Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Passen a disposició del jutge 3 dels 13 detenguts en l'Operació Sancus. El regidor i diputat del PP, Alvaro Gijón, ha negat qualsevol vinculació amb la trama i ha negat haver cobrat comissions a canvi de les concessions de l'Ora i d'altres serveis municipals.

La ley de emergencia social de la vivienda continúa su trámite parlamentario en la Asamblea extremeña. Hoy, se debatían las tres enmiendas a la totalidad presentadas por los tres grupos de la oposición. Las de PP y Ciudadanos pedían la devolución del texto a la Junta y han sido rechazadas. La de Podemos ha presentado texto alternativo. El Ejecutivo regional ha ofrecido pacto vía enmiendas parciales a cambio de retirarlo…

En 2030, Extremadura habrá perdido cerca de 66.500 habitantes. Es la estimación estadística que hemos conocido el día que arranca, en Montánchez, el congreso sobre despoblamiento rural. Una cita que tiene el reto de buscar soluciones a la pérdida de población…

Exigir un tren digno en Extremadura. Ése es el único objetivo de la manifestación del sábado en Badajoz, según UGT, Comisiones Obreras y la Creex. Aseguran que NO va en contra de nadie, y esperan que sea un antes y un después en esta reivindicación histórica…

El negocio más antiguo de Badajoz ciudad echa el cierre!!! La barbería Blanco lleva más de 110 años en el barrio de San Fernando, y ahora una orden judicial le obliga a abandonar el local. Su única esperanza está en la declaración de Espacio de Interés Cultural…

Hacienda destaca la histórica recaudación en la lucha contra el fraude fiscal el pasado año, más de 15.500 millones de euros.

La actriz Nuria Espert, la organización Aldeas Infantiles y la Convención Marco de Naciones Unidas sobre el Cambio Climático protagonizan los principales actos de la Fundación Princesa de Asturias en esta víspera de la entrega de los premios.

  • El Tribunal Constitucional ha aixecat la prohibició dels toros a Catalunya estimant un recurs presentat pel Grup Popular al Senat. Els magistrats consideren que el Parlament només té competències per regular els espactacles taurins però NO per prohibir-los. La Núria Ramírez ens amplia la informació.
  • Ràpidament s'ha reobert la baralla política entre els partits catalans. Govern de la Generalitat i ajuntament de Barcelona inisteixen que les corrides no tornaran a Catalunya i els partits que van aprovar la prohibició s'ha mostrat disposats a fer tot el neecessari per no aplicar la sentència./ De la seva banda, Ciutadans i PP celebren la decisió, que segons ells, suposa un fort cop a l'independentisme./ La sentència ha estat molt mal rebuda pels animalistes, que la qualifiquen de vergonyós retorn al passat.
  • Els Mossos busquen un parella desapareguda fa una setmana mentre feien una ruta per un camí de ronda de la Costa Brava. El cotxe el van localitzar a S'Agaró. Els bombers han rastrejat la zona sense èxit i ara la policia analitza les imatges captades per les càmeres per si aporten alguna pista.
  • Catalunya serà una de les poques comunitats autònomes on la població creixerà els propers 15 anys./ I la Universitat ja no serveix com ascensor social, així ho diu el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes. Mentre que a Catalunya, estudiar un grau universitari té un cost anual d'uns 2.000 euros, en el cas del máster, el preu mitjà supera els 4.000. Això fa que molts estudiants no puguin cursar aquests estudis, i per tant, no puguin accedir a feines més qualificades i millor remunerades.
  • Declaracions de Luís Suàrez després de rebre la Bota d'Or com a màxim golejador de les lligues europees la temporada passada, amb 40 gols. El davanter uruguaià és el tercer jugador del Barça que guanya aquest guardó després de Ronaldo i Messi. Suárez però ja el va guanyar amb la samarreta del Liverpool fa 2 anys després d'empatar amb Cristiano Ronaldo.
  • Davant el Manchester City, el Barça no va necessitar els gols de Suarez perque Leo Messi va tornar a oferir un recital amb 3 gols dels 4 que va encaixar l'equip de Guardiola.
  • Aquest vespre comença a Reus el festival COS de Moviment i Teatre gestual, que els últims anys s'ha convertit en una cita obligada per a moltes companyies teatrals. 

Galicia perderá 230.000 habitantes nos próximos 15 anos, segundo prevé o INE // Reaccións a decisión da xestora do PSOE de Madrid de retírarlle competencias á xestora do partido en Galicia // O Consello acorda crear o rexistro galego de Ictus para facer un seguimento dos pacientes da que é a primeira causa de morte entre as mulleres. 20/10/16


Alguns dels testimonis de l'Operació Sancus han apuntat a Alvaro Gijón i José Maria Rodríguez.
Els pacients dels hospitals públics han d'esperar de mitjana dos mesos per a la consulta amb l'especialista, un menys que fa un any.
Suspesa temporalment la vaga del tren i del metro de Mallorca.
La família de la nina agredida a un col·legi del barri palmesà de Son Roca durà el cas als tribunals.
Més de 200 experts participen en el Congrés Internacional de Policies Tutors a Calvià.
La mar és el fil argumental de la nova edició del festival internacional de còmic de Mallorca.

Què passaria si en uns terrenys de Mallorca, amb fortes pressions urbanístiques aparegueren unes restes arqueològiques de vital importància? És el fil argumental de GU-I-UM, o la ciutat adormida.