Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El parlament votarà la setmana que ve el nou president de la cambra autonòmica. Pere Rotger ha dimitit perquè continua imputat en el cas Over. Aina Castillo diu que va contractar Over Marketing per recomanació de Jaume Matas Ha declarat avui com imputada en el cas. Entrevista amb Joan Mesquida, portaveu de la plataforma per la tercera via dels socialistes.

El uso del biogás en las depuradoras de la región ha permitido que el consumo energético se reduzca un 40 por ciento. El dato lo ha dado a conocer el presidente autonómico, Ramón Luis Valcárcel, en un seminario que reúne hoy y mañana en Murcia a expertos en recursos hídricos y energía de nueve países de la cuenca mediterránea. Hoy entrevistamos al dúo musical Strawn and Moon. 12/12/2012

A primeira xornada da folga de ambulancias transcorreu sen incidentes, agás por algúns vehículos coas rodas picadas en Vigo e Pontevedra. En Vigo a partir das doce desta noite volverán funcionar con normalidade os autobuses urbanos. Protestas de avogados, xuíces e fiscais diante dos xulgados galegos. Salvamento Marítimo recupera o corpo dunha percebeira que caera ó mar entre Baiona e Oia.

El Ministre Wert nega al Congrés que la reforma educativa que proposa sigui un atac al model d'immersió lingüistica català. S'ofereix a negociar altres fòrmules sempre que permetin triar el castellà com a llengua vehicular. CiU, Esquerra, PSC i Iniciativa li exigeixen que faci marxa enrera i asseguren que la societat catalana NO ho acceptaria. Al Congrès també s'han reunit la presidenta del PP català i el Ministre d'Educació.

Jornada de protestes dels treballadors d'una desena d'hospitals catalans en defensa de la sanitat pública i en contra de les noves retallades que preveuen s'aplicaran en els pressupostos de 2013. Un grup de iaioflautes s'ha sumat a les protestes ocupant l'Hospital Clínic de Barcelona.

L'aigua serà un 25% més cara de mitjana en els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona a partir del gener. El govern metropolità aprovarà la setmana que vé la pujada del preu de captació i emmagatzematge que haurà de repercutir després cada ajuntament en el rebut. És la tercera pujada en menys d'un any.

La pobresa a Catalunya es cronifica i és cada cop és més severa segons l'informe anual de Càritas Diocesana. 3 de cada 4 famílies ateses ja havia rebut ajuda anteriorment i un 30 % no té cap ingrés.... Els ajuts econòmics i els aliments que reben de l'organització són l'única font de subsistència. Un de cada 3 atesos és menor de 16 anys.

El Barça visita aquesta nit el Còrdova a l'anada dels vuitens de final de la Copa i Tito Vilanova no vol ensurts. El tècnic blaugrana proposa un equip amb molt titulars habituals i Leo Messi també apunta a titular. Davant tindran el Còrdova de Rafa BerJes, que somia en donar la sorpresa.

- IBERIA. El Presidente de Canarias, Paulino Rivero y el SEPLA piden la intervención del Gobierno en Iberia. El presidente de Iberia, Antonio Vázquez, con quien se reunió Rivero ha garantizado que mantendrán el cien por cien de los vuelos con Canarias.

- JUSTICIA. El presidente del Tribunal Superior de Justicia de Canarias, Antonio Castro Feliciano ha afirmado que le parece algo excesivas las tasas que se pretenden aplicar en la justicia.

- SANIDAD. Las clínicas privadas de Canarias reclaman 21 millones de euros al gobierno canario en virtud de los convenios con el Servicio Canario de Salud.

- ARQUEOLOGÍA. Los restos de un barco que fueron hallados en mayo por unos buceadores en la costa de Risco Verde, en Agüimes (Gran Canaria), podrían ser de finales del siglo XVIII o principios XIX.

- MÚSICA. Luis Morera y Manuel Pérez, integramtes de Taburiente han presentado un doble album con motivo del 40 aniversario

Partit de futbol jugat el 7 de maig de 1972 a la ciutat de Còrdova pels equips Córdoba Club de Fútbol i el F.C. Barcelona. Es tractava d'un partit de lliga decisiu i que el Barça va perdre per 1-0 de penal, que va marcar Fermín. Aquestes imatges pertanyen a l'arxiu de TVE. Per part del Barça van jugar: Reina (porter), Rifé, Gallego, Paredes (per Costas, malalt), Torres, Zabalza, Juanito (Rexach, 58'), Juan Carlos, Marcial (Martí Filosia, 58'), Asensi i Pérez.

Per part del Còrdova: Molina, López, Rodri, Cepas, Tejada, Alarcón, Rojas, Escalante, Fermín, Del Bosque, Manolín Cuesta i de suplents Cruz Carrascosa y Garrido.

ATENCIÓ: imatges sense so.

* Las melodiosas voces de Moncho y Tamara se unen a la perfección en el precioso bolero "Esta tarde vi llover", uno de los temas del disco "Encadenados"... 12/12/12

* Canarias Mediodía-40º aniversario del grupo palmero Taburiente. Se edita un doble álbum con sus dos primeros discos, un DVD y un libro que relata su trayectoria. Hablamos con Luis Morera, intergrante-fundador de Taburiente... 12/12/2012

* Canarias Mediodía-2º Plan de Drogodependencias de El Hierro. Desciende el consumo de tabaco entre los jóvenes de la Isla. Hablamos con Inmaculada Randado, consejera del Cabildo herreño... 12/12/12

* Canarias Mediodía-Bajada de la Virgen de Los Reyes, en Valle Gran Rey (La Gomera). La imagen se encuentra en la parroquia de San Antonio de Padua, en Guadá. Hablamos con RUBÉN HERRERA, párroco y presidente de la comisión de fiestas... 12/12/12