Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Manuel Moix, fiscal en cap anticorrupció, s'ha reunit amb el fiscal en cap de les Balears Bartomeu Barceló i amb els fiscals anticorrupció.
Els aeroports de Palma i Eivissa estaran vigilats les 24 hores tota la temporada per evitar l'intrusisme en el transport.
L'STEI acusa l'executiu de mentir amb l'anunci de les macro oposicions per a 7.500 places públiques.
L'hospital de Can Misses d'Eivissa ja disposa de 8 habitacions on podran residir temporalment els professionals sanitaris.
El Mallorca té un 8,64 per cent de possibilitats de continuar a la Segona divisió A.

Los sindicatos partidarios de periodos bimestrales y tres evaluaciones para el curso escolar. Fomento quiere que que las Comunidades Autonomas participen en la solucion del problema del taxi. Calendario de movilizaciones en Sierra Llana. Cesar Diaz vuelve a los entrenamientos del Racing.

El fiscal en cap anticorrupció, Manuel Moix, deixa Palma així com ha vingut, sense fer declaracions sobre el seu futur immediat després de descobrir-se la seva participació en una empresa familiar amb seu a Panamà. Moix tenia prevista la reunió d'avui amb el cap de la fiscalia a les Balears, Bartomeu Barceló. Damunt la taula la situació de fiscals com el que investiga el cas de la policia local de Palma o la incompatibilitat d'Horrach, com advocat.

  • Sessió de control al Parlament marcada per la tensió verbal entre Govern i Generalitat sobre els propers passos per convocar el referèndum. A pocs dies de conèixer la data i la pregunta, Carles Puigdemont ha fet un pas més en l'estratègia per acostar els comuns a la via unilateral i ha confirmat que ha enviat una carta per buscar l'aval de la Comissió de Venècia, òrgan depenent del Consell d'Europa. En resposta al popular garcía Albiol, el president de la Generalitat ha inquirit si l'estat està disposat a usar la força per impedir les urnes.
  • Al marge del referèndum, a la sessió de control també s'ha parlat d'infrastructures. Sobre la Línia 9 del metro, Puigdemont ha deixat entreveure que aviat tindrà una punt una solució per reprendre les obres el mes de juny. Ho ha dit en resposta a Ciutadans, a qui demana suport. També ha parlat de la taxa que prepara la Generalitat i que substituiria els peatges tradicionals S'aplicaria a tots els cotxes, circulin o no per carreteres de peatge, amb un pagament únic anual que donaria dret a un ús il·limitat de totes les barreres. La proposta, encara en fase de debat, ha provocat una discusió amb el grup del PP.
  • I encara sobre mobilitat.. el ministeri de Foment vol reunir a Autonomies i ajuntaments per abordar el conflicte al sector del taxi i garantir el compliment de la llei. Després de les protestes d'ahir, a les 6 d'aquest matí s'han acabat les 24 hores de vaga i ha tornat la normalitat. Els taxistes protesten pel que consideren competència deslleial de les plataformes de transport com Uber o Cabify.
  • Continua la presentació conclusions en el judici pel cas Palau. Avui ha estat el torn de la resta d'acusacions..... entre elles la del Consorci. L'organisme del Palau ha decidit finalment no acusar a Convergència per cobrament de comissions il·legals... ni tan sols en l'informe final...
  • Entitats contràries al procés independentista han fet una crida davant el Palau de la Generalitat per reivindicar una Catalunya plural dins d'Espanya. Ho han fet a través d'un llibre que vol donar suport al naixement d'un nou mitjà digital català que es declara independent i no-independentista. Com a impulsors, també han participat representants del Partit Popular, del PSC i de Ciutadans.
  • Tot i que la llei antibac ha ajudat a que fumar no estigui socialment ben vist, els joves continuen iniciant-s'hi.. I si algú dubta de les conseqüències de fumar, una xifra: cada dia moren a Catalunya 24 persones a causa del tabac.
  • Un cop de vent, i no una cremallera oberta, tindria la culpa de l'accident de l'inflable de Caldes de Malavella en que va morir una nena de 6 anys i altres nens van quedar ferits, el passat 7 de maig.
  • Ernesto Valverde ja és a Barcelona. Fa menys d'una hora que ha visitat les oficines del Camp Nou i s'ha fet l'habitual foto amb l'escut del club. El nou entrenador del Barça signarà demà.... però ja comença a planificar la pròxima temporada.
  • És la nova imatge que estrena el Festival de Sitges per celebrar el mig segle de vida. El cartell evoca la figura de Dràcula, que serà el Leit Motiv de la propera edició que han presentat avui. I més anuncis... perquè el director de l'Exorcista, William Friedkin, rebrà el Premi Honorífic del Festival, que també tindrà al mexicà Guillermo del Toro com a padrí el proper mes d'octubre.
  • I aquesta tarda......tret de sortida del Primavera Sound amb el tradicional concert gratuït... Un aperitiu de benvinguda amb els veterans SAINT ETIENNE de cap de cartell. La banda de pop anglesa portarà les cançons del seu nou disc, que està a punt de sortir.

