la plantilla per la pròxima temporada
  • El Teatre Nacional de Catalunya ha presentat avui la programació per a la temporada que ve

Balanç del primer any després de les eleccions autonòmiques amb Francina Armengol.
El jutge Castro manté que l'advocat de la infanta Cristina li proposà una reunió clandestina amb fins dubtosos.
El Consell de Mallorca anuncia contundència contra les infraccions urbanístiques.
170 policies nacionals vetlaran per la seguretat a Palma durant l'estiu.
L'Ajuntament de Palma prohibeix noves terrasses als barris de Santa Catalina i de Blanquerna.
Des d'avui funciona a Menorca la targeta única de transport.
El Mallorca respira més tranquil després de la victòria d'anit davant l'Elx per 2 a 1.

El Parlamento de Canarias aprueba por unanimidad reconocer a los afectados por los casos de bebés robados. 

DEPORTES. Toda la actualidad deportiva de la jornada. 25/05/2016.

El 10 % de los ingresos que se perciben en los hogares canarios se dedican a cubrir las facturas de agua, luz o gas. Y 15 de cada 100 familias de las Islas se encuentran en situación de pobreza energética. Por esta razón esta tarde en el Parlamento se discutirá una proposición no de ley al respecto. Podemos quiere que se cree una tarifa social que pague las facturas de los hogares vulnerables.

La historiadora británica Mary Beard ha sido galardonada este mediodía en Oviedo con el premio princesa de asturias de ciencias sociales 2016 por su contribución al estudio de la cultura, la política y la sociedad de la antigüedad grecolatina...
El jurado ha valorado en esta catedrática de la universidad de Cambridge que es una de las figuras intelectuales europeas más influyentes de la actualidad y cuenta con un amplio reconocimiento tanto del mundo académico como de la sociedad. Cerca de 27 millones de euros destinará el gobierno asturiano para fomentar las explotaciones agrarias y la creación de empresas por parte de jóvenes. La Consejera de Desarrollo Rural, María Jesús Álvarez, ha dicho que son ayudas necesarias para modernizar las explotaciones y atraer población.
 

A Xunta reforzará a vixilancia dos tres vertedoiros (A Laracha, Fene e As Somozas) con 35 mil toneladas de neumáticos usados, que comezarán a eliminarse en 4 meses // En debate parlamentario, Méndez Romeu (PsdeG-Psoe) vese como o próximo presidente da Xunta. Núñez Feijóo dille que o PSdeG está nunha carreira de autodestrucción // Dimiten 8 membros da dirección do partido de Ciudadanos na Coruña e Ames, en protesta pola substitución do anterior candidato e deputado da formación // En 2015, 82 mulleres e 78 menores precisaron instalarse temporalmente nalgunha casa ou piso da rede de acollemento de Galicia // Suspendido o rescate do cadáver do barranquista portugués en Lobios, á espera de que esta tarde fagan diminuir o caudal da fervenza con bombas de achique // As bibliotecas universitarias están ateigadas con estudantes preparando os exames. 25/05/16

25 de maig de 2016. RAJOY A ALFAFAR, en precampanya, amb l'educació concertada. // POBRESA CRÒNICA. Caritas denuncia que la precarietat laboral i l'escasa protecció social no ajuden a reviscolar. // AYESTARAN espera rellançar un València que tindrà canvis nombrosos i significatius en la plantilla. // "CAFÉ KAFKA", de Francisco Coll, al Palau de les Arts de València, amb aires de teatre i ambient de Mondrian. ((··)) RAJOY EN ALFAFAR, en precampaña, con la educación concertada. // POBREZA CRÓNICA. Caritas denuncia que la precariedad laboral y la escasa protección social no ayudan a salir del hoyo. // AYESTARAN espera relanzar un Valencia que tendrá cambios numerosos y significativos en la plantilla. // "CAFÉ KAFKA", de Francisco Coll, en el Palau de les Arts de Valencia, con tintes de teatro y ambiente de Mondrian. 

Fueron cincuenta y siete hombres que defendieron el último bastión español en Filipinas en 1898. Se refugiaron en una pequeña iglesia, en la que esperaron la llegada de unos refuerzos que nunca llegaron. Ahora una película recuerda aquellos días de 'Los últimos de Filipinas'. La aldea filipina se ha reconstruido por completo en Santa Lucía de Tirajana, al sureste de Gran Canaria. Aquí rueda durante todo el día uno de los repartos más extenso y popular del cine español, entre ellos Luis Tosar o Eduard Fernández. Tras rodar una semana en Guinea y ocho en Gran Canaria, llegará a los cines en diciembre de este mismo año.