Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Hoy en el Parlamento de Canarias se debaten los presupuestos de la Comunidad Autónoma para 2017. Pero la noticia ha estado fuera de la Cámara. En sus pasillos no han parado de sucederse las reacciones a lo ocurrido ayer en el Consejo de Gobierno.

  • El Parlamento balear cambia de nuevo el nombre oficial de la capital autonómica
  • Es la tercera vez desde 2008 que la ciudad palmesana cambia su topónimo
  • En el trasfondo, el respeto al nombre original romano o la diferenciación turística

El jutge Castro arxiva la peça que investigava el presumpte finançament irregular de la reforma de la seu del PP de Palma.
Xelo Huertas, no pensa dimitir del càrrec arran de l'expedient obert per part de Podem.
Declaren davant del jutge dos policies locals de Palma imputats en una peça secreta de la trama de corrupció policial.
Educació, satisfet per la supressió de les revàlides i la recuperació de la selectivitat.
Els pares i mares del col·legi públic de Campos demanen una escola nova al municipi.
Més de mil persones viuen al carrer a Palma de forma intermitents i 363 ho fan de forma permanent.
L'exjugador brasiler del Mallorca, Cléber Santana, mor en accident d'aviació a Colòmbia.
Formentera ja compta les hores per al gran partit en Copa del Rei contra el Sevilla.
Rafel Nadal ha confirmat que vol tornar el gener en el torneig d'Abu Dabi.

Los presupuestos regionales de 2017 deberán superar su primer trámite parlamentario el viernes. Podemos ha presentado una enmienda a la totalidad a las cuentas por considerarlas peores que las actuales. El PP NO la apoyará, ha dicho su presidente, sí hará enmiendas parciales porque valora el cauce de diálogo con la Junta. El gobierno extremeño acusa a la formación morada de buscar un titular.

Flexibilizar el déficit. Es la reivindicación que Extremadura planteará el jueves en el Consejo de Política Fiscal y Financiera. La Consejera de Hacienda considera que el actual reparto es injusto para las comunidades y cree que también deberían beneficiarse del nuevo margen aportado por Europa.

La comunidad educativa aplaude la retirada de las reválidad y la recuperación de la Selectividad, como se ha acordado entre Gobierno y Comunidades Autónomas. Esperan que sea el primer paso para un pacto de estado sobre educación.

Badajoz se suma al 'Giving Tuesday' o martes solidario. La Asociación ADMO sale a la calle para seguir buscando donantes de médula ósea para ayudar a enfermos de leucemia. Y eso que llevamos un año de récord con 850 donaciones más.

(Entrevista de Manuel Sollo). Mirar a la cara a la maldad y al miedo, indagar en sus causas y sus autores, interrogarlos y afrontarlos, así sean parte del origen de la naturaleza humana, así radiquen en nosotros mismos.  Miguel Ángel Muñoz (Almería, 1970) se atreve a este desafío en su tercer libro de cuentos, "Entre malvados" (Páginas de Espuma). Se trata de una decena de relatos amasados durante doce años en los que transitamos por el terrorismo yihadista, los atentados del 11-M y el secuestro de periodistas en Siria, el acoso escolar o las actitudes contradictorias de personajes conocidos. Entre el bien y el mal, el autor expresa la violencia a través de un realismo actual y cruel hasta llegar al cierre con un texto distópico de terror fantástico. En ese viaje, sus protagonistas son víctimas ante un mundo cuyos valores se han derrumbado.

El consejero de Educación del Principado dice que el acuerdo sobre las reválidas alcanzado ayer en la mesa sectorial con todas las comunidades supone el principio del fin de la Lomce.

El Principado facilitará las denuncias por discriminación salarial entre hombres y mujeres con una ventanilla única.

  • El vicepresident de la Generalitat expressava així la seva confiança en que el projecte de pressupostos presentat avui tiri endavant amb el suport almenys de la CUP. De moment el Parlament ha fixat els dies 8 i 9 de febrer per celebrar el debat final en el ple./ En la roda de premsa de presentació dels comptes, Oriol Junqueras ha negat que hi hagi una partida dedicada exclusivament al referèndum d'independència tot i que ha admés que el compromís obliga a tenir-ho en compte./ El projecte ja ha estat admès a tràmit amb els vots de Junts pel Si u Catalunya si que es pot. Per contra Ciutadans i el PSC han demanat que es reconsideri la decisió en desacord amb el fet que preveuen el finançament d'un referèndum d'independència./ també apareixen nous impostos, per finançar l'increment de despesa. Una taxa nova gravarà el risc ambiental dels elements radiotòxics, amb la que volen ingressar 62 milions d'euros. 41 milions més preveuen recaptar amb un impost a les begudes ensucrades...
  • Mentrestant, davant el Parlament, representants sindicals de la funció pública han rebut amb crits Oriol Junqueras. Reclamen recuperar drets del 2012, i les pagues extres de 2013 i 2014. Asseguren, a més, que les 7mil places públiques anunciades pel govern són insuficients
  • Reacció POSITIVA de la comunitat educativa a Catalunya després que ahir govern Central i comunitats autònomes acordéssin suprimir les revàlides i fer una prova de batxillerat semblant a l'actual selectivitat. Ara bé, lamenten que la llei no sigui derogada i que encara quedin aspectes per difinir.
  • Avui se celebra la segona edició del "Giving Tuesday", El dimarts per donar, una iniciativa global de solidaritat que vol ser un contrapunt al consumisme del Black Friday
  • El jutge d'Osca encarregat del cas de Sixena ha activat el procés de confiscació dels bens del monestir d'Osca que ara són al museu de Lleida. L'acte, fet públic avui, acorda donar curs al que va acordar a l'anterior sentència davant els incompliments de l'administració catalana. Els bens en qüestió fan referència a 44 peces que a l'actualitat són al centre cultural de Lleida.
  • Condol del món del futbol per l'accident, a Colòmbia, de l'avió en què viatjava el CHAPECOENSE brasiler. El balanç és de 76 morts i 5 ferits. El Barça i el Madrid, entre d'altres equips, han fet un minut de silenci abans dels entrenaments d'avui. A principis de mes, Messi i Mascherano havien viatjat al mateix avió sinistrat amb la selecció argentina./ Abans del clàssic de dissabte que ve el Barça ha de jugar demà el partit d'anada dels setzens de final davant l'Hèrcules a Alacant. Un partit que arriba tot just després de l'empat d'Anoeta i que servirà per donar minuts als jugadors menys habituals.
  • Avui s'han avançat els primers artistes confirmats que vindran a la propera edició del Sónar, el festival de música electrònica i avançada més important de l'any. Hi haurà més de 150 actuacions entre el Sónar de Dia i Sónar de Nit i moltes estrelles de referència de la música electrònica i el hip hop, el house o el dub. Entre les actuacions anunciades destaca la del grup alemany MODERAT, un dels projectes més sòlids de l'escena electrònica actual.