Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Hoy 3 de Diciembre se celebra en Navarra el Día de la Comunidad. El Gobierno asiste en Javier a una Eucaristía y en el INAP se entrega la Medalla de Oro de Navarra. Este año, la ONCE ha recibido el galardón (03/12/2013)

Os servizos públicos de emprego rexistraron en novembro 2.600 desempregados máis en Galicia. No conxunto do estado houbo unha lixeira recuperación do mercado laboral // Os conductores de tren non poderán usar o móbil, salvo en caso de emerxencia. É unha das medidas que vai por en marcha o ministerio de Fomento para aumentar a seguridade despois do accidente de Angrois // A Policía detivo na Coruña a seis persoas por reter a mozas nun local do polígono da Grela onde as obrigaba a prostituirse. Son 5 españois e un uruguaio. A propietaria do local di que a denuncia é falsa e producto dunha vinganza. 03/12/13

Informativo territorial de Murcia 2 con la actualidad del dia.(03/12/2013)

130 personas acuden al Centro de Día de Zarandona, que tiene la Asociación para el Tratamiento de Personas con Parálisis Cerebral y Patologías Afines, ASTRAPACE.

El paro sube en la Región en el mes de Noviembre en 530 personas, al tiempo que la seguridad social gana en 2.900 cotizantes. Baja, por primera vez en 79 meses, si tenemos en cuenta el balance internanual.

Expertos y representantes de la sociedad civil analizan en Murcia el papel del Comité de las Regiones desde su creación, hace ahora 20 años.

La borrasca remite y hoy se hace balance de daños, pero volverá a partir del viernes. Las lluvias han afectado sobre todo a la provincia occidental, en especial a Tenerife: a la capital y a Güímar.

Informe PISA 2012

ESPANYA, PER SOTA DE LA MITJANA

Catalunya suspèn en ciències i matemàtiques però aprova en lectura. Són a grans trets els titulars de l'últim informe PISA sobre l'estat de l'educació als països de l'OCDE. Catalunya es manté per sota de la mitjana, però en general treu més bons resultats que el conjunt d'Espanya, que s'ha quedat una mica estancada.

DADES DE L'ATUR

2.475 aturats menys a Espanya, primera baixada al novembre en 17 anys

L'atur AUGMENTA a Catalunya el mes de BETA novembre en unes quatre mil cinc-centes persones. Ara hi ha 640 mil catalans que busquen feina, però són uns 13 mil desocupats menys que fa un any....Per contra, al conjunt d' Espanya el nombre d'aturats ha BAIXAT respecte al mes passat, i és la primera vegada en disset anys que cau un mes de novembre... malgrat que encara hi ha prop de cinc milions de persones sense feina. El govern central veu en la baixada interanual una tendència esperançadora, i la generalitat confia que, amb la campanya de Nadal, la xifra pugui baixar més.

REUNIÓ DEL GOVERN

Homs titlla de "reforma encoberta" l'informe del govern espanyol

Sobre la consulta sobiranista, el govern català ha dit avui que està disposat a apurar fins l'últim moment per aconseguir un acord amb els partits favorables. El conseller portaveu ha filat més prim i ha aventurat que la data i la pregunta es podrien conèixer entre el 27 i el 31 de desembre. Francesc Homs ha estat més contundent a l'hora de valorar l'informe de l'executiu espanyol que planteja eliminar diversos organismes de la Generalitat. Homs l'ha qualificat de "reforma encoberta de la Constitució" i ha anunciat que el govern convocarà la setmana vinent una reunió amb tots els grups parlamentaris per analitzar-lo. Escoltem Homs i la presidenta del PP català.

BEGUDES ENERGÈTIQUES

Un estudi adverteix dels efectes adversos pel funcionament del cor

Atenció ara els consumidors de begudes anomenades energètiques. I és un estudi mèdic fet als Estats Units ALERTA que poden alterar el funcionament del cor. En concret ha detectat efectes secundaris com ara palpitacions, arritmies i augment de la presió arterial. Això és degut a la elevada quantitat de cafeina i taurina que contenen. Aquestes begudes --que consumeixen sobretot adolescents i adults joves-- suposen ingressos milionaris per als fabricants.

Iniesta i Messi, premiats

L'ARGENTÍ JA S'ENTRENA AL SEU PAÍS

Després de les dues derrotes sofertes a la Champions i a la LLiga, el Barça ja prepara el debut a la Copa de divendres a Cartagena. Andrés Iniesta amb molèsties musculars a la cuixa esquerra se l'ha perdut, mentre que a l'Argentina ja han vist Leo Messi entrenant-se a Buenos Aires.

