Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pasó la ola de calor y en lo que queda de agosto no volveremos a llegar a los 40 grados. Sobre 35-36 se moverán las máximas este fin de semana, con mínimas entre 18 y 20. Estabilidad que se mantendrá la semana que viene. Nos lo cuenta Jacob Petrus.

Tiene 19 años, se llama Ivana Zambrano y se acaba de convertir en la dama de honor de las fiestas de Almendral. Su historia se ha convertido en noticia porque es transexual. La Fundación Triángulo considera su elección un paso más para la normalización de este colectivo en los entornos rurales... Ya hay agua potable en todos los municipios de las Vegas Bajas del Guadiana afectadas por la avería en el embalse de los Canchales. El agua de Valdelacalzada y Esparragalejo vuelve a ser apta para el consumo humano, según ha certificado hoy el Servicio Extremeño de Salud... El PSOE exige hoy al Gobierno regional que aclare si las eléctricas han abonado los 93 millones de la ecotasa. Quiere el presidente Monago que lo haga la semana que viene, y que no espere al Día de Extremadura. El plazo para esa autoliquidación terminó el 31 de julio... Ya ha comenzado Folk Plasencia 2013. Tres días de música en una cita que cumple ya 18 años y que subió ayer el telón con la toledana Ana Alcaide y los gallegos Luar Na Lubre. Conciertos gratis en el escenario de la Torre Lucía de la capital del Jerte.

El Govern no canviarà la llei general turística. Ho han decidit avui per consens el conseller de Turisme, els consells insulars, i els ajuntaments. Tot i així asseguren que l'actual legislació sí permet llogar apartaments i pisos per setmanes com s'ha fet fins ara, però no oferir serveis turístics afegits.

Les Balears van ser la comunitat amb la major ocupació hotelera al juliol, prop del 90 per cent. Tot i així, disminueixen lleugerament les pernoctacions i augmenta el preu dels hotels.

Les bones condicions meteorològiques han permés donar per controlat l'incendi que ha afectat Artà i Capdepera. Les brigades continuen refredant la zona per evitar possibles revifades.

Els pescadors s'oposen a ampliar la reserva marina de Cabrera. Consideren que la nova zona d'exclusió deixaria desabastits els mercats de peix local.

Ja ha arribat a les Balears la febre per Pablo Alborán. Les fans del cantant malagueny fan coa des de fa dies a les portes de la plaça de Toros de Palma per al concert de demà, per al que esperen des de fa mesos.

Oltra admet que farà canvis per al partit que enfrontarà el Mallorca contra el Múrcia. Els nous fitxatges, Íñigo López i Miguel Garcia podrien tenir minuts aquest mateix diumenge.

Demà el dia començarà amb el cel estirat, però s'anirà ennigulant i podria ploure el vespre. El vet bufarà de xaloc i de llevant. La temperatura es mantendrà estable. Diumenge pot ploure arreu de les Illes.

ROBATORIS ALS DOMICILIS

Els Mossos adverteixen de lladres més oportunistes que aprofiten distraccions

Els Mossos d'Esquadra constaten un canvi de perfil en el lladre que roba domicilis. Són més oportunistes i aprofiten qualsevol distracció dels propietaris per actuar. A més, destaquen que, els canvis d'hàbits a les vacances, també han des-es-tacionalitzat els robatoris. Les últimes dades del Ministeri de l'Interior apunten que des de principis d'any aquest tipus de delicte s'ha incrementat més d'un 5 per cent.

Franges contra els incendis

25 METRES DE SEPARACIÓ AMB ELS BOSCOS

Agricultura aconsella continuar la campanya de la sega per evitar incendis i demana als agricultors que estableixin franges de seguretat entre els camps i els boscos. Al Solsonès són molt conscients dels riscos perquè un 70 per cent de la massa forestal està al costat de conreus.

Editar una novel·la a internet

UNA SORTIDA PER ESCRIPTORS NOVELLS

Les plataformes digitals d'autoedició es converteixen en una de les millors sortides pels autors novells que no troben suport en les grans editorials. L'atur fa que hi hagi molts professionals que decideixin dedicar el temps a escriure.

La por de "REC 4" ja navega

ÉS L'ÚLTIMA ENTREGA DE LA SAGA

Ens colarem al rodatge de la quarta i última part de la saga REC que ens farà passar por dins un vaixell. Jaume Balagueró dirigeix la pel.lícula que protagonitza, una vegada, més Manuela Velasco

Pendents de Messi

SEMBLA QUE NO JUGARÀ A MÀLAGA

L'hematoma que Leo Messi té a la cuixa esquerra podria fer que no jugués a Màlaga. Tot fa pensar que per precaució es quedarà a Barcelona amb l'objectiu que estigui llest per a la tornada de la Supercopa. El tècnic del Màlaga, Bernd Schuster, avisa que el Barça no és només Messi

MOR ALVARO BULTÓ

L'esportista de risc practicava "windfly" als Alps suïssos

I fa poca estona hem sabut que ha mort Alvaró Bultó. L'esportista de risc estava als Alps Suïssos mentre practicava "Wingfly", una especialitat que consisteix en saltar al buit amb un vestit amb ales

CAP DE SETMANA DE MOTOR

Sebastian Ogier pot ser campió del món de ral.lis a Alemanya

El aficionats al motor tenen aquest cap de setmana molta feina perquè se celebren el Gran Premi de Bèlgica de Fòrmula 1, el Gran Premi de Motociclisme de la República Txeca, on els espanyols intentaran un altre ple de podis i el Rally d'Alemanya, on el francès Sebastien Ogier podria fer-se amb el seu primer títol de campió del món. Ogier, que ha guanyat cinc de les vuit proves disputades, és l'hereu natural del seu compatriota Sebastien Loeb, guanyador nou vegades del Campionat Mundial de rallys

