Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Gas Natural baralla encargarlle a Navantia a construcción dun buque semellante aos outros catro que lle contratou a estaleiros asiáticos. Os traballadores de Ferrol acollen a noticia con cautela // O avogado da defensa da nai da nena Asunta Basterra volve pedir a posta en liberdade da súa cliente para evitarlle, di, problemas de saúde. Hoxe declararon no xulgado policías que falaran con testemuñas. O letrado defensor da nai, acusada do asasinato, di que cambiaron a súa versión inicial // Unha operación policial dirixida desde Vilagarcía de Arousa permite desmantelar en Valladolid o primeiro centro de producción de heroína descuberto en España. 10/12/13

La Palma está en alerta roja por lluvia, viento y mala mar y Tenerife, La Gomera y El Hierro están en alerta naranja. Están en aviso amarillo las islas de Gran Canaria, Lanzarote y Fuerteventura.

El temporal se mantendrá al menos hasta el viernes.

Minuto de silencio en memoria de Mandela en el parlamento de Navarra. El Pleno rechaza el proyecto de presupuestos del Gobierno. Navarra ha perdido casi 2300 habitantes en los primeros 6 meses de 2013. Convocada una huelga del transporte urbano comarcal para mañana. Roberto Torres, canterano de Osasuna, confía en poder ganarle el sábado al Real Madrid en Liga. - 10/12/2013

Cada año, se analizan más de 2.500 muestras de plagas de árboles, vides, verduras, hortalizas, que pueden ocasionar pérdidas millonarias a los agricultores. Un laboratorio del Imidra, en Alcalá de Henares analiza ahora esas muestras en tan sólo una semana para dar pronto con el tratamiento e investigar los hongos y bacterias para combatir otras enfermedades y evitar el uso de pesticidas. ¿ La alcaldesa ha asegurado que este año se ha trabajado en la reducción de gastos. Y que este superávit va a permitir al Ayuntamiento mantener las competencias del Sámur y de los Servicios Sociales, tal y como se reclamaba al Gobierno central. -- La Unión Europea invertirá más de 80.000 millones de euros en los próximos seis años en proyectos de los ayuntamientos de la región. Las Rozas, Boadilla del Monte, Alcobendas y Alcorcón son algunos de los municipios que ya cuentan con ayudas europeas. El Gobierno de la Comunidad anima a los municipios a presentar iniciativas que mejoren la vida de los madrileños.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial ha desestimat el recurs de súplica presentat per Jaume Matas i per tant, haurà de complir els 9 mesos de presó als quals va ser condemnat pel Suprem. Matas confia en la petició d'indult que ha fet al Govern central per no haver-hi d'ingressar.A la pregunta formulada pel Jutge Castro sobre si ha d'imputar o no la infanta, la resposta d'algunes de les parts no s'ha fet esperar: Manos Límpias afirma que sí i la Fiscalia mantindrà la seva oposició.

El Parlament ha aprovat una proposició no de llei del Partit Popular en la que es manifesta que els Països Catalans no existeixen i que les Illes Balears no formen part de cap País Català.

La mare de Malén Zoe Ortíz, la jove desapareguda a Calvià demana en un video a la seva filla que torni. Mentrestant però, la recerca per la zona continua. Els equips de Protecció Civil i agents de seguretat ja fa 9 dies que la cerquen.

Els sindicats rebutgen congelar el salari als treballadors d'hosteleria durant dos anys, com proposen els hotelers en vistes al nou conveni col·lectiu que s'ha de començar a negociar a principis d'any.

Un any més els mercats de Nadal ja són els carrers i places. Visitam el del Poble Español, a Palma.

El Museu d'El Baluard ha acollit avui matí un concert del grup L.A.. Lluis Albert Segura ha presentat en directe per a Ràdio 3 el seu nou disc Dualaize.

Los proveedores de 311 entidades locales de Castilla La Mancha, cobrarán hoy más de 106 millones de euros. Corresponden a 144.000 facturas pendientes de cobro. La mayor parte son de pymes. El dinero procede de la tercera fase del Plan de Pago a Proveedores.

150.000 kilos de calçots se recogen cada año en Consuegra que está en estas fechas en plena temporada. Esta localidad toledana es una de las principales productoras nacionales de este cultivo.

Hoy se ha iniciado en Guadalajara una huelga indefinida del personal laboral de los talleres dependientes la Consejería de Fomento. Protestan por el desmantelamiento de este servicio en la provincia. Piden a la Junta que se reabra la negociación.

