Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Ja s'han produit les primeres reaccions dels advocats de la Infanta Cristina després de saber-se que demà l'Audiència de Palma farà publica la sentència del cas Nóos. La fiscalia NO acusa a la germana del Rei però s'enfronta a 8 anys de presó perquè el sindicat Manos Limpias sí l'acusa de dos delictes fiscals. Per a Iñaki Urdangarín la fiscalia demana 19 anys i mig. En total, hi ha 17 acusats que esperen aquesta resolució judicial. Entre ells, també l'ex president del Govern balear Jaume Matas i l'ex soci del duc de Palma, Diego Torres. Aquest migdia, els advocats de la Infanta mantenien el seu optimisme.
  • El debat sobre el futur de les pensions s'ha reobert amb força després les declaracions del governador del Banc d'Espanya, que aposta per treballar més anys i per tenir plans de pensions privats. La recepta de Luís Maria Linde no ha rebut d'entrada gaire recolzament dels partits polítics ni dels agents socials... però d'una manera o altra, tots coincideixen que cal seguir buscant alternatives a un futur que pinta negre.... A Catalunya sindicats i patronals analitzen avui en quin escenari ens podríem trobar.
  • Acord al Congrés per què el PNB presideixi la comissió que investigarà si des del ministeri de l'Interior es va conspirar contra polítics independentistes en l'etapa de l'exministre Jorge Fernández-Diaz. / Mentrestant, l'expresident de la Generalitat, feia una classe magistral a la Universitat Autònoma de Madrid sobre Catalunya a la Unió Europea del segle XXI per reflexionar sobre la situació política. Artur Mas diu que l'estat intenta crear un marc mental per justificar una intervenció a Catalunya. Una acusació que el PP català s'afanya a desmentir
  • Són Louise Brown i Victòria Anna Perea, les primeres nenes proveta del món i d'Espanya, que són avui a Barcelona. Des que elles van néixer per fecundació In Vitro, el perfil de les dones que s'hi sotmeten ha canviat. En els últims 25 anys, l'edat mitjana de les ateses a l'Institut Dexeus ha pujat dels 35 als 39 anys. Els experts alerten dels riscos de retardar la maternitat.
  • El govern de Colau estudia avançar alguens mesures del seu Pla contra la contaminació en resposta a l'advertiment de la comissió europea que ha donat 2 mesos al govern espanyol per rebaixar la pol·lució a Barcelona i Madrid.
  • La contundent derrota del Barça a París que l'ha deixat pràcticament fora de la competició ha posat Luis Enrique en el punt de mira. L'entrenador asturià ha guanyat 8 títols fins ara però l'equip porta partits sense jugar be i la seva renovació encara és a l'aire.
  • Cita imprescindible per als amants del circ és el Festival Internacional de Figueres, que avui obre la carpa amb una participació rècord de 88 artistes d'onze països. Consolidat ja com el millor d'Espanya i el segon d'Europa, el festival arriba envoltat de polèmica per la intenció de crear el Museu del Circ, ja pressuspostat i que alguns critiquen per destinar inversió pública a un projecte privat.

O consello da Xunta estivo hoxe presidido polo vicepresidente Alfonso Rueda, en substitucion de Alberto Nuñez Feijoo, que disfruta de dias libres pola sua recente paternidade // O naval galego recuperou en 2016, xunto con Asturias, o liderado no sector, perdido en 2011 // O Celta comeza esta tarde en Balaídos ante o Shakhtar Donetsk a loita para meterse en oitavos de final da UEFA Europa League. 16/02/17

(Entrevista de Manuel Sollo). Vamos a asistir a las vicisitudes de un hombre amoral que ha negociado durante toda su vida con una conciencia frágil hasta acostumbrarse a la culpa. Nos referimos a Hugo Bayo, que cuenta su historia en primera persona desde la primera adolescencia a la madurez, siempre al filo de la tragicomedia. Es el relato que construye Luis Landero en su nueva novela, "La vida negociable" (Tusquets). Entre el humor y la farsa, sitúa a su pícaro protagonista ante el atractivo influjo del mal cuando aún niño chantajea a sus padres. Aspirante a grandes gestas, Hugo tendrá que conformarse con la única profesión en que destaca tanto como detesta, la de barbero. A la vez, como otros personajes, buscará el amor con denuedo en relaciones en que la necesidad puede al querer. Con esta obra, Landero regresa a la ficción tras "El balcón en invierno", de 2014, una exitosa indagación en la biografía de aquel chiquillo de posguerra nacido en Alburquerque, Badajoz, en 1948. De este mundo narrativo dialogamos con el autor de "Juegos de la edad tardía".

 

- Los estibadores no irán a la huelga. Los empresarios canarios confían en que se llegue a un acuerdo definitivo.

- La Consejera de Cultura admite que hubo errores en el Festival de Música de Canarias. El PP pedirá a la Audiencia de Cuentas que fiscalice los gastos de esta edición.

- Afectados por el accidente de la galería de Piedra de Los Cochinos piden al Parlamento que se abra una comisión de investigación. Murieron seis personas y más de 20 resultaron heridas.

- Los comedores de los colegios de Canarias no sirven panga en sus menus.

- DEPORTES. La Copa del Rey de Baloncesto desde Vitoria.16/02/2017

Demà migdia es coneixerà la sentència del cas Noos que determinarà la condemna o absolució de la infanta Cristina i d'Iñaki Urdangarín, i d'altres 15 acusats.
El Club del Molinar renuncia a l'ampliació del port per la situació actual i el rebuig social que ha generat.
Els funcionaris de justícia es mobilitzen pel mal funcionament del sistema informàtic dels jutjats.
La xylella arriba a Menorca: 16 ullastres i oliveres donen positiu.
Els ramaders demanen a DAMM, nous propietaris d'AGAMA, que continuïn comprant llet de l'illa.
Àlex Abrines jugarà el seu primer All Stars a l'NBA. La competició l'ha convocat per al partit dels rookies.

Los menores extremeños ya podrán asistir a espectáculos musicales en directo. Será posible tras aprobar, en la Asamblea y por unanimindad, la propuesta de Podemos que modifica la Ley de convivencia y ocio. Eso sí, el acceso será con condiciones. Los menores de 16 años deberán ir acompañados de sus padres y con medidas que eviten el consumo de alcohol…

Los submarinistas de la Guardia Civil ya están en el pantano de Tentudía. Estudian si las condiciones de visibilidad han variado respecto al último rastreo, y mapean el terreno. Tareas difíciles y previas a la nueva búsqueda de la vecina de Monesterio, la próxima semana, con un robot especializado…

Se sienta en el banquillo el ex director de una sucursal bancaria cacereña por presuntamente apropiarse de un millón 800mil euros de varios clientes. Durante el juicio, el acusado ha negado los hechos. El fiscal pide 6 años de prisión y la devolución del dinero…

La Diputación de Badajoz sólo da el visto bueno a uno de los ocho proyectos presentados para remodelar en antiguo Hospital Provincial pacense. La fachada se mantiene. En el interior, una nueva estructura podría albergar la Biblioteca regional, el archivo provincial o la Escuela de Idiomas...

El fotógrafo tinerfeño Francis Pérez, ha logrado el primer premio en el prestigioso galardón del World Press Photo 2017, en el apartado de Naturaleza.La foto ganadora, la de una tortuga apresada en redes de pesca que intenta seguir su camino. La instantánea se llama "Careta careta atrapada" y fue tomada en las costas de Tenerife. Una imagen denuncia que pretende recordar que en los últimos 150 años se ha llevado a las tortugas marinas al borde de la extinción.