A Xunta fomentará as estancias de estudantes, profesores e Investigadores en países de Iberoamérica // Os sindicatos critican o novo plan de transporte de viaxeros no rural // Presentado en Balaídos o novo adestrador do Celta, Juan Carlos Unzué. 31/05/17

 

- El PP salva los PGE gracias al voto a favor de Nueva Canarias.

- El Presidente del Gobierno, Fernando Clavijo, asegura que diálogo es mejor que el frentismo para lograr los objetivos.

- La Fundación Amancio Ortega dona 17 millones de €uros a Canarias para que adquiera tecnología de vanguardia para el tratamiento del cáncer.

- Canarias no ha acogido a ningún refugiado tras la crisis de Siria. España sólo 1.034 de los 17.600 a los que se comprometió.

- Día Mundial sin Tabaco. En Canarias mueren 2.400 fumadores al año.

- DEPORTES.31/05/2017

Entrevista de Manuel Pedraz a Maha Akhtar, para los programas especiales de Historias de papel desde la Feria del Libro de Sevilla, sobre “Medianoche en Damasco” (Roca Editorial), novela que protagoniza un militar, con una brillante carrera militar en la Siria de al-Asad, del que además es amigo personal, que tras las primeras revueltas contra el régimen sirio decide apoyar a los insurgentes.

Los sindicatos partidarios de periodos bimestrales y tres evaluaciones para el curso escolar. Fomento quiere que que las Comunidades Autonomas participen en la solucion del problema del taxi. Calendario de movilizaciones en Sierra Llana. Cesar Diaz vuelve a los entrenamientos del Racing.

La operación Hulla contra la corrupción del entorno de José Ángel Fernández Villa siguió esta mañana con varias declaraciones mientras continúan bajo custoria los cuatro detenidos en la jornada de ayer. El ex consejero Graciano Torre, que ha declarado como testigo, dice que Villa decepcionó a todo el mundo.


El jurado del Premio Princesa de Asturias de Ciencias Sociales ha decidido conceder este galardón a la escritora británica Karen Armstrong, especializada en religión comparada, por ser una de las mayores autoridades actuales en el conocimiento de las tres religiones del Libro, Judaísmo, Cristianismo e Islam.

Extremadura decreta el peligro alto de incendios a partir de mañana. Se prologará hasta el 15 de octubre. Esta cálida primavera, 5 grados de media por encima de otros años, hace que la vegetación esté seca y el campo ''agostado''. La falta de lluvias deja menos reservas en charcas y embalses, para utilizar en caso de posibles fuegos. La dirección del Plan Infoex pide extremar la precaución…

295 funcionarios para 469 reclusos. Es la ratio de la prisión de Cáceres, según la Plataforma en Defensa de las Instituciones Penitenciarias. Y dice que genera problemas. Hoy, protestan contra esta situación y piden mejoras en sus condiciones de trabajo…

60mil personas mueren al año en España a causa del tabaco. Está detrás del 30 por ciento de los casos de cáncer. Datos de la Asociación Española contra el Cáncer, en el día mundial sin tabaco, para concienciar al 23 por ciento de la población que fuma a diario…

217mil toneladas. Es la estimación que hace UPA UCE sobre la producción de fruta de hueso, en esta campaña. Ante la alta especulación de los distribuidores, pide retirar parte de la cosecha del mercado para obtener mejores precios…

Mayo se despide de Extremadura con tiempo tranquilo. Cielo prácticamente despejado. Si acaso veremos algo de nubosidad de evolución esta tarde, con algún chubasco débil en sierras del este. Nada fuera de lo normal en primavera. Y temperaturas en ascenso. Mínimas en la línea de los 15 grados, hasta 19 en Plasencia. Y máximas de nuevo por encima de 30. 33 en la capital extremeña…

Mayo se despide de Extremadura con tiempo tranquilo. Cielo prácticamente despejado. Si acaso veremos algo de nubosidad de evolución esta tarde, con algún chubasco débil en sierras del este. Nada fuera de lo normal en primavera. Y temperaturas en ascenso. Mínimas en la línea de los 15 grados, hasta 19 en Plasencia. Y máximas de nuevo por encima de 30. 33 en la capital extremeña…