Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Esta tarde se inaugura el tramo Otur-Villapedre de la autovia del Cantábrico, en la zona occidental. Pero la autovía está incompleta en Asturias, porque aún está en obras el trazado entre Pendueles y Unquera, en el oriente.

La Jefatura Superior de Policía de Asturias pone en marcha la Campaña Preventiva de Navidad 2013-2014 que abarca a las comisarías de Oviedo, Gijón, Avilés, Pola de Siero, Mieres, Langreo y Luarca.

Una averia ha deixat sense llum les Pitiüses. Durant dues hores no hi hagut subministrament elèctric. Aquesta setmana s'aprovaran els pressupost de la comunitat per 2014. Els partits de l¿oposició volen que el Govern passi de nou la redacció de la llei de Símbols pel Consell Consultiu. Miguel Angel Romero diu que la Reforma de la Administració Local deixarà sense feina uns 1500 empleats de les Illes. Joan Torres, capità de la marina mercant presenta 20.000 firmes per demanar la protecció de la posidònia de Formentera i Eivissa.

Una apagada general ha deixat sense electricitat les illes Pitiüses durant bona part del matí La causa és una avaria en la subestació que està devora la central tèrmica d'Endesa, que ha provocat la desconexió del sistema.

En dos anys, el Govern ha reduït en 2.800 el nombre de treballadors públics. Són sobretot interins, contractes temporals no renovats, i jubilacions, que han permés estalviar 228 milions d'euros.

El Senat valida la llei de reforma de les administracions locals. Una llei que a les Balears suposarà la pèrdua d'almenys 1.500 llocs de feina, segons calculen els sindicats.

La Platja de Palma tematitzarà els seus balnearis en els pròxims tres anys. La mesura forma part d'un pla de modernització, que inclourà wi-fi gratuït i la instal·lació de parasols i gandules de disseny.

Una iniciativa ciutadana reuneix per internet 20 mil firmes per la posidònia. Demanen senyalitzar-la en la cartes nàutiques, i prohibir-hi el fondeig i la pesca d'arrossegament.

El Mallorca torna a fallar quan tot se li posa a favor. L'equip va caure 2-1 a Jaén i perd una nova oportunitat de colocar-se en els llocs de promoció d'ascens.

Demà el cel estarà ben tapat amb possiblitat de ruixats dèbils i ocasionals a partir del migdia. El vent bufarà de llevant i xaloc fluix amb intervals moderats a Menorca.

Estabilidad este lunes en Extremadura, aunque mañana vuelve la lluvia. Por ahora, cielo poco nuboso o despejado, como vemos en imágenes de Mérida. Esta tarde veremos ya intervalos de nubes altas. Las temperaturas en ligero descenso. Las mínimas han registrado una media de dos grados, y las máximas muestran hoy puntas de 15 grados en Cáceres y de 17 en Badajoz. Los detalles nos los cuenta Ana de Roque

Promocionar el turismo en el entorno del embalse de Alqueva, a través de un nuevo Parque Temático Natural. Se ha presentado hoy en Olivenza, uno de los cinco municipios integrados en este nuevo producto turístico extremeño, que cuenta además con 45 empresas. El enclave ofrece turismo de naturaleza, patrimonial y también gastronómico... El presidente del Gobierno extremeño y el consejero de Economía, Antonio Fernández, se reúnen hoy con el ministro de Hacienda, Cristóbal Montoro. Sobre la mesa: el pago de la deuda histórica. Hoy, PSOE, Izquierda Unida y Prex-Crex coinciden en que cifrarla en 430 millones sería insuficiente y una afrenta a la región. El PP asegura que Monago está a punto de conseguir un logro histórico... Casi 1,4 millones de euros para contratación de seguros agrarios. Es el montante global de las ayudas concedidas este año por la Junta a 3.100 solicitantes. Gobierno y grupos parlamentarios han discrepado hoy en comisión de Agricultura sobre si éste ha sido el sistema más eficaz para respaldar a los agricultores... 'Panchito', un perro mascota de Protección Civil, aporta consejos a los extremeños para un invierno seguro. Una campaña lanzada por el Gobierno regional para recomendarnos qué hacer, por ejemplo, en caso de fuertes lluvias o accidentes domésticos relacionados con fuentes de calor.

