Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pouco a pouco o ceo foi quedando despexado na meirande parte de Galicia, agás na Mariña. As temperaturas máis altas polo sur moveranse en valores semellantes os de onte. Tamén continúa o nordés que soprará con forza sobre todo no litoral norte da Coruña. 11/09/13

La educac ión es una prioridad para el gobierno castellano-manchego, según la presidenta de Castilla-La Mancha, María Dolores Cospedal, en la inauguración del colegio púbico Pastor Poeta de Ocaña.

Hoy más de 110.000 niños de infantil y primaria han vuelto a clase. Un curso en el que el Gobierno de la Comunidad ha querido potenciar el bilingüismo y en el que padres y profesores mantienen sus recelos por los recortes,.EL PSOE reclama al Gobierno de Aragón que presente un recurso de inconstitucionalidad contra el Plan Energético Nacional que elimina al carbón como reserva estratégica.Trabajadores afectados por los desplazamientos diarios entre Zaragoza y Lérida solicitan al Justicia su mediación para que RENFE oferte bonos mensuales de AVE con precios reducidos. Ahora un bono de 10 de diez viajes, que les dura una semana, cuesta 175 euros.Crónica de Aragón 11.09.13

La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) prevé para hoy, miércoles, en la comunidad de Madrid, intervalos nubosos en la sierra, con posibilidad de algún chubasco débil en el área de Somosierra y predominio de cielos poco nubosos o despejados en el resto. Temperaturas mínimas en moderado descenso en el área de la sierra y sin cambios en el resto y ligero descenso de las máximas. Vientos del noreste flojos, con intervalos de moderados.

Unos 6.000 alumnos comenzaron en Madrid las pruebas de acceso a la universidad. Las seis universidades públicas de la región tienen aún plazas para este curso, aunque no son muchas. Algunos se presentan únicamente a los exámenes específicos para subir nota y pensando en el curso del año que viene. Conocerán los resultados el próximo día 23. Las pruebas se celebran hasta el viernes.

El presidente Pedro Sanz espera que se resuelva cuanto antes la sentencia. La patronal riojana ha señalado que se va a asegurar la unidad de mercado en España. El ayuntamiento de Logroño ha abierto un expediente sancionador a la empresa Eulen gestora de la guardería Casa Cuna. La policia Nacional ha remitido al Juzgado y a la Fiscalía el expediente por suspuesto trato degradante a los niños , por parte de la directora del centro y de otras tres trabajadoras. (11/09/13)

Al final habrá cadena independentista en Vinaròs...El Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat ha anulado la orden de la Subdelegación del Gobierno en Castellón que prohibía la cadena humana independentista convocada para esta tarde por Acció Cultural del País Valencià. (11/09/13)

El Ministro de Agricultura visita Asturias. La Agenda contra la Exclusión Social lista en un mes. La dirección de Tenneco no acude a la reunión con los trabajadores.

La Consejera de Bienestar Social asegura que se han contabilizado hasta 30 entradas por día en el centro de Purísima durante los días de la Feria. El delegado del Gobierno, UPYD y el Viceconsejero de Festejos hacen balance de la Feria. El periodista Blasco de Avellaneda denuncia la violencia con que las autoridades marroquíes combaten la inmigración irregular.La consejería Bienestar Social presenta a los grupos de la oposición el acuerdo sobre la delegación de competencias del IMSERSO. En deportes este viernes espectáculo de Freestyle en la Plaza de Toros. En materia cultural el ganador de ¿Qué es Melilla para ti? leerá su relato el día 17 de Septiembre. (11/09/2013)

51.000 alumnos de Infantil y Primaria empiezan mañana el curso escolar en Cantabria. El consejero de Educacion habla de total normalidad en los centros educativos. El sindicato STEC denuncia que el curso comienza en peores condiciones que el anterior. El Racing juega esta tarde contra el Hospitalet su primera eliminatoria de Copa del Rey

Entrevista amb Antoni Marimón, professor de la Universitat, per analitzar l'escenari històric de 1714, avui que es commemora l'11 de Setembre. MÉS proposa al PSOE que se sumi a una moció de censura contra el president José Ramón Bauzá. La Via Catalana reuneix unes 2.000 persones a Palma i a Maó. Entrevista amb Cati Júlia Morei, de la UGT, que demana que el Govern acati la suspensió cautelar del TIL que va ordenar el Tribunal. Reportatge sobre les opinions dels pares ara que comença el curs. Declaracions de Jorge Tera, del sindicat Satse, sobre l'emigració dels infermers perquè no tenen feina. El Mallorca, eliminat de la Copa. Rafel Nadal torna dels Estats Units.

