Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Algunas tormentas persisten este viernes en la zona pirenaica mientras las nubes y la posibilidad de chubascos cubren el oeste peninsular, según la predicción de la Agencia Estatal de Meteorología.

En el noroeste de Navarra, Pirineos, extremo nordeste de Cataluña y en el norte de Canarias, nuboso con probables precipitaciones débiles, sin descartarlas en el resto de Navarra, norte de Aragón y de Cataluña.

En el Cantábrico, norte de Castilla y León y noroeste del Sistema Ibérico, chubascos en la segunda mitad del día, acompañados de tormentas dispersas, que también podrían darse de forma ocasional en el interior de Galicia, y puntualmente, en el Sistema Central, resto del Sistema Ibérico y este de Castilla y León.

Predominio de poco nuboso o despejado en el resto del país, aunque con nubosidad de evolución diurna en el interior peninsular, especialmente en la mitad norte.

Las temperaturas diurnas en ascenso en la mayor parte del interior peninsular, localmente notable en el alto Ebro y ambas mesetas, excepto en el extremo noroeste y en el área pirenaica, donde descenderán. Pocos cambios en el resto.

Austràlia és un destí que atrau cada vegada a més joves. El govern australià concedeix un visat que permet estudiar i alhora treballar a mitja jornada. Espanya és el segon país de la Unió Europea que més estudiants envia amb aquest visat. De fet, des de l'any 2008 el número s'ha multiplicat per nou i la majoria són catalans. Catalunya és la comunitat autònoma que més estudiants envia.

Demà es farà a 625 piscines d'arreu de Catalunya el "Mulla't per l'esclerosi múltiple". Una iniciativa per prendre consciència sobre aquesta malaltia degenerativa del sistema nerviós. Es desconeixen els factors que la provoquen i tampoc s'ha trobat un tractament eficaç. Ara com ara, hi ha 12 fàrmacs que ajuden a millorar la qualitat de vida dels malalts, però això no ha frenat el nombre d'afectats a Catalunya. Avui en parlem a l'entrevista amb el neuròleg, Jaume Sastre-Garriga, coordinador del Centre d'Esclerosi Mútiple de Catalunya.

Catalunya en Comú fixa avui la seva posició sobre el referèndum de l'1 d'octubre. El document que proposa l'executiva del partit considera que la consulta no ofereix prou garanties, però afegeix que donaran suport a qualsevol mobilització pel dret a decidir.

El PDeCAT mira d'esvaïr dubtes sobre el referèndum, després d'una setmana tensa per la destitució del conseller Baiget. Avui el partit ha tancat files i la coordinadora Marta Pascal ha subratllat que estan compromesos al 100 per cent amb el procés polític que viu Catalunya.

Salvament Marítim ha trobat el cadàver del noi de 18 anys desaparegut ahir a la platja del Miracle de Tarragona. L'helicòpter l'ha localitzat abans de les 8 del matí a prop de l'espigó del port. En el moment de desaparèixer ahir a la tarda onejava la bandera vermella a la platja.

La població estrangera creix a tots els barris de Barcelona. De mitjana l'increment és d'un 8 per cent i la comunitat que més creix és la xinesa. Són dades que apareixen a l'actualització del padró municipal.

Al Barça se li escapen dos dels objectius prioritaris per reforçar l'equip aquest estiu. Marco Verrati ha dit que és feliç al París Saint Germain i ha demanat disculpes per les crítiques del seu representant mentre que el migcampista del Betis Dani Ceballos s'ha decantat per l'oferta del Reial Madrid.

Cap de setmana amb molts concerts i festivals en marxa...passarem pel Cruïlla on anit va actuar Jamiroquai. Els britànics tornaven a Barcelona després de 7 anys de silenci. Ho van fer amb nou disc però recuperant també els seus grans èxits.

I a Cap Roig, estrena del festival amb Wilco. El grup de Chicago va portar anit el seu indie rock fins a la Costa Brava.

 

De madrugada las llamas irrumpieron en la trasera de calle Real, en Santa Cruz de La Palma. Al parecer, el fuego comenzó en la cocina de un restaurante y en unos minutos alcanzó a toda la Casa Velez de Ontanilla, una construcción del siglo XVIII, ocupada por tiendas y varios locales de restauración, entre ellos la popular Bodeguita del Medio.

De madrugada las llamas irrumpieron en la trasera de calle Real, en Santa Cruz de La Palma. Al parecer, el fuego comenzó en la cocina de un restaurante y en unos minutos alcanzó a toda la Casa Velez de Ontanilla, una construcción del siglo XVIII, ocupada por tiendas y varios locales de restauración, entre ellos la popular Bodeguita del Medio.