Prevenir los riesgos del uso inadecuado de las nuevas tecnologías entre los jóvenes. Es el objetivo de las jornadas "Comunicación familiar en un entorno digital" organizada por la Consejería de Sanidad y la Fundación de "Ayuda contra la Drogadicción".

22 años lleva en funcionamiento la Escuela Municipal de Música de Pastrana. Inculca la pasión por los instrumentos a los más pequeños y a los que no lo son tanto.

En la información deportiva, 1.600 personas participaron en el vigésimo aniversario de la carrera popular ¿la Vuelta al Barrio¿. Un circuito que ganaron el marroquí Mohamed El Ourzadi y Tania Blanco.

El tiempo tiene hoy como protagonista a la niebla en muchos puntos de la región. Cuenca y Ciudad Real marcarán las mínimas con cuatro grados bajo cero.

10/12/2013

Falten dues setmanes per nadal, i als mercats es comença a notar l'increment de preus dels productes més consumits aquestes festes. El peix i el marisc són els que més pugen. Al mercat majorista, en l'últim mes les gambes, els llagostins o el rap s'han incrementat, de mitjana, gairebé dos euros el quilo. Una opció per evitar els elevats preus dels dies previs a nadal és comprar anticipadament i congelar els aliments, perquè la previsió és que els preus vagin pujant./ Els petits comerciants i les grans superfícies coincideixen que aquest Nadal sembla que pujaran les vendes. De fet, els botiguers preveuen un increment d'entre el 3 i el 5 per cent. Si es confirma, serà el primer cop que creixin les vendes des de l'inici de la crisi. De moment, a la gran distribució ja han augmentat un 8 per cent en el pont de la Constitució, en relació amb el 2012. Com a conseqüència d'això, les grans superfícies han contractat 12 mil persones de reforç, un 5 per cent més que l'any passat./ Un altre producte que incrementa el consum per Nadal és l'alcohol, per això la majoria de policies locals de Catalunya i els mossos d'esquadra intensifiquen aquest dies els controls d'alcoholèmia i drogues.

Els periodistes Javier Espinosa i el català Ricard García estan segrestats a Síria des del 16 de setembre, segons publica avui el Mundo, el diari per al què treballaven. Tots dos reporters eren a una zona propera a la frontera amb Turquia, quan van ser retinguts per un grup radical vinculat a Al-qaeda, segons informa el diari.

