Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Maialen Chourraut campeona olimpica. La palista de Lasarte fue la mejor en el descenso de slalom en aguas bravas y da a España su segundo oro.// En San Sebastián, los compañeros de Maialen del Atlético vivieron emocionados su triunfo.// La Fiscalía advierte de que Arnaldo Otegi es inelegible y no se puede presentar a las elecciones autonómicas.

El presidente de la patronal ASETRA pide al próximo gobierno de España que preste más atención a Asturias de lo que lo hizo el anterior, que la discriminó en favor de Galicia, según sus palabra. Reclama, entre otras cosas, la recuperación de la autopista del mar desde Gijón.

La Asociación de Escuelas de 0 a 3 años pide la creación de plantillas fijas y un modelo de gestión que ponga fin a las incerticumbres que padecen cada año. Exige también la suspensión de los despidos anunciados por carta para tres educadoras de Avilés.

 


 

Más de un millón de desplazamientos durante este largo fin de semana, la DGT vigilará especialmente las carreteras secundarias.
La ocupación en hoteles y alojamientos rurales rondará el noventa por ciento durante este puente de agosto.
Éxito de público con la actuación estrella en Sonorama Ribera, del Dúo Dinámico. El festival espera a más de sesenta mil personas.
A una semana del comienzo de la liga, los equipos de segunda juegan sus últimos amistosos - 12/08/16

Eran las 11 de la mañana. El hombre esperaba dentro de un coche a que su exmujer, de la que se separó hace un mes, saliera de casa. Cuando ella abandonó el garaje disparó a bocajarro contra el coche. La hija huyó conduciendo a toda prisa hacia un hospital para intentar salvar a su madre. A continuación él se pegó un tiro en la cabeza.

Un vecino de Arbo, en Pontevedra, grabó el inicio del fuego que amenaza en los últimos días esta zona de Galicia. Un vídeo en el que se ve cómo surgen varios focos a la vez, lo que demostraría que el fuego fue intencionado. Una probable intencionalidad de los fuegos que confirmarían el hallazgo de artefactos como un amasijo de ramas, preparado para arder, u otros ingenios hallados por los vecinos de A Cañiza, también en Pontevedra. La mano del hombre, queda patente en la mayoría de los incendios. Hay 40 detenidos desde que empezó la temporada.

Ante la amenaza de las llamas, cada vez más cerca de las casas, acuden refuerzos, reclutados en los núcleos cercanos. Una improvisada brigada vecinal lucha por contener el avance del fuego, fuera del perímetro de las viviendas, resignados a que arda la masa forestal que les rodea, hasta que lleguen los equipos de extinción, a los que se les multiplican los puntos que atender por tratarse de viviendas dispersas.

