Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El encuentro de ayer entre Rivero y Rajoy sirvió para retomar las buenas relaciones Canarias-Estado. Ambos presidentes acordaron un plan de trabajo para desarrollar el nuevo REF, el regimen economico y fiscal canario, y una nueva reunión en verano para revisar cómo marcha. El Partido Popular ya ha mostrado su satisfacción por el fin de la confrontación del Ejecutivo de Paulino Rivero con el Gobierno central. Y los socios de Gobierno, Coalición Canaria y Partido Socialista piden un trato justo para Canarias, y que se respeten sus singularidades y los acuerdos alcanzados ayer.

La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) prevé para hoy, jueves, en la Comunidad de Madrid, cielo poco nuboso y temperaturas en moderado ascenso. Se producirán algunos intervalos de nubes altas y brumas matinales en los valles de los ríos. Las temperaturas tendrán un moderado ascenso en zonas altas y sin cambios o en ligero ascenso en el resto. El viento será flojo de dirección variable, con predominio de la componente noreste por la noche y del sur durante el día en el área de la sierra, que será moderado en zonas altas.

El comité extraordinario de UGT-A vota la única candidatura para la nueva dirección regional del sindicato, lista que encabeza Carmen Castilla.

En Tomares, Sevilla, la policía judicial requisa dos ordenadores. Se investiga una denuncia penal de la fiscalía por malversación y prevaricación contra el portavoz municipal, Eloy Carmona, y otros dos concejales del anterior mandato.

Los jueces de la sala de lo contencioso administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Madrid devuelven los recursos planteados sobre el concurso de la gestión de seis hospitales de Madrid a las secciones de las que procedían. 43 jueces de la sala de lo contencioso-Administrativo lo han decidido por mayoría. este asunto

La Fiscalia Anticorrupció encara estudia si presentar o no recurs contra la imputació de la infanta Cristina. El termini per recòrrer acaba el dimecres que ve.

José Ramon Bauzá, a favor d'introduir millores en l'esborrany de la llei de l'avortament. Ho va defensar en acabar l'executiva nacional del PP. El PSOE critica la llei i anima als ciutadans a defensar els seus drets i llibertats.

El col·lapse a les urgències de l'hospital de Son Llàtzer obliga a avançar l'obertura de la coneguda com 'planta de la grip'. Els sindicats critiquen que l'Ib-salut es va torbar en reaccionar.

El Ministeri d'Educació redueix a gairebé la meitat les ajudes a l'adquisició de llibres de text a les Balears. Els pares asseguren que la mesura deixarà moltes famílies sense beca.

Avui de matí, a finca de Ternelles, els pollencins han triat el pi que hauran de coronar els més atrevits el dia del patró, Sant Antoni.

El Mallorca prepara el partit contra el Còrdova en una sessió marcada per la intensa boira. El clima també està enrarit en l'aspecte institucional hores abans d'un consell d'administració que es preveu molt polèmic.

Avui hem tengut un dematí amb molta boira, que ha envaït la ciutat de Palma i bona part del Pla de Mallorca. Durant el dematí, hi ha hagut alguns retards sense importància en els vols programats a l'aeroport de Son Sant Joan.

Demà divendres, el dia començarà també amb boira durant la matinada i gran part del matí. També tendrem un dia un poc tapat. El vent bufarà fluix de llevant.

La Junta de Castilla y León pide al Gobierno que evite tensiones con la reforma del aborto mientras el PSOE exige la retirada de la propuesta del Ministro de Justicia.

Se cumplen 55 años de la tragedia de la presa de Ribadelago, en Zamora, en la que murieron ahogadas 144 personas.

Llegan a Valladolid los primeros moteros participantes en Pingüinos que, este año, no sufrirán temperaturas extremas.

El plan propuesto por el Real Valladolid para liquidar sus deudas consigue la conformidad del 56% de los acreedores. (09/01/14)

Salvamento Marítimo amplía ata o Cabo Ortegal a busca dos dous desaparecidos en Valdoviño // O cruceiro máis grande do mundo, con 6.000 pasaxeiros e 3.000 tripulantes, fará duas escalas en Vigo este ano // A xunta aproba o regulamento dos aproveitamentos do monte, sobre extracion de madeira pero tamen sobre o uso de superficies queimadas que se destinen a pastos para o gando. 09/01/14

La Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) prevé para mañana, viernes, en Asturias predominio de cielo poco nuboso, con intervalos de nubosidad baja en el litoral, que aumentará a muy nuboso en la segunda mitad del día, con posibles precipitaciones débiles y cota de nieve en torno a los 1.800 metros.

