Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Amaina o temporal de choiva das últimas horas que descargou con forza en comarcas como a de Vigo. A choiva foi intensa durante a pasada tarde chegando a rexistrárense máis de 72 litros por metro cadrado en Fornelos de Montes ,en Pontevedra, onde hoxe se superan os 65. 18-02-2021

Pequeños cambios hoy, con brumas y nubes altas desde primera hora, aunque esta tarde esperamos cielo azul en casi toda la región. Temperaturas aún suaves, rozando los 20 grados en Badajoz.

Fernando Abilleira, de orixe pontevedrés, entra na historia da investigación espacial, ao encargarse de supervisar a chegada do robot da Nasa Perseverance a Marte. Será esta noite, e marcará un fito na busca de vida microbiana máis alá do noso planeta. // Descenso de 834 casos activos e 61 hospitalizados menos nun so día. A taxa de positividade cae tamén por debaixo do 5 por cento que se considera o límite para ter a pandemia baixo control. // Mobilización dos traballadores de Gamesa ante a falla de acordo para a negociación do ERE. A dirección pretende suprimir os 215 empregos da pranta das Somozas en Ferrol. // A abogacía do Estado renuncia a presentar recurso contra a sentenza que ordena indemnizar aos herdeiros de Franco polo mantemento do Pazo de Meirás. Considera axeitado o fallo da Audiencia da Coruña porque confirma que o Edificio e patrimonio público. 18-02-2021

Primera edició de l'Informatiu territorial de la Comunitat Valenciana. Hui els contem que Sanitat vacunarà contra el coronavirus per grups d'edat quan acabe la immunització dels grups prioritaris. Ho va acordar ahir la Comissió de Salut Pública. A la Comunitat es vacuna esta setmana els majors de 90 anys i grans dependents que viuen a casa o estan en centres de dia. Els següents seran els majors de 80 anys. Hui, a més, és el Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger. A la Comunitat Valenciana, hi ha més de 3.000 persones amb este transtorn de l'espectre autista. Coneixem el cas d'una família de València on 3 dels seus membres tenen Asperger. Parlem també del sector de l'hostaleria i l'oci, que continua amb les seues mobilitzacions. A Alacant s'han concentrat davant la seu de la Generalitat. Demanen reobrir ja els seus negocis. Per això, posen com exemple altres comunitats com ara Madrid i Múrcia. Assenyalen que ja no poden fer front als seus pagaments. I estos dies es roda a València i Sueca, Vasil, l'opera prima de la directora Avelina Prat, amb cares molt conegudes, com les de Karra Elajalde Elejalde o Alexandra Jiménez, entre els protagonistes. Una producció amb la partcipació de Televisió Espanyola que ens parla amb tendresa de la torpesa que podem tindre en les relacions amb els que qui tenim més a prop.

Segona nit consecutiva d'aldarulls en protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Grups organitzats de joves violents van causar destrosses al centre de Barcelona, Girona i Lleida, amb saquejos a comerços, contenidors cremats, 33 detencions i 14 ferits. Els mossos investiguen si un projectil de foam va causar la pèrdua d'un ull a una manifestant, durant els aldarulls a Barcelona, i que els mossos lamenten i qualifiquen de greus. L'informe jurídic del Parlament Europeu proposarà aixecar la immunitat a l'expresident Carles Puigdemont i als exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín. La nadadora Ona Carbonell torna a la piscina, després de la seva maternitat.

Cada vez son más los españoles que confían en la vacuna:un 83 %, según el barómetro de febrero del CIS,  diez puntos más que hace un mes y el doble que en diciembre cuando empezó la campaña de vacunación. El CIS dice también que el PSOE ganaría las elecciones si se celebraran hoy y ampliaría su ventaja respecto al PP, que cae después de la aparición del escrito de Bárcenas.

Informa Sandra Gallardo

Se relaja la presión hospitalaria y la situación en las UCI. ´Polémica en el pleno del Parlamento en torno a la vacunación de altos cargos y en el ritmo de inoculación. Nuevas protestas de los trabajadores de las subcontratas de ambulancias por no haber recibido ninguna dosis todavía.

 


SIGUE MEJORANDO LA SITUACION DE LA PANDEMIA EN NUESTRA COMUNIDAD. EN LA UCI HAY  6 PERSONAS MENOS QUE AYER, HASTA UN TOTAL DE 38. BAJAN EN 11 LAS PERSONAS HOSPITALIZADAS Y EN 17 LOS CASOS ACTIVOS HASTA LOS  484. ESO SÍ, HAY QUE LAMENTAR EL FALLECIMIENTO DE DOS HOMBRES EN ESTAS ULTIMAS 24 HORAS. SATISFACCION CONTENIDA ENTRE COMERCIANTES Y HOSTELEROS DE LA RIOJA POR PODER ABRIR DESDE EL LUNES. REITERAN QUE SON LUGARES SEGUROS Y QUE ESTE MES CERRADOS HA SIDO UN MAZAZO PARA MUCHOS NEGOCIOS QUE NO PODRÁN VOLVER A ABRIR.

- Conxa Rosillo entrevista el professor de Economía de la Empresa Bartomeu Deia.
- Armengol ha anat avui a Madrid per demanar més ajudes econòmiques.
- Avança la vacunació tot i que poc a poc.
- La devallada de la incidència permet iniciar la desescalada.
- Dia internacional de l'Aperger.
- 12 cossos exhumats en la fossa de Porreres.
- El Mallorca continua líder en solitari de la segona divisió.

La Junta calcula en un 41% los contagios de coronavirus en Andalucía asociados a la cepa británica. Han muerto con la enfermedad 83 personas en la última jornada y los nuevos positivos son 1.803 mientras los hospitalizados bajan de 3.000. Hoy hablamos con la Plataforma para el Empleo de la Asociación Autismo Sevilla en el Día Mundial del Síndrome de Asperger.