Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Congrés dels Diputats ha de votar aquesta setmana la proposta de modificació de la llei de l'avortament. Per aquest motiu el '59 segons' trasllada el debat al plató amb la presència d'experts que donaran la seva visió sobre un afer tan delicat com aquest: Joaquim Calaf, cap de ginecologia i obstetrícia de l'Hospital Sant Pau i catedràtic de la UAB; i Josep. M, Lailla, cap de ginecologia i obstetrícia de l'Hospital Sant Joan de Déu i catedràtic de la UB.

A més, repassem l'actualitat amb els nostres analistes, com Antoni Puigverd, periodista i escriptor; Patricia Gabancho, periodista i escriptora; Milagros Pérez Oliva, periodista; i Núria Chinchilla, periodista.

El atunero vasco Alakrana lleva veinte días secuestrado por piratas somalíes en aguas del océano Índico. Nos acercamos al drama de las familias en conversación con Mª Ángeles Jiménez, esposa de uno de los tripulantes. Como las comunicaciones con el barco son imposibles, contactamos con el mediador somalí Andrew Mwangura. Conversamos también con la patronal para conocer sus reivindicaciones en materia de seguridad: las expone el director de la Asociación de Armadores de Buques Atuneros Congeladores, José Ángel Angulo. Y para intentar comprender las intenciones y los motivos de los captores, pasan por la antena de RNE el director de proyectos europeos de la ONG Oceana, Ricardo Aguilar; el periodista José Cendón, secuestrado por piratas mientras preparaba un reportaje en Somalia; y el experto en negociación del grupo ISIS, Javier Rodríguez (21/10/09).

  • Los familiares de los secuestrados llevan cinco días sin tener noticias de ellos
  • En Bermeo se ha convocado una concentración para pedir la liberación
  • "Según mis últimas informaciones están bien", dice un mediador
  • En la útima década el tiempo medio de secuestro es de seis semanas
  • Los Armadores piden calma y critican los frutos de la operación Atalanta
  • Aseguran que se protege a los barcos mercantes pero no a la flota pesquera
  • Expertos en secuestros dicen que dilatar el tiempo es una ventaja para negociar
  • Cendón, secuestrado en Somalia, pide a las familias de los secuestrados calma

Mª Ángeles Jiménez, esposa de Gaizca Iturbe, tripulante del Alakrana, entrevistada en RNE exigen más información sobre la situaicón de lso tripulantes secuestrados desde hace 20 días en aguas de Somalia.(21/10/09).

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

El govern català recorrerà la llibertat de Fèlix Millet i Jordi Montull, decretada ahir pel jutge. La Generalitat també ha decidit modificar el decret que regula les creus de sant jordi, per poder retirar el guardó concedit a Millet ara fa deu anys. // La decisió de deixar Millet i Montull en llibertat sense fiança ha generat polèmica . La jutge degana de Barcelona i la seva antecessora en el càrrec discrepen sobre si havien d'anar a la presó. // El conductor de l'autocar accidentat ahir a Bàscara ha quedat en llibertat provisional després de declarar davant el jutge. // Lisbeth Salander torna al cinema, i en català. La pel·lícula basada en el segon llibre de la trilogia de Stieg Larsson arriba divendres a les pantalles. // I al Camp Nou tot és a punt per una nit de Champions. Guardiola vol la màxima intensitat per evitar que el cuer del grup els sorprengui. La victoria dels blaugrana els aproparia als vuitens de final.