Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La tempesta financera sobre Espanya obliga Zapatero a convocar una reunió d'urgència amb la Vicepresidenta Salgado i el ministre José Blanco. Avui la prima de risc espanyola s'ha tornat a disparar, però després s'ha moderat./Els municipis amb problemes financers proposen mancomunar-se i retallar serveis per fer front a la situació. Moià, el primer ajuntament de Catalunya que s'ha declarat en fallida, confia en poder trobar una solució en 15 dies./Les obres a l'estació de Sants de Barcelona interrompran des de demà el tram ferroviari fins Bellvitge i l'Hospitalet. Aquesta actuació afectarà totes les linies de rodalies i els trajectes poden augmentar fins a 40 minuts./Catalunya és la Comunitat autònoma on més creixen els insolvents. Han arribat als jutjats 380 concursos de creditors, un 6-i-mig % més que ara fa un any. 59 són casos de famílies en fallida... Girona és la demarcació on més han crescut les insolvències. En canvi, a Tarragona, s'han reduit lleugerament./Avui ha trascendit que l'escriptor i professor universitari Alfred Bosch ha acceptat encapçalar la llista d'Esquerra, una proposta que li ha fet el futur president del partit, Oriol Jonqueres./A Barcelona, prop d'un centenar d'indignats s'han concentrat aquesta tarda a la plaça de Catalunya per donar suport als indignats de Madrid./Un jove de 19 anys ha mort atropellat per un autobus aquesta matinada, a l'avinguda Diagonal de Barcelona. El noi viatjava amb un grup d'amics en un nitbus que es dirigia a Sant Feliu de Llobregat. La Guàrdia Urbana investiga el cas, que ja està en mans d'un jutjat de Barcelona./Fins el 27 d'agost estarà tancat el servei ferroviari a l'estació de Sants de Barcelona. La causa son les obres de cobriment de les vies dels accessos sud. Serà el tall ferroviari més gran fet mai a Catalunya i suposarà la modificació d'horaris i recorreguts de les línies de Rodalies i Regionals./També es reparen els túnels del Bruc, a l'autovia A-2. Avui han començat les obres de millora d'aquesta via./La Generalitat intenta combatre des de fa 2 anys el temut cargol poma. Una espècie originària de Sudamèrica que es menja els brots d'arròs. De mometn ja s'han invertit més de 3 milions d'euros... Ara la fiscalia de Tarragona investiga si una empresa dedicada a la importació i l'exportació d'animals exòtics de l'Aldea és la responsable d'introduïr el cargol poma al Delta de l'Ebre./El que ha disminuit força en el que portem d'estiu és el nombre de meduses a les platges catalanes./El Reial Madrid s'ha passejat aquest migdia en el primer partit de la gira asiàtica./ l'Espanyol ha sortit aquesta tarda cap a Sevilla on demà jugarà el Memorial Antonio Puerta. Pochettino ha convocat Carlos Kameni per primera vegada després de les negociacions fallides entre el camerunès i la Roma./còrdoba escollida per ser la seu de les semifinals de la Copa Davis./

El diputado general de Gipuzkoa cree que aún no es tiempo de reflexionar sobre el daño causado a las víctimas de ETA.// El Zinemaldia tendrá una nueva sección centrada en la gastronomía. El Festival y el Basque Culinary Center han unido sus fuerzas para ofrecer "Culinary Zinema".//Mikel Astarloza vuelve a la competición. (03/08/11)

Un any més els cristians de Pollença van poder desfer-se dels moros invasors.

El rei expressa la seva preocupació per l'economia espanyola durant la recepció que ha mantengut amb el president Bauzá a Palma.

Turisme retalla en 9 milions d'euros els pressuposts de les fires turístiques. El govern reitera que assegurarà els serveis hospitalaris.

Continua la protesta dels veïnats de Porto Cristo per les obres que es fan prèvies a l'esbucament del pont des Riuet.

Emergències decreta l'alerta groga pel perill de rissagues al port de Ciutadella.

El Bribón encapçala la classe reina de la copa del Rei després de guanyar les dues mànegues d'ahir.

- El presidente del Gobierno, que ya estaba aquí en Andalucía, en Doñana, para pasar parte de sus vacaciones, ha regresado a su despacho tras la crisis de la deuda española.

- El SATSE denuncia que este año la situación en los centros hospitalarios ha empeorado por el cierre de camas que cifran en casi un 20 por ciento.

- Algunos de los mejores expertos del mundo en tecnicas de hidroterapia se reunen en Sanlucar de Barrameda para hacer la vida mas facil a un grupo de niños con paralisis cerebral.

noticiasandalucia.tve@rtve.es

Los empresarios de farmacia de Castilla-La Mancha han dicho esta mañana que el sistema está al borde de la quiebra y que si la administración regional no les paga las deudas en agosto, algunas oficinas empezarán a tener desabastecimiento. La Junta insiste en que está buscando soluciones.//Nuevo cruce de acusaciones entre gobierno y oposición a cuenta de la subida de sueldo aplicada a algunos altos cargos de la Junta. El Ejecutivo autonómico afirma que el aumento es insignificante dentro del ahorro planteado con los recortes en la Administración.//La policía nacional desarticula una banda que ha robado más de 9.000 piezas arqueológicas en yacimientos de Valencia y Castilla-La Mancha.//Organizaciones no gubernamentales denuncian en Albacete que las administraciones públicas se han olvidado del 0.7 que deben destinar a solidaridad internacional.//El Guadalajara se enfrentará al Almería; el Toledo al Luanco de Asturias y el Albacete ha quedado exento en la primera ronda de la Copa del Rey de fútbol (3/08/2011)