Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Oriol Junqueras assegura que el referèndum es farà amb les mateixes condicions que les convocatòries electorals. En el consell nacional d'ERC, Junqueras ha promès que hi haurà col·legis, meses i urnes però manté el silenci sobre com s'aconseguirà el cens i quinN serà el paper dels funcionaris.

El PSOE celebra aquest cap de setmana el Congrés que fixarà el rumb per als pròxims anys. El partit vol tancar ferides, refer la unitat i aprovar els noms de la nova executiva de Pedro Sánchez. Des del PSC demanen també que en surti un compromís per reconèixer a la Constitució la diversitat de sentiments nacionals que hi ha a Espanya.

Continua la forta onada de calor a tota Catalunya, amb temperatues que aquesta nit han superat els 26 o 27 graus. El consum elèctric s'ha disparat els darrers dies i ha fet pujar el preu de la llum. Les altes temperatures també deixen un alt nivell de contaminacio de l'aire a 40 municipis de l'àrea de Barcelona.

Homenatge i record aquest matí a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor. En el 30 aniversari de la massacre, els familiars han demanat que NO se'ls oblidi. Va ser l'atemptat d'ETA amb més víctimes: 21 morts i 45 ferits.

Als esports, avui tothom parla de la gesta del València de bàsquet que ha guanyat la lliga per primer cop a la seva història. Va ser a la pista de la Fontenta. L'equip que entrena. Mentrestant, el Barça ja ha trobat entrenador. El substitut de Bartzokas és Sito Alonso. Avui l'escoltarem a l'Informatiu.

també recordarem aquesta imatge de fa justament 25 anys. El Foc Olímpic arribava a Empúries procedent d'Atenes. Començava així el recorregut per terres catalanes i el compte enrere per l'inici dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Passarem també pel Sónar que avui tanca l'edició número 24 d'aquest festival. Anit un dels grups més populars de l'electrònica actual, els "Moderat", van portar la seva música al Sónar de Nit. Els concerts s'han allargat fins ben entrada la matinada...

Roberto Manrique va ser un dels ferits a l´atemptat d´ETA a Hipercor de 1987. L'explosió li va cremar part del cos i li va afectar el fetge. Fins a tres dies després no va saber que la causa havia estat un atemptat, pensava que havia estat una explosió de la cambra frigorífica. Manrique va ser president de l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme. Avui a l'entrevista de l'informatiu, ens explica com ha viscut aquests 30 anys.

Aquesta nit els veïns del barri de Gràcia, a Barcelona, podran gaudir d'unes imatges inèdites de la seva festa major. Es tracta d'una filmació muda feta al 1935 pel germà del General Rojo, cap de l'exèrcit de la Republica. Les imatges mostren els carrers guarnits i plens de gent, com és habitual en aquesta festa. La projecció d'aquesta nit als jardinets de Gràcia forma part dels actes de celebració del bicentenari de la festa Major.

Entrevista de Manuel Pedraz a Manuel Ayllón, para el programa Historias de papel, sobre “El caso Lorca” (Doña Tecla), un libro en el que completa la tesis sobre Federico García Lorca que ya planteó en “Granada 1936”. En ese primer se centra en los antecedentes y las causas que llevaron al fusilamiento del poeta y en éste otro plantea qué ocurrió tras su muerte. Básicamente se centra en tres aspectos: que en algunas instancias no interesa saber la verdad sobre qué ocurrió con su cuerpo para seguir alimentando el mito; que hubo un pacto entre la familia Lorca y las autoridades de la Granada de 1936; y que, fruto de ese pacto, el cuerpo fue exhumado de Víznar para, tras distintas vicisitudes, ser enterrado finalmente en la iglesia de Láchar.

36 delegados de Canarias acuden al Congreso Federal del Partido Socialista.
Un Congreso en el que se verán muchas caras nuevas.
No han sido elegidos como delegados ni Patricia Hernández ni Juan Fernándo López Aguilar, dos de los candidatos a la secretaría general del Partido Socialista de Canarias. Sí participa el tercero de los que ya han anunciado su candidatura, Ángel Victor Torres.

Oriol Junqueras, ha asegurado que tendrá las mismas garantías que cualquier cita electoral pero no ha aclarado aspectos como cuál será el censo o el papel de los funcionarios.
 

36 delegados de Canarias acuden al Congreso Federal del Partido Socialista.
Un Congreso en el que se verán muchas caras nuevas.
No han sido elegidos como delegados ni Patricia Hernández ni Juan Fernándo López Aguilar, dos de los candidatos a la secretaría general del Partido Socialista de Canarias. Sí participa el tercero de los que ya han anunciado su candidatura, Ángel Victor Torres.

SE CELEBRA EL 39º CONGRESO FEDERAL DEL PSEO EN MADRID HEMOS HABLADO CON SARA HERNANDEZ SECRETARIA GENERAL PSM Y LACALDESA DE GETAFE.

POR LA TARDE SE MANIFESTAN EN MADRID COLECTIVOS EN FAVOR DE LOS REFUGIADOS.

SE ESTA REALIZANDO EN LA PLAZA MAYOR "RETRATATE" DENTRO DE LA CELEBRACION DE LOS 400 AÑOS DE LA PLAZA

EN CERCEDILLA SE REGULA LA UTILIZACION DE LAS PISCINAS NATURALES DE LA LOCALIDAD

Terraferida denuncia que s’estan tramitant 50 mil noves places turístiques a l’illa de Mallorca.

Avui s’han produït els canvis a les batlies d’Andratx i Alaró en virtut dels acords de govern després de les eleccions municipals.

Tot llest a Ciutadella per les festes de Sant Joan. Demà és el Diumenge des Be i avui es farà la vetla de l’animal.

La binissalemera Alba Torrens va fer 10 punts al debut de la selecció espanyola de bàsquet a l’europeu femení.