Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per a demà intervals nuvolosos a Menorca i al nord-est de Mallorca, i cels poc nuvolosos en la resta de l'arxipèlag, amb possibilitat de bancs de boira matinals. Les temperatures nocturnes es mantindran estables i les diürnes registraran un lleuger descens. A Eivissa i Formentera bufaran vents fluixos variables i en la resta seran entre fluixos i moderats del nord-oest, amb intervals de fort a partir de la tarda a Menorca.

Renfe afronta una jornada de huelga, llevan ya 14 horas de paro, con un seguimiento del 75% de los trabajadores, según los sindicatos convocantes, CGT y el Sindicato Ferroviario, y que la compañía rebaja al 2,3%. Hasta el momento la jornada transcurre sin incidentes, y se están cumpliendo los servicios mínimos que son del 75% en AVE y larga distancia y del 50 en cercanías, siendo del 75% en las horas punta. El motivo es la segregación de Renfe a partir del uno de enero, en cuatro sociedades. -- El Ayuntamiento pone en marcha el proyecto "Madrid Practica Deporte". Un programa en el que empresas privadas podrán patrocinar instalaciones deportivas para hacerlas más rentables. Además, el gobierno municipal ha aprobado un desembolso de más de un millón de euros destinado a las fiestas de navidad y la cabalgata de reyes. -- Comienza el juicio en la Audiencia Provincial contra cinco colombianos acusados de asaltar una casa y agredir a sus dueños. Les amenazaron con matar a sus dos hijos menores si no les daban el dinero. La fiscalía pide para tres de ellos la expulsión después de que cumplan la condena.

El jurat popular declara a Jaume Matas culpable d'un delicte de suborn impropi. Considera que Matas es va prevaldre de la seva condició de president del Govern per exigir a un hoteler la contractació fictícia de la seva dona.

La recerca de Malén Ortíz, la nina de Calvià desapareguda dilluns, continua per tercer dia consecutiu. A l'institut on estudia Malén avui l'hi han retut un homenatge.

CCOO comença una campanya informativa en contra de la pretensió del govern central de privatitzar la gestió d'Aena. Considera que, si els aeroports de les Illes fossin gestionats per una empresa privada, hi hauria greus prejudicis per a l'economia turística.

Més de 106 mil passatgers passaran pels aeroports de les Balears durant aquest pont de la Constitució, segons dades facilitades avui per AENA.

El Govern no abonarà la paga extra de Nadal del 2012 als funcionaris mentre no es modifiqui la llei.

Nou enfrontament entre Consell i Ajuntament d'Eivissa per l'estació del CETIS. El consistori ha rebutjar revisar d'ofici la concessió de les instal·lacions. El Consell ja ha anunciat que recorrerà als jutjats.

L'Ajuntament de Lloseta ha demanat al Parlament que aboleixi l'alou, un dret feudal que encara es manté avui en dia. Se suma així a la petició d'una parella que presentà més de 12 mil signatures.

Les noces catòliques cauen al seu mínim històric a les illes i només representen el 15 per cent del total, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

TVE se suma a les celebracions de l'any Juníper Serra amb l'emissió d'un documental que ha coproduït juntament amb altres televisions. Amb el títol de "Fra Juníper Serra. L'home que caminava", el llargmetratge s'emetrà demà vespre, a les 00:15 h. per La 2 de TVE.

Si diumenge el Mallorca és capaç de superar el Numància es podria col·locar tercer de la classificació.

La Junta de Castilla y León explicará en las Cortes las reformas pendientes para adaptarse a las exigencias del Gobierno.

La Dirección General de Tráfico prevé unos 700.000 desplazamientos por las carreteras de la Comunidad coincidiendo con el puente festivo.

Se reconstruye, casi al completo, el ADN humano más antiguo a partir de un fémur localizado en la Sierra de Atapuerca.