El presidente de la Junta, José Antonio Monago, dice que negociará con los grupos de la oposición dónde gastar 44 millones de euros adicionales este año... En julio se crearon 91 empresas y se disolvieron 25... 220.000 extremeños se beneficiarán del 25% de descuento en transportes públicos.

incentidumbre entre los agricultores y empresarios del Noroeste ante el Plan de la Red Natura 2000. Temen que el gobierno regional no tenga en cuenta sus alegaciones y piden un plan único para toda la comunidad autónoma. Hoy descubrimos más sobre el hallazgo de dos barcos, uno de ellos romano del S.IV, en el Puerto de Cartagena, con David Munuera, arqueólogo del ARQUA, el Museo de Arqueología Subacuática de Cartagena.11/09/13

EL MATÍ DE LA DIADA 2013

Debats sobre la consulta i la participació a la cadena humana

El compromís del govern català de celebrar una consulta l'any vinent i el debat sobre la participació a la cadena independentista han marcat els actes del matí de la Diada: l'acte institucional de la Ciutadella, que homenatjat, entre d'altres, Salvador Espriu, i l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova. El president Mas ha demanat al govern espanyol que escolti el que es diu desde Catalunya i permeti fer una consulta. El PP i Ciutadans NO han participat en cap d'aquests actes i n'han fet un de propi on han apel.lat a la unitat. El govern espanyol insisteix que la ruptura no és la solució i recorda el valor de la Constitució.

DIADA 2013

Actes institucionals marcats per la pluja

A primera hora institucions i partits polítics han fet la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova... La consulta, les negociacions dels governs central i català, i la cadena humana d'aquesta tarda han centrat els discursos.

ACTE DE CIUTADANS

Celebren la Diada amb una enlairada de globus

Ciutadans també ha celebrat la Diada de manera paralela als actes oficials i simultània a les quatre províncies catalanes. A Barcelona, aquest matí, militants i simpatitzants del partit han enlairat 2 mil globus amb el cor de tres banderes: la catalana, l'espanyola i l'europea. Ciutadans no participarà en la cadena humana d'aquesta tarda perquè consideren que no és una convocatòria unitària ni al servei de catalunya ni dels catalans.

GOTERES AL CONGRÉS

La pluja, el cas Bárcenas i la Diada marquen la sessió del matí

La pluja no només ha retardat els actes de la diada. També ha marcat la represa del curs polític al Congrés dels Diputats...

El Congrés està en obres, i hi ha hagut filtracions d'aigua a l'hemicicle que han obligat a desallotjar la tribuna de premsa i han afectat els escons d'alguns grups parlamentaris... La primera sessió de control al govern d'aquest període de sessions ha començat amb dues hores de retard i ha estat marcada pel cas Bárcenas. Als passadissos, els membres de l'executiu han insistit que el projecte del govern català no porta enlloc.

DIADA 2013

El president Mas rep un grup de periodistes estrangers

Aquesta és la trobada que ha mantingut el president Mas amb periodistes estrangers... Un contacte que s'emmarca dins l'objectiu del govern català d'explicar el seu projecte polític a la comunitat internacional. Són molts els mitjans internacionals que estan pendents del que passa avui a Catalunya.

DIADA 2013

Últims preparatius de la cadena humana

La diada ha començat aviat per la quarentena de voluntaris de l'Assemblea Nacional Catalana de Sant Julià de Ramis, al Gironès. A primera hora del matí han carregat tot el material necessari per senyalitzar els trams de la via catalana que passa pel seu municipi.

La via catalana afectarà a la circulació perquè passa per carreteres amb un gran volum de trànsit com ara l'ene dos al nord o l'ene 340 al sud. Des de fa uns minuts, tots els peatges de l'AP-7 i la C-32 estan oberts per facilitar la movilitat. El departament d'Interior destinarà més de 2 mil 400 mossos a vetllar per la seguretat de la via, 343 són de trànsit.

FUTBOL. AMISTÓS

Espanya 2 - Xile 2

a Ginebra la selecció espanyola va empatar a 2 davant la Xile d'Alexis. Vicente del Bosque va donar minuts als homes que no van jugar a Helsinki.. descans per Casillas i sota pals Reina i Valdés que no va poder aturar aquest xut de Vargas al minut 5.

EN UN VOL REGULAR

Nadal arriba a Madrid per jugar la Copa Davis contra Ucraïna

en tennis, Rafa Nadal ha arribat aquesta matinada a Madrid després de guanyar l'Obert dels Estats Units.

El manacorí reconeix que està vivint l'any més emocionant de la seva carrera i que ara el seu principal objectiu és recuperar el número 1 del món. Nadal començarà a entrenar-se aquesta tarda amb l'equip espanyol de Copa Davis, que aquest cap de setmana es juga la permanència contra Ucraïna. Per cert que Nadal, ha declinat tornar en un avió privat que li pagava la federació.

FUTBOL SALA

El Barça guanya l'únic títol que li faltava, la Supercopa d'Espanya

El Barça de futbol sala va conquerir anit al Palau blaugrana l'únic títol que li faltava al palmarès, la Supercopa d'Espanya.

L'equip de Marc Carmona va empatar a 5 davant el Pozo de Múrcia i va aixecar la Copa gràcies a la victòria per un a zero a l'anada. Els blaugrana van arribar a guanyar per 5 a 1 liderats per Sergio Lozano, que va marcar tres gols, però van acabar patint ja que els murcians es van quedar a un gol d'igualar l'eliminatòria. El tècnic del Pozo no va encaixar bé la derrota i va intentar agredir un àrbitre.