Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Mancomunidad del Sorbe, que agrupa a la zona más poblada de Guadalajara, reúne esta mañana a su Comisión de Sequía para abordar medidas de ahorro de agua. 

El ex jefe del Estado Mayor de la Defensa y candidato a la secretaría general de Podemos en Madrid, Julio Rodríguez, ha criticado en Las mañanas de RNE la propuesta del expresidente de la Generalitat de Cataluña Carles Puigdemont de consultar a los catalanes sobre una eventual salida de la Unión Europea.

Asegura que la solución a la situación en la comunidad autónoma pasa por la negociación política y una mejor financiación autonómica, respetando el cupo vasco. "Está claro que nosotros apostamos por una España plurinacional, reconocemos los derechos adquiridos, como los del País Vasco, pero exigimos un sistema de financiación adecuado para todos los territorios", ha afirmado.

La Junta toma medidas para detectar alojamientos ilegales... Tema del día sobre UNICEF y el trabajo que realiza en Extremadura... Sección 'Nuestro Campo´... Nueva exposición de la Fundación Helga de Alvear que tiene a la naturaleza como protagonista... 

El Suprem es queda amb la investigació per rebel·lió contra els membres de l'últim del Govern de la Generalitat cessat i també contra els presidents de l'ANC i Omnium. L'auto del jutge Llarena, fet públic avui confirma, però, que l'Audiència Nacional manté la causa contra el Major Trapero.

El traspàs de la causa al Suprem podria facilitar la sortida dels exconsellers de la presó, com explica el propi Ministre...rebaixant una mica la tensió de la precampanya electoral. El que podria no canviar és la linia de la Fiscalia amb el procés independentista...el nou Fiscal General de l'Estat Julian Sánchez Melgar, sembla que mantidrà una via continuista amb José Manuel Maza.

Pel que fa als moviments de precampanya, despres que ahir l'independentisme constantés l'aposta per la via Bilateral, avui Puigdemont ha instat al President Rajoy a debatre junts desde Brussel.les. Proposta que ha caigut en sac foradat ja que el Govern li ha recordat que ara només es un candidat a la Generalitat i amb qui li pertoca debatre es amb la resta de candidats...tot plegat ho analitzarem desde la nostra taula de debat amb Sara González, Toni Bolaño i Alex Tercero.

Doncs el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, veu com una broma que Puigdemont vulgui posar-se al nivell de Rajoy i li ha recordat que ara mateix és un candidat i que, per tant, ha de debatre amb la resta de caps de llista.

De la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, diu que està preparat per ser el proper president de Catalunya i que està disposat a cedir per retornar, diu, l'estabilitat política. Ciutadans, de la seva banda, es queixa que els socialistes hagin anunciat que veten a Inés Arrimadas com a Presidenta i el partit popular critica que, quan encara falten dies per les eleccions, alguns ja especulin sobre els resultats.

Una joven ha muerto y su acompañante ha resultado herido de gravedad al ser arrollados por un tren Altaria en Cartagena, que partía con destino a Madrid. El herido ha salido despedido varios metros tras recibir el impacto del tren. La Policía está investigando las circunstancias del accidente.

Catalunya porta ja un mes en el nou escenari polític obert arran de la declaració d'independència i l'aplicació del 155. Des de llavors, s'han convocat eleccions, 8 exconsellers estan en presó preventiva i Puigdemont segueix a Brusel·les. Des d'allà ha proposat que Catalunya voti si ha de continuar a la Unió Europea.

la cursa electoral ja està en marxa. Ciutadans ha presentat avui la seva campanya amb un acte a l'Hospitalet de Llobregat. Allà Inés Arrimadas ha demanat a Miquel Iceta un compromís clar per facilitar un canvi de Govern a la Generalitat.

El PSC ha mostrat avui el suport de 200 personalitats de diversos àmbits. Entre els noms que firmen el manifest hi ha Rosa Maria Sardà, Javier Cercas o Isabel Coixet.

El contacte amb la natura millora la salut física però també la mental. Els estudis que ho certifiquen proposen el bany de bosc com a teràpia per a combatre l'estrés, la fatiga i l'ansietat. Avui compartirem una d'aquestes sessions d'un al bosc de Collserola.

Als esports, aquest vespre s'enfronten a Mestalla el primer contra el segon classificat: Barça i València. BETA Els blaugrana han viatjat amb el recentment renovat Leo Messi, però sense Piqué, sancionat, ni Mascherano, lesionat. Valverde ha convocat Vermaelen, que podria debutar a la lliga aquesta temporada.

I a la segona meitat de l'Informatiu escoltarem una banda de referència del pop britànic. Els Texas van actuar anit a Barcelona. Ahir van presentar el seu darrer treball i van interpretar alguns dels seus grans èxits de finals dels 90.

 

Leo Messi renova amb el Barça. El davanter argentí i el club han signat avui un nou contracte per 4 anys més. L'acord preveu una clàusula de rescisió de 700 milions d'euros i permetrà que el jugador es quedi fins l'any 2021.

Junts per Catalunya ha presentat aquest matí a Bèlgica la candidatura BETAper a les eleccions al Parlament. A l'acte hi han participat Carles Puigdemont i 90 candidats desplaçats fins a territori belga. L'expresident ha demanat que el dia 21 surti derrotat el tripartit del 155.

Des de Catalunya Xavier Garcia Albiol emplaça a Puigdemont a fer un debat la setmana que ve. I li demana que no posi com a excusa fer el debat a Barcelona.

Concentracions arreu de Catalunya en el dia Internacional per acabar amb la violència masclista. Els manifestants han exigit més compromisos per acabar amb el problema i han recordat a les 45 dones mortes aquest any arreu de l'Estat.

Avui ens fixarem en una iniciativa destinada a trobar feina per als venedors ambulants de Barcelona. S'anomena precisament TOP MANTA i és una marca de roba creada pel Sindicat Manter. Des de fa uns dies es pot comprar en aquesta botiga del Raval.

I avui recordarem una de les millors pel·lícules de la història...estrenada fa 75 anys. Casablanca continua emocionant com el primer dia. Per la seva història d'amor entre Ingrid Bergman i Humphrey Bogart, per la seva banda sonora i per un guió farcit de moments memorables.

 

 

 

L'estrés, l'ansietat o els problemes d'insomni...alteren el nostre dia a dia. Una manera de posar-hi remei és el contacte directe amb la natura...per exemple amb els anomenats banys de bosc...hem acompanyat a un grup de persones que n'ha fet un a Collserola.

Repassem ara el més destacat dels darrers dies, en què el Suprem ha assumit la causa judicial contra els membres cessats del govern. La setmana, però, començava amb la decepció per l'eliminació de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament.

Dimarts que vé s'estrena el plat fort de la temporada del Liceu, Tristan i Isolde. Una espectacular producció dirigida per Àlex Ollé de la Fura del Baus. Es tracta d'òpera de Wagner en que els protagonistes viuen un història d'amor on no hi falta la traïció, odi , venjaça i mort. La soprano wagneriana Irene Theorin torna a trepitjar els escenaris després de 3 mesos de baixa per un accident a la cara.