ADÉU AL LAUREN GRÀCIA

Avui ja no obrirà, desprès de 17 anys de projeccions

Avui les persianes dels cinemes Lauren Gràcia de Barcelona ja no s'aixecaran. Després de 17 anys, anit hi van fer les últimes projeccions.... La cadena ha informat del tancament a través de la seva web, on lamenta fer-ho "tan inesperadament i sense previ avís".... L'empresa assegura que la baixa afluència de públic, l'augment de l'IVA i la caiguda dels ingressos estan darrera de la decisió. Tot i així, el grup mantindrà obertes les sales de Lauren Universitat i Lauren Horta.

ACHÚCARRO A TORROELLA

Fa 20 anys que el pianista de Bilbao no falta al certamen d'estiu

Així sona un piano quan el toca Joaquin Achúcarro. Ésun dels pianistes espanyols més reconeguts arreu del món i va actuar anit al festival de Torroella de Montgrí, on va oferir un repertori amb peces de Mozart, Schumann, o Albéniz, entre d'altres... L'actuació del pianista de Bilbao és ja un clàssic d'aquest festival: hi ha actuat cada any des del 1993...Achúcarro va ser distingit l'any 1992 amb el premi nacional de música

- A piques de cumprirse un mes do accidente de tren de Angrois.

- Declaración do edil socialista de Santiago, Bernardino Rama, nos xulgados de Lugo pola Operación Pokemon.

- Mellora a situación dos incendios en Ourense.

La Ciudad defiende la atención educativa que presta la empresa Aresti Barca en la guardería La Peceera y asegura que cumple con el pliego de condiciones del contrato suscrito entre ambas partes. De esta forma, responde a las críticas formuladas desde el primer grupo de la oposición.

Aquetes darreres hores hem guadit del sol a tota Catalunya... amb alguns núvols baixos a la costa a primera hora i ara amb núvols d'evolució als Pirineus

A la tarda, s'hi formaran tempestes i a la resta de comarques el cel no estarà tan tapat. A les de Girona, la tramuntana es començarà a sentir amb força.

Demà dissabte aquestes tempestes podries aparèixer en qualsevol punt del pais, a excepció del sud de Tarragona.

Luis Fdez Garay de nuevo alcalde de Cudillero. IU acusa al gobierno central de utilizar la tarifa eléctrica para acabar con la minería del carbón. La UCE exige que se retire el Plan de Residuos.

No es modificarà la llei Turística. Només es podran comercialitzar amb us turístic els apartaments donats d'alta. Balears va ocupar un 90 % les places hoteleres de juliol. Les illes el destí preferit dels turistes segons dades d'Estadística.

Sólo dos de cada diez jóvenes riojanos pueden emanciparse según un estudio del Consejo de la Juventud. El sector del calzado en La Rioja ha alcanzado en el primer semestre de 2013, la cifra más alta de facturación, 105 millones de euros. (23/08/13)

Según Comisiones Obreras, la población activa de Aragón disminuye. Los jóvenes abandonan la Comunidad en busca de trabajo. La Plataforma por el desdoblamiento de la N-232 satisfecha por el inicio de los trámites para desdoblar el tramo Figueruelas-Mallén. Dirección y trabajadores de AUZSA se reúne de nuevo el miércoles en el SAMA. A 20 días de que comience el curso escolar, miles de familias aragonesas no saben si tendrán beca o no para el comedor de sus hijos. El PSOE pide la comparecencia de la consejera de Educación en las Cortes. Dos obras de arte de Aragón que están depositadas en Lérida son cedidas por tres días a la localidad ribagorzana de Valle de Lierp. Crónica de Aragón. 23-08-2013

Hablamos con el presidente de la Asociación de Comerciantes Enrique Alcoba que nos cuenta que aunque en verano siempre bajan las ventas, este año se está notando más. Hablaremos del primer partido de temporada del Melilla contra el Córdoba B. Tambièn hablaremos de Melilla Evento Fan, la última página de música para los adolescentes melillenses. Antes podremos escuchar el programa Indies y Cheyennes con Beatriz Pola que hablará de la música del francés Dominique A. (23/08/2013)

Quedaban Esparragalejo y Valdelacalzada por tener agua potable y los análisis dicen que ya es apta para el consumo... Extremadura registró en junio el segundo mayor volumen de exportaciones de su historia... La ocupación hotelera en la región fue del 28,5% en julio, el segundo dato más bajo del país... Coag estima que la campaña de la vendimia dejará este año 500 millones de kilos de uva... Esta noche conciertos de Llares y Oquestrada en el Festival Folk de Plasencia... A Casar de Cáceres llega hoy el musical 'ABBA'.

El vino, el aceite y el ajo de Castilla-La Mancha se abren paso en los mercados internacionales.

Es el sector agroalimentario el que más exporta, sobre todo las bebidas y la Unión Europea acapara el 73 por ciento de lo exportado.

23/08/13 - El Gobierno regional revisa impuestos y tasas para "reactivar el consumo". El PRC denuncia el "engaño" del Gobierno a los cantabros por Valdecilla. La orquesta de la Scala de Milan anula su concierto de clausura del FIS. Tres equipos cantabros afrontan el comienzo de la liga en Segunda Division B.