Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest dijous 22 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Rafel de Ribot, Olga Ruiz i Jordi Mercader.

El líder del PSOE reprendrà els pròxims dies els contactes amb Podemos i Ciutadans amb un objectiu clar: pactar un govern alternatiu per evitar que Rajoy repeteixi a la Moncloa.

Per Mariano Rajoy, el nou intent de Sánchez és un disbarat...i demana al Partit Socialista un esforç per respectar els resultats de les eleccions.

El President del Tribunal Suprem ha defensat avui la independència dels jutges davant les acusacions de l'exconseller de la Presidència, que dilluns desprès de declarar al Suprem va assegurar que la sentència seria condemnatoria.

I aquesta hora Barcelona dona el tret de sortida a les festes de la Mercè amb el pregó de l'escriptor Javier Pérez Andújar. La festa comença polititzada i amb divisió dins els consistori per l'elecció del pregoner....que no ha agradat a part del sector independentista. De fet, 3 regidors de CiU no hi assistiran per participar en un pregó alternatiu.

Barcelona supera sense grans incidències els talls a una seixantena de carrers en motiu del dia sense cotxes. El trànsit s'ha reduit més d'un 4 per cent, especialment al centre de la ciutat.

El Govern vol donar més llibertat als comerciants en la nova llei de comerç catalana que preveuen aprovar abans de finals d'any. La proposta és que els comerciants puguin decidir en quina època de l'any fan les rebaixes.

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest Dimecres 21 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Toni Aira, Àlex Salmon i Jordi Garcia Soler.

PSOE, Esquerra i el Partit demòcrata han unit les seves peticions perquè la càmara debati la creació de la comissió que investigui el cas Fernandez Diaz sobre les converses telefòniques amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau.

Será la primera comissió d'investigació que posa en marxa el Congrès desde la del 11 M, fa 12 anys...El ministre de l'interior ho considera lamentable i ha carregat contra els independentistes i contra el PSOE per fer-los el joc.

Serà finalment entre el gener i l'abril vinents quan Fèlix Millet, Jordi Montull i els altres 14 acusats s'asseuran a la banqueta.... després d'una instrucció del cas que s'ha allargat 7 anys.

Barcelona serà demà una de les ciutats del món que fa una aposta més gran per reduir la circulació de vehicles al nucli urbà. Prop d'una seixantena de carrers patiran restriccions de trànsit.

Una de cada 20 persones de més de 65 anys està afectada per l'alzheimer. A Catalunya 120 mil persones pateixen alzheimer. Avui es commemora el Dia Mundial d'aquesta malaltia.

La expulsión de los siete concejales de CC en Granadilla está cada vez más cerca. Hoy les han notificado que no aceptan sus alegaciones y les dan un plazo de 24 horas para contestar o deponer su intención de llevar a término la moción de censura contra el alcalde, el socialista Jaime González Cejas.

Llargues coes i embossos de trànsit és la conseqüència de l'obertura del nou centre comercial Fan Mallorca Shopping al Coll d'en Rabassa, a Palma. Els responsables esperen rebre 10 milions de visitants cada any.