El Reale Ademar se enfrentará en la siguiente ronda de la Copa EHF al Hanover alemán, el Lugi de Suecia y el Csurgoi de Hungría - 05/12/13

El pleno del Parlamento Vasco apuesta por la Ponencia de Paz y rechaza la deslegitimación del terrorismo. PNV y EH Bildu han votado en contra de la propuesta del PP --apoyada por populares y UPyD.//Reunión entre el PNV y EH Bildu para la negociación de un nuevo estatus político para Euskadi. La coalición coincide con los jeltzales en que el actual ciclo está agotado y debe desarrollarse un nuevo marco.// La Real parte hoy hacía Algeciras con las bajas por decisión de técnica de Bravo, Pardo y Carlos Martínez. Arrasate asegura que tienen la obligación de pasar de ronda.(05/12/13)

  • Comença el llarg cap de setmana de la constitució. A muntanya, les estacions d'esquí i el gremi d'hotelers preveuen que aquests dies, que marquen l'inici de la temporada d'hivern, l'ocupació rondarà entre el 80 i 90%, una dada que millora la de l'any passat. Però també hi ha qui prefereix un cap de setmana més urbà. Les botigues dels principals eixos comercials estaran obertes tant el dia de la constitució com per la puríssima, i cada cop pren més força la idea d'anar de compres com una activitat turística./ Aquesta polució prové bàsicament dels cotxes, per això des de la Generalitat es racomana utilitar el transport públic. A més, s'han pres algunes mesures que afecten 16 municipis./ Doncs aquesta situació la tenim en un cap de setmana de molt moviment a les carreteres. / Ja us hem explicat que aquest cap de setmana se celebra a Barcelona un casament indi de luxe. Aquesta mena de celebracions s'estan convertint en un nou espai de negoci: cada any a la ciutat se celebren 200 casaments d'estrangers..Per això han sorgit empreses que els ho organitzen tot.
  • A la delegació del govern a Catalunya avui s'ha celebrat un acte previ a la celebració, demà, del dia de la constitució. Hi han assistit representants del PSC, del PP i de Ciutadans./ De la Constitució se'n va parlar ahir al programa de TVE, El Debat de la 1. Els convidats eren la consellera d'Ensenyament Irene Rigau i el president del Cercle d'Economia. Anton Costas es va mostrar partidari de reformar la Constitució i va recordar que els països avançats i democràtics fan reformes contínues. Costas però considera que abans d'abordar-la cal treballar en un projecte comú on tothom HI guanyi. Un projecte que serveixi, va dir, per posar fre a les aspiracions independentistes./ El PP ha portat avui a la Fiscalia el suposat informe de la Generalitat on es preveu la creació d'una Agència Nacional de Seguretat. Els populars denuncien que es tracta d'un fet molt greu perquè la Generalitat no té competències per fer-ho, i recorden que només ho poden fer els Estats.
  • El Gran Recapte ha aconseguit 3mil 634 tones d' aliments: mil més que l'any passat, la xifra definitiva que hem sabut avui...Des de dilluns s'està fent el repartiment del menjar a les persones necessitades en més de 250 poblacions . Es calcula que els aliments arribaran a més de 25mil persones a tot Catalunya.
  • Un home ha mort aquesta nit en un incendi que s'ha produït a un pis de Badalona, al carrer Francesc Layret....El foc s'ha originat a un pis de la segona planta poc abans de les 11 de la nit per causes que s'investiguen./ Els Mossos d'Esquadra alerten que algunes bandes llatines JA es dediquen al crim organitzat. Segons el Ministeri d' Interior la policia te identificades 158 grups d'aquest tipus a Espanya: només a Catalunya, uns 2mil 500 joves hi estan relacionats. L'informatiu ha parlat amb un antic sicari d'una d'aquestes bandes. Fins a 90 mil euros: és la sanció màxima que preveu l'Ajuntament de Barcelona per les molèsties provocades pels apartaments turístics i que estan proliferant al Districte de L'Eixample. En els darrers 3 anys, aquests tipus d'allotjament per turistes s'han triplicat.
  • El Barça debuta demà a Cartagena amb la novetat de Jordi Alba que ha erbut l'alta mèdica i ha entrat a la convocatòria. Xavi i Iniesta encara amb molèsties es queden a Barcelon amb Piqué que no viatja per decisió tècnica. Del filial a la llista hi són Adama i Dongou./ El president del Barça Sandro Rosell s'ha reunit aquest matí amb l'alcalde de Sant Joan Despí Antoni Poveda. És la primera trobada que tenen per parlar de l'ampliació de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i de la construcció d'un nou miniestadi per a 6 mil espectadors en els terrenys que el club va comprar el mes passat. Rosell no ha volgut valorar la situació del primer equip i només ha dit que està animat./ Els setzens de final de la Copa els encetaran demà el migdia el Lleida Esportiu i el Betis. Serà un partit molt emotiu perquè faran un homenatge a Miki Roqué, l'ex jugador dels dos equips que va morir fa un any a causa d'un càncer./ L'Espanyol prepara el partit de Copa davant el Jaén a porta tancada. Aguirre farà canvis davant l'equip andalús. Mentrestant, el president ha volgut tranquil.litzar l'afició anunciant que Kiko Casilla podria renovar aviat./I a segona B, el Nàstic de Tarragona nega que el mes passat arreglés l'empat a un amb el Constància tal i com assegura l'agrupació d'operadors d'apostes contra el frau Federbet. A més, el club tarragoní avisa en aquest comunicat que si en les pròximes hores no els faciliten l'informe i les proves que demostrin el suposat tripijoc emprendrà les accions penals pertinents per defensar la seva honorabilitat. El Nàstic també diu que sempre ha estat amb el joc net i contra les pràctiques fraudulentes.
  • A la Virreina centre de la imatge avui s'inaugura una exposició de fotografies amb Barcelona com a eix temàtic... I no només això, sinó que mostra com la imatge de la ciutat es projecta a l'exterior gràcies als grans noms de la fotografia. Es titula "A cop d'ull" i algunes de les instantànies que hi ha són aquestes./ Una proposta per aquest cap de setmana llarg és la Fira Autoretro, que comença avui a Barcelona. Un certamen que aquest any està d'aniversari perquè fa 30 anys! En 30 mil metres quadrats de la Fira de Barcelona s'hi poden veure vehicles d'època i de col·lecció de tots els temps.
  • La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) prevé para hoy, jueves, en la Comunidad de Madrid, cielo poco nuboso o despejado con posibilidad de que se produzcan brumas matinales en el sur. Las temperaturas permanecerán sin cambios o experimentarán un ligero descenso de las máximas. Se producirán heladas débiles en general. Soplará viento flojo de dirección variable.

