Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Una nova tècnica de radiologia per tractar el càncer de pulmó que aplica l'Institut Català d'Oncologia apuja la taxa de supervivència dels maltats. Fins ara vivien dos anys més un 30% dels pacients i ara ho fan el 80%. És una rapioteràpia molt precisa i ja l'han fet a unes 70 persones. El càncer de pulmó és el segon que es pateix a ccatalunya i el primer en nombre de morts

El Barça es juga avui a Màlaga la classificació per a semifinals de la Copa del Rei. Després del 2 a 2 del Camp Nou, els blaugrana necessiten guanyar a La Rosaleda o empatar com a mínim a 3.... Si passen, s'enfrontaran al Reial Madrid, que ha eliminat el València però tindrà la baixa de Casillas amb una fractura a la mà esquerra

Ceuta tiene la tasa de paro más elevada de España, según datos de la Encuesta de Población Activa del cuarto trimestre de 2012. La población activa ceutí sin empleo alcanza ya casi el 38 por ciento. El año pasado el número de parados aumentó en más de dos mil personas, hasta alcanzar los 12.600.

Aprovada la declaració, el govern català es planteja avançar cap a una consulta NO vinculant. PP i Ciutadans busquen mesures legals per donar resposta al document aprovat pel Parlament. Els 5 socialistes que es van negar a votar en contra del text defensen la seva postura i neguen qualsevol possibilitat de fractura del partit.

Dues imatges ahir al parlament... els qui defensaven la resolució sobre la sobirania... i els qui la rebutjaven.. Dues imatges que avui s'han reforçat amb declaracions, d'intencions. La fulla de ruta de Mas inclouria cites amb el Rei i el president del govern, serviran per exposar, el document, i els següents passos per arribar a la consulta. entrestant, PP i ciutadans aposten per explorar la via judicial. Els populars catalans han encarregat informes jurídics. Ciutadans, reitera la seva petiicio al govern central perquè recorri la resolució al constitucional.

Ho farà demà, amb un escrit a la delegacio del govern on fa la peticio formal al govern de Mariano Rajoy.

Dades de l'EPA. A les illes hi ha 144.000 aturats. Balears és una de les dues comunitats en les quals l'atur va baixar l'any passat. Ugt diu que hi ha milers de treballadors fent feina submergida. El Govern anuncia que invertirà 9,2 milions d'euros en accions formatives. Nous correus del cas Nóos, el secretari de les infantes podria haver assessorat el duc de Palma.

Catalunya acaba l'any amb 44 mil 700 desocupats més: ja hi ha 885 mil persones que busquen feina i NO en troben. Al conjunt de l'estat la xifra frega els 6 milions, un 26% de la població activa.... Les famílies amb tots els membres a l'atur superen el milió vuit-centes mil. El 40% dels treballadors que l'any passat es van quedar sense feina eren fixos./Un 15 i mig per cent dels catalans de més de 55 anys que busquen feina NO en troben. Molts són aturats de llarga durada i es veuen obligats a reciclar-se. Aquests quatre emprenedors gironins tiraran endavant un servei d'acompanyament a nens i avis gràcies a un programa de l'ajuntament de Girona que els facilita tornar a treballar.

La muerte de Sor María deja en el aire los procedimientos judiciales por la desaparición de bebés abiertos en Madrid. Era la única imputada y por tanto las responsabilidades penales quedan extinguidas. La semana pasada no acudió a declarar alegando motivos de salud. Hoy hemos sabido que la religiosa falleció hace dos días y fue enterrada ayer miércoles, llevándose sus secretos a la tumba. Las madres que le acusan del robo de sus bebés no se resignan.

La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) prevé para hoy, jueves, en la Comunidad de Madrid cielo muy nuboso con precipitaciones débiles en la primera mitad del día, localmente moderadas en la sierra, que irán disminuyendo a intervalos nubosos por la tarde. La cota de nieve estará en 1.000 metros subiendo a 1.200/1.300 metros. Habrá nieblas en la sierra en la primera mitad del día, así como heladas. Las temperaturas experimentarán un ligero a moderado ascenso, más acusado en las mínimas. Soplará viento del suroeste girando al noroeste, flojo a moderado, aumentando a intervalos de fuerte en zonas altas, con posibilidad de rachas muy fuertes en las cumbres.

Según datos de la EPA el número de parados en La Rioja fue de 28.000 personas al cierre de 2012. La tasa de paro se sitúa en el 18,7 %, después de que bajara en 2.900 personas en el cuarto trimestre de 2012. En La Rioja 453 personas son donantes de médula de ósea.(24/1/13)

Los sindicatos culpan a la reforma laboral de los datos del paro que hoy hemos conocido en la Encuesta de Población Activa, la EPA, según la cual el paro aumetó en Andalucía en el cuatro trimestre de 2012 en 18.300 personas y durante todo el año en 194.100, convirtiéndose en la Comunidad en la que se produce un mayor ascenso del desempleo.

El consejero de empleo, Antonio Álvila, anuncia que la Junta va a sacar en unos días el mayor concurso de derechos mineros de los últimos años. Serán en total 61 derechos principalmente en las provincias de Huelva y Sevilla.

La tasa de paro en la región se sitúa ligeramente por encima del 34%, 8 puntos más que la media nacional... Los políticos hablan de malos datos de la EPA y los sindicatos de cifras alarmantes... El presidente de la Junta afirma que hay conversaciones en marcha para conservar la plantilla en Caja Badajoz... La empresa Paradores despedirá a 34 trabajadores en Extremadura.

Aragón perdió el año pasado 12.500 empleos, según la Encuesta de Población Activa. El número total de desempleados en la Comunidad se sitúa en 122.000 personas. Los sindicatos creen que esta cifra es altamente preocupante, porque no solo se destruye empleo, sino que se cierran empresas. Preocupa el sector industria. La crecida del Ebro llega sin problemas a Mequinenza. El sindicato agrario ARAGA estima que las pérdidas por la avenida podrían ascender a diez millones de euros. En las localidades oscenses de Sabiñánigo y Fiscal 1.400 personas se han quedado sin luz por el temporal. Teruel ha recibido hoy la visita de la Directora general de Turismo del Gobierno de Aragón, Elena Allué, que ha adelantado la estrategia de su departamento para la promoción de Aragón bajo una marca única. crónica de Aragón (24-1-13)

NO PARA DE CRÉIXER

A Catalunya ja hi ha 885.100 desocupats,

a tot Espanya freguen els 6.000.000

A l'atur, amb més de 50 anys

GIRONA ELS AJUDA A TROBAR FEINA

El dia després

LA CONSULTA SERIA NO VINCULANT

Càncer de pulmó inoperable

NOVA TÈCNICA DE RADIOTERÀPIA

Primera final per al Barça

A MÀLAGA ES JUGA SEGUIR VIU A LA COPA

La Comunitat Valenciana está abierta para aquellas empresas que no confíen en las aspiraciones independentistas de Cataluña. Así de rotundo ha sido el president de la Generalitat, Alberto Fabra, durante su intervención en el Fórum Europa. Tribuna Mediterránea". (24/01/13)

O 21 por cento da poboación activa de Galicia está en paro. Son cinco puntos por baixo da media nacional. Afectados polas preferentes e traballadores de Nova Galicia Banco concéntranse ante a Xunta. O banco denuncia a dez afectados polas súas actuacions durante as protestas. A nova lei de comercio permitirá abrir dez festivos ó ano. A confraría de pescadores de Bueu recibe a certificación MSC de pesca sostible, polo xeito de captura artesanal da navalla. É o primeiro recoñecemento concedido en toda España.