DIA DE LA DISCAPACITAT

La companyia Femarec estrena l'obra "La Força"

Avui és el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, una jornada en què diversos actes reclamen l'atenció cap a aquest col·lectiu. Nosaltres però ens hem fixat en la feina d'un grup de teatre que aquest vespre estrena al Casino del Poble Nou de Barcelona una obra escrita i representada per ells mateixos.

Sanidad mantiene las previsiones de iniciar en enero el traslado al nuevo Hospital Central de Asturias, aunque de momento no da fechas para su inauguración. Esta mañana se realizaban las primeras pruebas en el helipuerto del nuevo complejo.

La ocupación de turismo rural en Asturias, el puente de la Constitución, es del 36%, nueve puntos superior a 2012, cuando se registró un 27% de ocupación, según datos de Toprural.

De este modo, Asturias es, junto a Galicia, con un 38%, la segunda comunidad con menor ocupación para el próximo fin de semana.

Segona jornada del judici contra Jaume Matas. Ahir Matas va negar cap suborn a l'hoteler que va contractar la seva dona. L'empresari negà sentir-se pressionat per Matas. Avui horabaixa la vista quedarà pendent de veredicte.

La desocupació interanual disminueix un mes més, i ja en van tretze consecutius. Les Balears són l'única autonomia en la que augmenten les afiliacions a la Seguretat Social. Tot a les portes d'una campanya de Nadal, que s'espera lleugerament millor que la de l'any passat.

Els alumnes de les balears estan per davall de la mitjana espanyola i europea en els resultats de l'informe PISA. Obtenen la tercera pitjor nota de l'Estat en lectura i ciències, i són els quarts pitjors en matemàtiques.

Acord per la nova llei de finançament dels consells insulars. La norma garantirà l'estabilitat econòmica de les institucions i augmentarà un 15 per cent l'aportació del Govern fins als 240 milions d'euros.

Els tècnics asseguren que l'estructura de l'edifici del col·legi Calòs de Ciutadella no ha patit danys. En principi els alumnes tornaran a classe demà i no serà necessari reubicar-los en un altre centre.

Èxit absolut de la campanya de Nadal del banc d'aliments. En els darrers dies s'han recaptat més de 100 tones d'aliments, que donen de menjar a 50 mil persones cada dia.

El davanter Tomer Hemed, que es lesionà en el mes de maig, podria ser la principal novetat de la llista de convocats del Mallorca de diumenge. José Luis Oltra ja tindrà disponibles els cinc davanters, el que hauria de ser una garantia de cara a gol.

Per a demà es preveuen intervals de niguls, amb algún ruixat dèbil. Temperatures estables. Vent de gregal fluix que girarà a ponent.

En noviembre el paro subió en 1.037 personas en La Rioja. El sistema educativo de La Rioja confirmó en 2012 los buenos resultados que ya obtuvo tres años antes en la evaluación internacional PISA. La Rioja será la primera Comunidad Autónoma que cuente dentro de un año con la plataforma Lexnet. Presentan la campaña institucional Acción, Reacción, Decisión, para las elecciones al Parlamento Europeo. El Partido Riojano denuncia que el Ministerio de Justicia el año pasado sólo transfirió a La Rioja 16.000 euros de los 16 millones de euros comprometidos. La campaña de Navidad supone para las bodegas de vinos de Rioja un alto porcentaje de sus ventas anuales. La Rioja es la Comunidad Autónoma en la que más vehículos se han matriculado en lo que llevamos de año. En la Audiencia Provincial ha comenzado el juicio contra un joven de 22 años y nacionalidad portuguesa acusado de un presunto delito de abusos sexuales a una menor. Hoy se celebra el Día Internacional de las personas con discapacidad. La Rioja cuenta con uno de los seis centros de recuperación con discapacidad física que hay en España. Acaban las obras de ampliación del aparcamiento de la calle Intendencia. Los remolacheros de La Rioja han adquirido dos cosechadoras de tecnología avanzada que permiten una más rápida recogida respecto a la máquina antigua. Entrevista en directo al secretario general del sindicato Arag-Asaja José Antonio Torrecilla. En hockey sobre hielo el Milenio Logroño es el representante riojano en la segunda división de la liga nacional. Partido en silla de ruedas entre los jugadores del Cocinas.com y los chavales de CRMP. Esta noche ha sido una noche de heladas en toda la región. En la sala de exposiciones del Instituto Riojano de la Juventud podemos ver la exposición "Mujer en los ojos del Mundo".