Temperaturas nocturnas en ligero descenso y diurnas sin cambios y vientos flojos de componente sur que girarán a noreste y norte por la tarde.

En cuanto al tiempo, día de transición podríamos decir. Esta mañana hemos visto tanto claros, como intervalos de nubes medias y altas en casi toda Extremadura. Lo vemos en imágenes de Don Benito. Eso sí, el noroeste de Cáceres ha continuado un día más con mucha nubosidad. Las temperaturas mínimas hoy en moderado descenso, se quedan en la franja de los 6 grados. Las máximas en ligero ascenso. Con puntas de 16 grados en Cáceres y de 18 en Badajoz. Nos lo cuenta Ana de Roque. Nos lo cuenta Ana de Roque.

Rabia y dolor contenido este mediodía en Oviedo durante la concentración sindical tras el accidente mortal de El Musel. Los sindicatos reclaman más medios e inspecciones en seguridad.

Hacienda continúa reclamando a los emigrantes retornados deudas de hasta 25.000 euros, correspondientes a las cotizaciones de sus pensiones. Este es uno de los asuntos que se va a abordar en una jornada que ha organizado el Principado para el próximo martes en Gijón. En Asturias hay cuarenta mil afectados

Unha nova fronte roza hoxe Galicia e déixanos ceo anubrado no oeste da comunidade, con chuvias na provincia da Coruña. En Ourense e no sur de Lugo gozan de tempo seco, con apertura de claros. 09/01/14

El consejero de Salud, Luis Alfonso Hernández, insiste en que hasta la semana que viene tienen de plazo para publicar las listas de espera sanitarias. Hoy ha anvanzado en Plasencia que esperan que se produzca una mejoría... UGT califica el 2013 como un año "fatídico" para los trabajadores extremeños. Pide al presidente Monago un cambio de conducta, porque si no este 2014 se estancará la economía, ha dicho, y llegaremos a los 100.000 parados de larga duración... El PSOE extremeño ha acusado hoy a Monago de callar ante el recorte de las ayudas del Gobierno central para libros de texto en un 53 por ciento. Lo tachan de "atentado" contra la educación pública extremeña. La consejera de Educación alude a que no sólo afecta a nuestra región.

