Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El XXI Festival Internacional de Folklore de Ingenio, elemento ya indisoluble del vasto acervo cultural de Ingenio, se erige un año más como puente de unión de la música y cultura de otros pueblos, pero al mismo tiempo como una de las herramientas más efectivas para dar a conocer nuestro patrimonio y ponerlo en un destacado lugar dentro del tablero global.

Comencem el repàs de les noticies més destacades d'aquest Dimarts 27 de setembre...i de seguida en destriarem les claus des dels nostres faristols d'analisi...avui amb Rafel de Ribot, Jordi Mercader i Alejandro Tercero.

Per primera vegada en la història de la democràcia, un President es sotmetrà a la confiança de la cambra...en un debat que ha de servir per calibrar el grau d'unitat de l'independentisme i per actualitzar el full de ruta. 24hores abans del discurs de Puigdemont, el govern intenta donar una imatge d'unió malgrat les diferències entre els socis sobre la forma i el calendari.

La tempesta desfermada dins el partit socialista continua descarregant. Pedro Sánchez está disposat a donar batalla fins a les últimes conseqüències...Acusa als crítics de no jugar net i assegura que NO es planteja dimitir si el comité federal de dissabte tomba els seus plans de primaries.

Una menor va ser víctima d'una agressió sexual greu durant les festes de la mercè i va ser atesa a l'hospital Sant Joan de Deu. La noia va denunciar ho a la carpa instal·lada per atendre agressions masclistes durant les festes.

També a Barcelona, rebuig unànime a la proposta de la CUP de retirar l'estàtua de Colom al capdavall de les Rambles. El govern d'Ada Colau troba legítim el debat sobre el significat del 12 d'octubre, però ha assegurat que no preveu la retirada del monument.

Sale adelante la moción de censura de Granadilla y el nacionalista José Domingo Regalado es el nuevo alcalde del muncipio tras desbancar al socialista Jaime González Cejas. De nada han servido los intentos políticos de frenar esta moción y el pacto regional peligra.

Fernández Vara votará en contra de la propuesta Pedro Sánchez de celebrar el Congreso del partido, y también las primarias. Asegura que es "enormemente negativa", y que hará todo posible por que se tumbe el sábado... Según el líder socialista extremeño, los malos resultados son también responsabilidad de Sánchez y el PSOE debe irse a la oposición... 21 años y medio de prisión pide la Fiscalía para el ex director general de Feval José Luis Viñuela. Un juzgado de Don Benito ha abierto juicio oral contra él, el ex administrador de la institución Juan Francisco Cerrato, y el ex subdirector José Villa. La Junta dice respetar las decisiones judiciales y la presunción de inocencia... Seis millones 600 mil euros para ayudas a la contratación de personas con discapacidad. Convocatoria que ha aprobado esta mañana la Junta en Consejo de Gobierno, para los Centros Especiales de Empleo de la región... Abierto expediente sancionador al propietario de la finca Las Lagunas, en Majadas del Tiétar, por la tala de 312 encinas. Se trata de un paraje de valor ecológico cerca de Casatejada y Almaraz.

  • A 24 hores de l'inici ,demà, del debat sobre la qüestió de confiança al president Puigdemont, el govern s'esforça en donar una imatge d'unitat malgrat les diferències entre els socis sobre la forma i el calendari del full de ruta./ Des de Junts pel Sí els portaveus parlamentaris estan convençuts que s'arribarà a una proposta de consens i que s'aprovaran els pressupostos.
  • Com aquest treballador, 200 mil conductors pateixen cada dia embussos quilòmetrics per entrar a Barcelona. Una situació que fa perdre moltes hores de feina i suposa un cost econòmic de 137 milions d'euros anuals per a les empreses catalanes./ Dit d'una altra manera: un 0,1 per cent del PIB de Catalunya. Un estudi del RACC ha quantificat aquest cost i alerta que, si no es milloren els transports públics, la xifra continuarà augmentant. Per això demana a Foment i Adif que realiltzi les inversions compromeses a Rodalies.
  • La carpa instal·lada durant les festes de la Mercè per atendre agressions masclistes va rebre onze denúncies, cinc de les quals a les festes, segons ha explicat avui l'ajuntament. En un d'aquests casos es va activar el protocol d'urgència. Es tracta d'una menor que hauria denunciat una agressió sexual greu, i que va ser atesa a l'Hospital de Sant Joan de Déu. En tres nits, la carpa va rebre més de 500 consultes informatives.
  • També a Barcelona, rebuig unànime a la proposta de la CUP de retirar l'estàtua de Colom al capdavall de les Rambles i que s'ha convertit en un dels temes de debat del dia. El govern d'Ada Colau troba legítim el debat sobre el significat del 12 d'octubre, però ha assegurat que NO preveu la retirada del monument. L'oposició ha qualificat la proposta d'absurda i la veu fóra de lloc. Els cupaires, que ho plantejaran divendres al ple, voldrien substituir l'estàtua per una altra que recordi la lluita dels pobles indígenes, però s'han quedat sols.
  • El Barça ja és a Alemanya on demà juga amb el Borussia Monchengladbach en la segons jornada de la Champions./ També a Alemanya, però avui, juga el Reial Madrid contra el Dortmund, segon a la seva lliga i sempre un plat indigest per a l'equip blanc.
  • "GENTE BIEN" és el títol del nou espectacle de La Cubana, que estrenaran dijous al Teatre Coliseum de Barcelona, un espai entranyable per a la companyia on ja van posar en escena altres muntatges.

- José Domingo Regalado, de CC, es el nuevo alcalde de Granadilla.

- El PSOE se reunirá mañana. Podrían romper el pacto que mantienen con los nacionalistas en el Gobierno regional.

- La Asociación en Defensa de la Sanidad Pública pide más dinero para acometer intervenciones quirúrgicas.

- El Rector de la Universidad de Las Palmas, José Regidor, pide que se potencie el conocimiento para hacer una sociedad más competitiva.

- Canarias celebra el Día Mundial del Turismo con diferentes actividades.

- Visitamos la guagua-aseo de Fuerteventura en la que acuden las personas sin hogar para ducharse.

- DEPORTES. 27/09/2016.

Pilar Alegría sobre Pedro Sánchez: "del no es no" al "yo soy yo"
Los mineros de Teruel comienzan un encierro de 48 horas en Estercuel
Cooper Standard, en Tarazona, inaugura planta, llegarán a los 400 empleos
 

Sale adelante la moción de censura de Granadilla y el nacionalista José Domingo Regalado es el nuevo alcalde del muncipio tras desbancar al socialista Jaime González Cejas. De nada han servido los intentos políticos de frenar esta moción y el pacto regional peligra.