Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tanto el presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, como el líder del PP, Mariano Rajoy, han destacado este domingo que el voto es la herramienta esencial de la democracia y han confiado en que haya una alta participación en las elecciones autonómicas y municipales que se celebran en España.

Jornada electoral tranquil·la i amb participació fluïda. Catalunya elegeix els representants municipals per governar 947 municipis. De les eleccions d'avui dependrà també la composició dels Consells i altres òrgans de govern comarcals. A la Vall d'Aran voten també els representants al Consell General

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona voten al llarg del matí als respectius col·legis electorals i coincideixen en fer una crida a la participació ciutadana i conviden a traduir l'indignació amb més vots.

Continuen sense incidents i subratllant el caràcter pacífic, les concentracions dels indignats del moviment 15-M a la plaça de Catalunya de Barcelona i altres ciutats i pobles de Catalunya.

El moviment fa coincidir la jornada electoral amb un seguit d'assemblees per analitzar les formes de donar continuïtat a la protesta.

La Lliga 2010-2011 es va cloure amb l'emotiu comiat d'Ivan De la Peña a Cornellà, aclamat per futbolistes i afició; el dramàtic descens de Deportivo de la Corunya a Segona desprès de 20 anys i la victòria del Barça a Màlaga com a preludi de la final de Wembley del proper dissabte.

En Cataluña solo se celebran elecciones municipales. El presidente de la Generalitat ha ejercido su derecho al voto en Barcelona. Artur Mas ha dicho que habrá que esperar al voto de los ciudadadnos para ver si hay un cambio o no en el ayuntamiento de la capital catalana. Mas ha asegurado que incluso esta noche será un poco pronto para conocer el futuro del ayuntamiento de Barcelona.

Elecciones Municipales 2011: recorrido por las 8 provincias. Hemos conocido incidencias y hemos escuchado a los candidatos a las alcaldías de las 8 capitales andaluzas. Votaciones de los líderes políticos andaluces. Visita a la concentración 15 M de Sevilla. Deportes: el Sevilla, quinto en la clasificación. Hay Levante moderado en el Estrecho.

Decenas de personas hacen sonar sus tambores en una 'batucada' espontánea en la Puerta del Sol de Madrid (21/05/11).

La concentració del indignats del 15-M continua, de forma pacífica , a la plaça de catalunya i s'estén a altres ciutats de catalunya. Ministeri de l'interior i Generalitat toleren les concentracions, ja que no hi ha incidents. Anit tant el Tribunal Suprem com el Constitucional van avalar la decisió de la Junta Electoral central prohibint les concentracions.

Els candidats de partits i coalicions a l'alcaldia de Barcelona es reuneixen, a la jornada de reflexió, per a la tradicional foto de família, un cop acabades les campanyes electorals. I mentre s'ultima el dispositiu electoral a 947 municipis catalans on s'han preparat 3.000 locals electorals i més de 8.000 urnes.

En l'últim dia de Costrumat, el saló obre portes per primera vegada al públic en general en una edició en la que s'ha vist una tímida recuperació del sector.

I entre els professionals de la construcció, els joves arquitectes: Per fer front a l'atur més del setanta per cent dels col·legiats es planteja buscar feina a l'estranger.

El Barça ha viatjat aquest matí a Màlaga on jugarà l'últim partit de la Lliga. Guardiola aliniarà un equip ple de jugadors poc habituals i joves del planter ja que ara l'únic objectiu és la final de la Lliga de Campions. Per això els titulars s'han entrenat aquest matí a la Ciutat Esportiva pensant en Wembley.