    O buque ¿Adelaide¿, o último construído nas instalacións de Navantia en Ferrol, agarda en Vigo o seu embarque para o traslado a Australia // O prezo do leite en orixe sitúase en Galicia, por primeira vez, por riba do prezo medio no resto de España // Xuízo na Coruña ao expolicía acusado de ter asasinato á súa parella. 05/12/13

    La Agencia Estatal de Meteorología anuncia para este jueves en Extremadura cielos despejados. En cuanto a las temperaturas, las mínimas estarán en ligero descenso y las máximas sin cambios. Así, los termómetros oscilarán entre 0 y 18 grados en Badajoz, entre 1 y 17 en Mérida, y entre 2 y 16 grados en Cáceres.

    La Agencia Estatal de Meteorología prevé, para mañana en Asturias, predominio de cielo poco nuboso, con intervalos de nubes bajas de madrugada y primeras horas. Brumas y bancos de niebla matinales, especialmente en el interior. Temperaturas máximas sin cambios y mínimas en ligero a moderado descenso. Heladas débiles en la mitad sur, localmente moderadas en la Cordillera.

    Viento flojo de dirección variable, fijándose durante el día del este flojo con intervalos de moderado en el litoral.

    Seguimos con tempo seco e soleado. As temperaturas, agora nas horas centrais do día, son máis agradables. Sobre todo no sur. Na cidade de Pontevedra as máximas rondan os 17 graos. 05/12/13

    Según la Unión de Consumidores, 25.000 familias asturianas no van a poder este año encender la calefacción porque no podrán pagarla.

    Asturias muestra ya su aspecto más navideño. Ayer se celebró el encendido de las tradicionales luces en las principales ciudades de la región.

    El párroco de Borja, Florencio Garcés ha ingresado esta madrugada en la cárcel de Zuera. La juez que instruye el caso ha ordenado prisión comunicada y sin fianza.Medio millón de vehículos circularán este puente de la Constitución y la Inmaculada por las carreteras aragonesas. Las que llevan hasta las pistas de Esquí de Huesca y Teruel serán las más transitadas.Informativo Aragón 5.12.13