  • El conseller d'Economia manté que una Catalunya independent quedaria dins de la Unió Europea. Ho ha dit a l'entrevista del Debat de La 1 en la que també ha avançat que aquest any la Generalitat demanarà a l'estat més de 2.800 milions d'euros al Fons de Liquiditat. Andreu Mas-Colell també ha contestat a Mariano Rajoy que ahir va dir que Artur Mas fa el ridícul en l'intent d'inter-na-cionalitzar el debat sobre el futur de Catalunya.
  • També a TVE, en aquest cas als Desayunos, la presidenta del PP català ha explicat que ha estat ella mateixa qui ha demanat a Rajoy que es reuneixi amb Artur Mas per parlar de la consulta i que si es troben ho facin públicament per evitar malsentesos./ De la consulta sobiranista també ha parlat avui el president de la patronal Cecot. Diu que als empresaris no els fa por que es pregunti pel futur de Catalunya, ha criticat el que considera poca qualitat democràtica de l'estat i ha reclamat diàleg. Una crida que també ha fet als ministres d'indústria i Foment.
  • Són els passatgers que, fa un any, es convertien en els primers usuaris de l'AVE que uneix Figueres i Girona amb Barcelona i Madrid. Una línia, doncs, que avui està d'aniversari. Durant aquest temps més d'un milió de passatgers han utilitzat aquesta línia, la majoria per fer el trajecte entre Girona i Barcelona, que no arriba ni a 40 minuts. A Girona, reconeixen el valor de la infraestructura però, reclamen que s'acabin les obres que hi ha pendents./ Al camp de Tarragona fa tres anys que la Generalitat i les administracions territorials treballen per la creació de la segona gran àrea metropolitana de Catalunya. Al mes de febrer es farà un pas endavant: la creació d'una nova xarxa de rodalies de Renfe entre El Vendrell i Cambrils./
  • Hi va haver una època en què el somni de qualsevol jove quan feia 18 anys era tenir un cotxe. Però sembla que això comença a canviar. Si més no, és el que diu un estudi a nivell mundial que ha fet una consultoria. A Catalunya, però, molts dels qui no en tenen és, senzillament, perquè no poden pagar-lo./ Els mossos d'esquadra analitzen les imatges de les càmeres de vigilància del barri de la Ribera de Barcelona per si poden identificar el jove que dimarts al vespre va matar un home i en va ferir de gravetat un altre. Fa 43 hores dels fets i encara no tenen cap pista sobre el seu parador ni de si ha pogut fugir del cercle policial que es va establir al barri. El mòbil del crim no està clar i sospiten que pot ser un perturbat. No va robar les víctimes i tot apunta a que no hi tenia cap relació./ Dilacions injustificades en la custòdia policial dels detinguts, cel·les sobreocupades a les presons i manca d'higiene en les què hi ha en algunes comissaries. És el que constata un informe del Síndic, que també denuncia opacitat en els centres d'internament d'estrangers. / L'aplicació de noves tecnologies ha permés millorar la mobilitat i l'autonomia a els persones grans. / A Barcelona el servei de teleassitència ha incorporat geolocalitzadors per quan se surt al carrer o detectors de moviment penjats a les portes de casa per saber si passen hores sense moviment. També hi ha en marxa una prova pilot per evitar l'aïllament dels cuidadors amb el suport de tauletes informàtiques.
  • Ho ha presentat avui l'alcalde de Barcelona, una ciutat on 67 mil persones són ateses pels serveis de teleassistència./ Detectar les necessitats d'un centre sanitari i crear un producte per fer més fàcil la vida del pacient. Aquest és l'objectiu d'un master que s'organitza per primer cop a Espanya. Els alumnes no són necessàriament professionals sanitaris i veuen d'aprop com es treballa a diferents hospitals.
  • Leo Messi ha tornat en forma, i ahir a la nit només va necessitar mitja hora per demostrar-ho, fent-li dos gols en cinc minuts al Getafe. Va entrar a la segona part per disputar l'última mitja hora, quan els dos gols de Cesc ja havien pujat al marcador i va deixar les millor sensacions pensant en el partit de lliga de dissabte al Calderón./I l'Espanyol ha passat a formar part de la llista de derrotats il.lustres de l'Alcorcón. Feia més de tres mesos que els madrilenys no guanyaven a casa i ahir ho van fer davant un Espanyol que pot pagar molt car no haver marcat a Santo Domingo./ En bàsquet, el Barça juga avui el segon partit del top16 de l'Eurolliga a la pista del Fenerbache d'Istambul./ I al Dakar avui es disputa la cinquena etapa amb Carlos Sainz com a nou líder de la classificació de cotxes.
  • I aquest és l'aspecte de la façana de la Pedrera. Des d'avui i durant un any hi haurà bastides perquè estan netejant i restaurant la pedra i els forjats per mantenir l'edifici, patrimoni de la humanitat per la Unesco. És la tercera vegada que ho fan des del 1988. Les obres costaran 750 mil euros i NO impediran que les visites a l'interior de l'edifici continuïn. L'any passat més d'un milió de persones el van visitar./ Aquest cap de setmana, a l'auditori de Barcelona, sonaran peces de musicals tan coneguts com West side Story o El fantasma de l'òpera... Les interpretaran estrelles dels teatres de Londres acompanyats de l'orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
  • El Gobierno de Aragón convocará oposiciones para cubrir 2.783 plazas que no salieron en la Oferta Pública de empleo en los años 2007 y 2011. Son 1.034 plazas del ámbito de administración general, 385 en el ámbito docente y 1.364 en el sanitario. La gripe A mantiene hospitalizadas a 14 personas en los hospitales de Teruel y Zaragoza. 8 están en la UCI.Informativo Aragón 9.01.14

    Taula Voraç, programa presentat per Manuel Julbe. El Consell de Mallorca aprova que els diners de les sentències de corrupció s'inverteixin en polítiques socials. Maria Antònia Munar imputada en el cas Son Oms. La gerència de Son Llàtzer obri 12 llits per pal·liar la saturació de les urgències. Declaracions de José Ramón Bauzá i Francina Armengol sobre la llei de l'Avortament. Els lladres roben 18 ordinadors de l'IES de Sineu. El primer ball dels dimonis de Manacor. Entrevista amb Tomeu Cifre, batle de Pollença, perquè avui han tallat el pi de Ternelles. La loteria se celebra dissabte a Palma en motiu de l'any Juníper Serra. Esports. Cultura.