  • La Generalitat ha explicat avui que 7 de les 29 víctimes identificades de la xarxa de pederàstia desmantellada a Tortosa estaven sota tutela del sistema de protecció de menors. Dos dels nois ja estaven en contacte amb l'organització criminal quan van entrar al sistema, però els altres cinc estaven tutelats quan van entrar en contacte amb els explotadors.
  • L'Ajuntament de la Bisbal de l'Empordà reparteix aigua entre els 12.000 veïns que ho demanin. La de l'aixeta està contaminada des del 22 de juliol per herbicides. Olga Rodríguez, es veu ja la solució definitiva a aquest problema?/ Avui es compleixen sis mesos de l'estrena de la Linia 9 Sud del metro, que enllaça Barcelona amb l'aeroport...Tot i la valoració positiva dels usuaris, la línia s'usa massa poc... entre d'altres raons perquè no està acabada...i falta justament el tram central.../ I a partir d'aquesta mitjanit i fins dimecres la línia del Metro del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat deixarà de funcionar entre les estacions de Baixador de Vallvidrera i Plaça Catalunya.
  • Els preus continuen baixant a Catalunya.. l'IPC ha caigut al juliol sis dècimes, per l'efecte de les rebaixes d'estiu, i situa la mitjana anual en el 0'4 per cent negatiu./ I és que el preu del gasoil continua baixant en ple mes d'agost. El litre està per sota de l'euro, mentre que el de la benzina costa de mitjana un euro amb 12./ D'aquí poc menys d'una hora començarà l'operació sortida del 15 d'agost. Aquesta autopista, l'AP-7, tant en sentit nord com sud, és una de les vies que, com sempre i segons el Servei Català de Trànsit, registrarà més mobilitat. Aquest cap de setmana, a més, s'adverteix que als vehicles que tornen o comencen les seves vacances s'hi afegiran, també, els que surten de l'àrea metropolitana de Barcelona per passar el pont festiu./ I a mitjans del mes d'agost toca també fer un primer balanç de la temporada turística. Una temporada que ja les previsions auguraven que seria bona i sembla ser, Rubén Urdiales, que s'estarien complint?/ Una enquesta d'un portal d'Internet evidencia que un 70 per cent dels clients s'endú alguna cosa de l'establiment on s'allotja. Són petits furts que, en moltes ocasions, obliguen els propietaris dels allotjaments a prendre mesures per evitar-ho.
  • Després de 40 anys de fer-ho, les festes d'Alcanar no celebraran aquest cap de setmana els seus bous a la mar, una de les modalitats dels correbous. La Generalitat no ha resolt l'expedient que hi havia obert i, per tant, no es poden autoritzar . El consistori defensa que la modalitat està emparada per la llei dels correbous i arribarà a la justícia per reprendre la tradició l'any que ve.
  • Avui seguirà creixent el medaller espanyol als jocs olímpics. A mitjanit Rafa Nadal i el barceloní Marc López jugaran la final de dobles i sabran si tornen de Rio amb l'or o la plata. I passades les tres serà el torn de la Mireia Belmonte que disputarà la final dels 800 lliures on se les haurà de veure amb la nordamericana Katie Ledecky. D'aquesta matinada ens quedem amb la primera victòria de la selecció espanyola de bàsquet davant de Nigèria i amb un pavelló buit gran part del partit per una falsa amenaça de bomba./ El Barça continua preparant el seu debut oficial a la supercopa d'Espanya contra el Sevilla
  • Ainhoa Arteta al Festival de Cap Roig. La soprano basca no només va captivar al públic amb la seva veu, sinó també amb la seva sempre elegant presencia sobre l'escenari. El d'anit era, a més a més, un concert benèfic perquè part de la recaptació es destinarà a la entitat Tramuntana que gestiona un centre ocupacional per a disminuïts psíquics a Palafrugell

Cinco incendios forestales se mantienen activos en Galicia. Tres de ellos, los de Porto do Son, en A Coruña; y los Arbo y Crecente, en Pontevedra, son los que más preocupan porque siguen afectando a zonas pobladas. En las últimas horas han comenzado otros fuegos en Cerdedo (Pontevedra) y Laza (Ourense). En lo que va de año han ardido 8.800 hectáreas en Galicia, unas 6.000 solo en esta semana. El incendio de Arbo es de momento el mayor con 1.500 hectáreas afectadas. Por su parte la Guardia Civil ha detenido a una mujer en Cerceda, en A Coruña, como presunta autora de 15 incendios forestales.

El GOB critica la política turística del Govern. Aurora Jhardi, batlessa en funcions, assegura que Palma ha arribat al límit.
Formentera també està saturada de turistes i cotxos.
Puigpunyent és el primer municipi de les Balears en proveir-se amb camions d'aigua dessalada de Son Pacs davant la manca d'aigua als pous.
El litoral de S'Estanyol i el Salt d'en Serrà, a Santa Eulària, han estat declarades Zona d'Especial Conservació, pel Ministeri de Medi Ambient.
Aquest mes d'agost està sent tràgic a les carreteres de les Balears. En una setmana, han mort quatre persones i en tot l'any 35, tres més que el 2015.
Rafel Nadal se assegura la medalla de plata en dobles masculins amb Marc López.
Primera victòria de la selecció masculina de bàsquet, de Rudy, Sergi Llull i Abrines, però amb nirvis i molt de patiment.
Tornarà la calor el cap de setmana.