La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) prevé para hoy, lunes, en la Comunidad de Madrid, brumas matinales y temperaturas sin cambios en la mayor parte de la región. El cielo estará poco nuboso con intervalos de nubes altas a partir de la tarde y con posibilidad de bancos de nieblas matinales, más probables en el sureste. Se prevén temperaturas mínimas sin cambios y máximas en ligero descenso en el área de la sierra y sin cambios o en ligero ascenso en el resto de la región. Habrá heladas débiles dispersas y soplarán vientos flojos variables con predomino del noreste.

  • L'assistència del membre de l'executiva del PSC, Fabian Mohedano, a l'acte d'ERC d'aquest cap de setmana, encara porta cua.. La direcció dels socialistes catalans estudia portar-l'ho a la comissió de garanties, l'ens encarregat de preservar pel compliment dels estatuts i del reglament del partit./ Doncs des d'Esquerra han defensat l'assistència de Mohedano al seu acte, on diuen, es posava en valor el dret a decidir./Dimecres comença el debat dels pressupostos al parlament i el PP estudia portar-los al consell de garanties estatutàries perquè inclouen una partida destinada a la consulta./ De l'acord sobre la pregunta encara se'n fan ressó els diaris internacionals. Avui, en un editorial el britànic "Financial Times" demana al Partit Popular i al PSOE estar a l'alçada de la situació./ Per primera vegada des del 2010 el preu de l'habitatge puja. A Catalunya un tímid 0,8% a l'últim trimestre del 2013, segons l'INE. Tot i això, en termes interanuals el preu de l'habitatge encara està més baix que ara fa un any. A la resta de l'estat els preus també s'han encarit i els pisos nous ho han fet més d'un 5% mentre que els de segona mà s'han abaratit.
  • La guàrdia civil investiga una empresa colombiana relacionada amb el narcotràfic que s'hauria aprofitat d'esdeveniments benèfics per blanquejar capitals. Entre aquests esdeveniments hi hauria partits de futbol com ara els d' "Amics de Messi". Fonts de la investigació, però, desvinculen el pare de Messi i els jugadors de la suposada trama.
  • Avui és el primer dia laborable de funcionament de la línia d'alta velocitat directe entre Barcelona i París i per aquest trajecte s'han venut 217 bitllets... Un equip de l'informatiu ha fet part del viatge i ha recollit l'opinió dels passatgers. Per la Sagrera, la que ha de ser l'estació central de l'alta velocitat, l'AVE passa de llarg i passarà encara almenys fins el 2016. Les obres continuen al ralenti... i ara només se centren sobretot en els edificis d'oficines i logistica de l'entorn.
  • SEAT acomiadarà 201 treballadors. Així ho estableix l'acord que han signat l'empresa i els sindicats majoritaris. Tots els afectats pertanyen al personal d'oficina i la majoria són directius o tenen càrrecs de responsabilitat. Aquest acord redueix a la meitat el nombre de treballadors inicialment afectats per l'Expedient que l'empresa va plantejar al november. Així, deixaran l'empresa aquells treballadors que, l'any vinent, compleixin 60 anys o més. La indemnització mitjana és de 45 dies per any treballat. L'acord contempla excedències i baixes incentivades per personal indirecte.
  • Investigadors del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona han descobert un mètode per accelerar la reprogramació de cèl·lules mare adultes, és a dir, tornar-les a l'estadi de cèl·lules mare. Habitualment triguen dues setmanes a fer-ho i amb aquesta tècnica ho fan en pocs dies. Un descobriment que permetrà avançar en la medicina regenerativa.
  • Els alumnes de tercer i quart d'ESO de Nou Barris, a Barcelona, el barri amb més fracàs escolar de la ciutat, estan fent pràctiques formatives per intentar que millorin el rendiment i evitar també, que deixin els estudis... A més, l'experiència els pot servir per orientar el seu futur professional.
  • Cent mil persones treballen a Catalunya en les diferents empreses del tercer sector, que ja genera gairebé un 3 per cent del PIB. A Girona aquestes dies, tres entitats que donen feina a persones amb discapacitats o amb risc d'exclusió laboral han creat un talonari de regals amb valor afegit.
  • El Manchester City serà el rival del Barça als vuitens de final de la Champions. Al sorteig que han fet aquest migdia a Nyon, a Suïssa, Luis Figo ha tret la bola que aparellava als blaugrana amb l'equip anglès. El Madrid tindrà un rival molt més assequible, el Schalke 04, i l'Atlético, al Mílan. Destaquen també els aparellaments Arsenyal-Bayern de Munic i Galatasaray-Chelsea./ El Barça jugarà el partit d'anada el 18 de febrer a Manchester, en directe per La1, i el de tornada el 12 de març al Camp Nou. L'equip anglès és el que tots els primers de grup volien evitar, per la qualitat dels seus jugadors, i per l'exhibició de joc i poder ofensiu que ha fet a l'ultima setmana davant del Bayern de Munic i l'Arsenal./ Mentrestant, l'equip blaugrana ha acabat de preparar aquest matí la tornada dels setzens de final de la Copa contra el Cartagena, que jugaran demà al Camp Nou./ El Barça té el nou rècord de jornades seguides com a líder de la lliga amb un total de 54. /L'Espanyol, en canvi, no va estar gens encertat de cara a porta a Almeria i va desaprofitar l'oportunitat de sumar 3 punts importants. Ni Cordoba... ni Stuani... ni Sergio García van trobar la manera de marcar en un primer quart d'hora molt bo dels blanc-i-blaus./Mireia Belmonte torna aquesta tarda a Barcelona després de guanyar 4 medalles d'or als Campionats d'europa de piscina curta./En bàsquet, sort diversa pels equips catalans. La Bruixa d'Or segueix en dinàmica negativa i va perdre davant un rival directe: el Fuenlabrada. En canvi, el Fiatc Joventut va mostrar la millor versió i va derrotar el Baskonia. I al Palau, victoria d'escàndol del Barça davant el Valladolid amb rècord inclós.
  • I acabem de conèixer que l'Audiència de Girona ha comdemnat a 19 anys de presó el pare que va degollar la seva filla de 18 mesos el novembre del 2011. Un jurat popular l'ha considerat culpable per unanimitat. El Tribunal ha trobat un agreujant de parentiu perquè va aprofitar la confiança que tenia amb la nena i un atenuant de confessió perquè va ser ell mateix qui va trucar el 112 per confessar el crim.
  • Continuem amb un lllibre que retrata la crisi. L'ha fet la fotògrafa Elisenda Pons i recull paisatges de països com Grècia, Portugal, els Estats Units o Espanya. Un projecte que es publicarà gràcies al micromecenatge.
  • Entierran en Alcalá de Guadaíra al matrimonio Caños Bautista y su hija de 14 aos, muetos el sábado por una posible intoxicación alimentaria.