  • La data, la pregunta i la via per fer la consulta no seran al proper ple del Parlament, previst per la setmana vinent. Si més no, no està a l'ordre del dia. Però ja s'han iniciat els contactes bilaterals entre les formacions que defensen el procés sobiranista per pactar la pregunta i la data abans no acabi l'any. Els pressupostos, la llei d'acompanyament i la retirada de les pilotes de goma sí es debatran en l'últim ple de l'any, que comença dimecres que ve./ Tot això passava al Parlament mentre al Palau de la Generalitat se celebrava l'habitual reunió del govern de Mas de cada dimarts./ El president del govern, Mariano Rajoy, ha parlat avui de la importància de la unitat nacional. Creu que és un dels llegats que ens ha deixat Nelson Mandela. Ho ha dit en declaracions a Radio Nacional des de Johannesburg, on assisteix al funeral de l'expresident sudafricà, mort dijous passat.
  • L'embotelladora de Coca-cola planteja una reestructuració que afectaria uns mil 200 treballadors. Una de les plantes de la companyia és a Martorelles, a Catalunya la companyia te 700 empleats, però sembla que aquesta factoria no quedaria massa afectada./ És el moment en què treballadors de Panrico bloquejaven aquesta matinada l'entrada i sortida de camions del magatzem de distribució del carrer Caracas, a Barcelona./ El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, insisteix que el Govern de Rajoy es mereix una vaga general./ Les farmàcies del Vallès occidental treballen de manera coordinada amb els centres d'atenció primària per controlar la tensió arterial dels ciutadans. La iniciativa, bàsicament, consisteix en fer arribar les dades de la tensió als CAPS a través de l'ordinador.
  • Red electrica ha citat aquesta setmana els 20 propietaris afectats per les expropiacions de la MAT al tram entre Santa Llogaia i Bescanó que encara no havien signat els documents d'expropiació. En total són 9 municipis, la companyia assegura que fins ara han signat el 98% dels afectats però avui hem vist concentracions en contra de la línia.
  • Catalunya perd població. En la primera meitat d'aquest any el nombre d'habitants es va reduir en 31.000 persones respecte el primer semestre del 2012. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, la pèrdua de població es generalitzada en les comunitats autònomes. En el conjunt d'Espanya es van registrar 118.000 habitants menys que l'any passat.
  • El Barça rebrà demà al Celtic de Glasgow, amb Xavi, Iniesta i Tello novament a la convocatòria. Qui no podrà jugar és Cesc, per sanció. Els blaugrana en tenen prou amb un empat per quedar primers de grup, però a mes del triomf, volen retrobar-se amb el bon joc. / La Junta del Barça no decidirà fins a la primera quinzena de gener, quines opcions presentarà al soci per votar en referèndum sobre el futur del Camp Nou. El vicepresident econòmic Javier Faus ha explicat avui que construir un nou Estadi als terrenys de la Universitat costaria uns 600 milions d'euros i que la remodelació profunda del Camp Nou, uns 300. En qualsevol cas, la capacitat seria de 105 mil espectadors i tots estarien sota cobert. La junta espera que el nou estadi generi uns 35 milions d'euros anuals i assegura que no suposarà un augment de la quota dels soci./ L'última jornada de la Champions comença avui amb quatre partits que donaran tres nous classificats pels vuitens de final. No es el cas de la Reial Societat que s'enfronta al Bayer Leverkusen sense cap opció. A Dinamarca, tràmit per un Reial Madrid lider del grup i amb convidat inesperat a la sala de premsa./ Nani Roma ha presentat la seva participació al Dakar 2014. Justament fa deu anys va convertir-se en el primer pilot espanyol en guanyar aquesta competició. Aquest any vol repetir la victòria però a la categoria de cotxes./ I al Mundial femení d'handbol, la selecció espanyola juga aquesta tarda amb l'Argentina després de guanyar Polònia per 26 a 20./ El pare del "nou periodisme", el corrent que defensa que les novel·les sorgeixin de la realitat, és avui a Barcelona. Poques presentacions més necessita Tom Wolfe, que, un dia més, anava amb vestit blanc./ El pianista rus Eugeni Koroliov ha portat les conegudíssimes Variacions Goldberg de Bach, al Palau de la música. Són 30 variacions molt exigents pels pianistes, perquè els porta a interpretar diferents estats d'ànim. De fet, la composició està considerada una de les més suggerents i riques de la història de la música.
  • La Agencia Estatal de Meteorología anuncia para este martes cielos poco nubosos o despejados, con intervalos de nubes altas en aumento a partir de la tarde y noche, y algunas brumas matinales en los valles, con probables bancos de niebla. Las temperaturas estarán en ligero ascenso o las máximas sin cambios, de manera que los termómetros oscilarán entre los 0 y los 17 grados en Badajoz, y los 0 y 14 grados en Cáceres. Por su parte, se prevén heladas débiles, localmente moderadas en las sierras del norte de Cáceres.

    La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) prevé para hoy, martes, en la Comunidad de Madrid, cielo poco nuboso o despejado, aumentando a intervalos de nubes altas al final de la jornada y brumas matinales, con probabilidad de bancos de niebla aislados en el sur y este de la comunidad. Las temperaturas mínimas se mantendrán sin cambios o registrarán un ligero ascenso y las máximas subirán ligeramente. Habrá heladas débiles, localmente moderadas. La Aemet había establecido un aviso "amarillo", de riesgo, ante temperaturas mínimas en las zonas de la Comunidad de Madrid Sur, Vegas y Oeste entre las siete y las 10 de la mañana. El viento soplará flojo de componente este de madrugada, tendiendo a ser de dirección variable durante el día.

    La Agencia Estatal de Meteorología prevé, para mañana en Asturias, predominio de cielo poco nuboso, con brumas o bancos de niebla matinales. Temperaturas en ligero o moderado ascenso, con heladas débiles en la Cordillera.

    Viento de componente sur flojo, con intervalos de moderado en la Cordillera.

    Sofocado el incendio en la bodega de Dolores Morenas en Fuente del Maestre. Los funcionarios de la administración autonómica cobrarán la parte proporcional de 44 días del año pasado de la paga extra suspendida por el gobierno central. Luz verde del Consejo de Gobierno a las cantidades destinadas a asociaciones de discapacitados y para mantener las plazas residenciales a favor de los dependientes. Y reportaje sobre el bombón de higo de Almoharín.