    Segunda fase de la operación madeja. La Guardia Civil realiza nuevos registros en dependencias municipales de Sevilla y las empresas Fitonovo y Fiverde.

    La Comunidad ha presentado una guía digital con la oferta comercial de la región para estas navidades. Se podrán desde buscar los comercios que tienen rebajas hasta localizar dónde se están celebrando ferias de artesanía o mercadillos. El Gobierno regional prevé que durante el periodo navideño, el sector del comercio contrate a unos 20.000 trabajadores.

    La Empresa Exide Tudor y los sindicatos han llegado a un acuerdo que supone el mantenimiento, al menos por tres años, de los 800 puestos de trabajo de las fábricas de baterías de Manzanares y Azuqueca de Henares, así como la inversión de 25 millones de euros.

    La ejecución presupuestaria se cifrará a finales de año en un 93%. El presidente de Bankia ha firmado en Logroño un convenio para la Formación Profesional Dual, con el gobierno de La Rioja, por el que la entidad bancaria aportará 1 millón de euros. Goirigolzarri asegura que la recuperación llegará en los dos primeros trimestres de 2014. (13/12/13)

    Un concurso de ideas decidira la reforma del frente marítimo de Santander. El proyecto de reordenacion ferroviaria de Santander se dara a concoer en dos meses. Revilla esta convencido de que el PRC gobernara tras las autonomicas de 2015. El Racing y el Bathco, lideres en futbol y en rugby.

    El presidente de la Junta, José Antonio Monago, se reúne hoy en Madrid con el ministro de Hacienda, Cristóbal Montoro, para hablar de la deuda histórica... Las producciones agrarias aseguradas se han reducido este año un 13%... La Junta deniega la inscripción del nuevo consejo rector de Acorex por no ajustarse a derecho.