Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Augmenta la desigualtat: l'1% de la població acumula la meitat de la riquesa del món. Segons l'últim estudi d'Oxfam Intermón, les 20 persones més riques a Espanya acumulen una riquesa equivalent als ingressos del 20% de la població més pobre. És un de les conclusions de l'estudi que presentaran al proper Fòrum Econòmic de Davos. L'ONG denuncia que el 85% de les empreses de l'Ibex espanyol cotitzen en paradisos fiscals, i que les grans empreses paguen pocs impostos, comparat amb el que paguen les Pimes. L'entitat alerta també que les desigualtats socials a Espanya creixen a un ritme preocupant.

Las alertas se cumplen y la nieve llega a Navarra en varios puntos del norte de la Comunidad. Barcina considera que el último comunicadoen el que la banda terrorista ETA se reafirma en el cese de la lucha armada no aporta nada nuevo. Osasuna podría marcar 6 puntos sobre el descenso si esta noche el Athletic vence en San Mamés Berría al Valladolid. Serafín Zubiri aprende a patinar para cumplir un nuevo reto, participar en la Maratón Pamplona Puente la Reina, una de las más prestigiosas del mundo. - 20/01/2014

Y tras las nieves del fin de semana, hoy no tenemos ningún fenómeno significativo a reseñar en la información del tiempo. La mañana ha transcurrido con cielo poco nuboso en toda Extremadura, como vemos en imágenes de esta mañana en Cáceres. Eso sí, salvo en las sierras del norte, donde sí han visto más nubosidad. Las temperaturas mínimas en ligero a moderado descenso, y las máximas sin cambios en la provincia cacereña. En la pacense ganan algunos grados, llegando a una punta de 14. Nos lo cuenta Ana de Roque.

Mañana se abrirá a los pacientes el servicio de Oncología Radiodiagnóstica en el nuevo Hospital Universitario Central de Asturias. Serán los primeros, poco a poco se irán trasladando todos los servicicios hospitalarios que ahora están en Buenavista.

En Gijón ha comenzado hoy el juicio por el supuesto fraude de importación de carbón en Mina La Camocha. Están acusados 5 exdirectivos, entre ellos el exconsejero de Industria Víctor Zapico.

La nieve caída durante el fin de semana en Extremadura tiñe de blanco las partes más altas de la región. Continúan cerradas las carreteras del Puerto de Honduras, que une el Valle del Ambroz con el del Jerte y la de Piornal a Garganta la Olla. Una bella estampa que contrasta con las dificultades de tráfico que provoca. Por tanto, bienvenida, pero con reparos... María Jesús Mejuto, ex titular de Sanidad, obtiene la mejor nota para una plaza de cirugía en las oposiciones del SES, que ella misma convocó antes finalizar su mandato, cuando era consejera en funciones. El PP habla de pucherazo muy grave. El PSOE defiende que se presentó a los exámenes como cualquier médico extremeño... Casi un millón de visitantes se alojaron en establecimientos turísticos de Extremadura en el segundo semestre de 2013. Dato recogido en el primer informe del Observatorio extremeño de Turismo. Las comarcas del norte de la región encabezan las pernoctaciones... En honor de San Sebastián, Jarramplas recibe en Piornal este castigo a través de los golpes de los nabos: 22.000 kilos. Y en Acehúche, estas 40 Carantoñas reverencian al santo por las calles de la ciudad. Dos fiestas de interés turístico regional.

La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) prevé para hoy, lunes, en la Comunidad de Madrid cielo poco nuboso que irá aumentando a intervalos nubosos y temperaturas sin cambios o en ligero ascenso. En la sierra habrá niebla y nevadas débiles por encima de los 500 a 600 metros de altitud por la mañana y los 800 a 900 por la tarde. Además, el cielo estará nuboso o muy nuboso y las temperaturas mínimas irán en ligero a moderado ascenso. El viento soplará de componente oeste y será moderado en zonas altas y flojo en el resto.

Segue nevando hoxe por riba dos 1.200 metros no interior de Lugo e Ourense // A localidade coruñesa das Somozas segue conmocionada polo falecemento repentino do seu alcalde, Manuel Candocia, que levaba 35 anos no cargo // 15 días despois da chuvia de millóns que deixou a lotaría do Neno en Monforte, negocios desta localidade lucense ven incrementadas as súas vendas. 20/01/14

Des d'avui els símbols no oficials estan prohibits als edifics públics autonòmics. El Govern ha desenvolupat la llei de símbols a través d'un decret, que ha generat encara més rebuig entre l'oposició i la comunitat educativa.

El PSIB tindrà la darrera decisió sobre si les primàries autonòmiques seran o no obertes als simpatitzants.

Onze prostitutes residents a Eivissa han aconseguit constituir la primera cooperativa a Espanya especialitzada en serveis sexuals.

El poliesportiu de Son Moix torna a obrir les seves portes set anys després del cap de fibló que va causar importants destrosses a les instal·lacions.

Avui és dia de Sant Sebastià, patró de Palma. La ja tradicional Diada Ciclista de Sant Sebastià ha estat, un any més, tot un èxit amb més de 10.000 participants.

I ahir vespre els protagonistes de la revetla de Sant Sebastià, a Palma, van ser els paraigües...

Rafel Nadal s'enfrontarà a Dimitrov en quarts de final de l'Obert d'Austràlia, amb una ferida oberta a la mà esquerra.

El Mallorca goleja el Sabadell i se situa a només tres punts del líder.

Les nedadores de l'equip nacional de natació sincronitzada van ser les encarregades d'inaugurar aquest cap de setmana les noves instal·lacions de Son Moix amb un espectacle de màxim nivell.

Aemet preveu per a demà, dimarts, a les Balears predomini de niguls, principalment a la Serra de Tramuntana, i amb niguls alts a partir de l'horabaixa, amb excepció de Menorca. Les temperatures diürnes es mantindran sense grans canvis o en lleuger ascens

Galicia queda nunha xornada de transición, á espera dunha nova fronte que traerá máis chuvia mañá. As temperaturas subirán lixeiramente e a cota de neve quedará ao final do día nos 1.200 metros. 20/01/14

Dos hombres, uno de ellos vacunado y ambos con patologías previas graves, han fallecido en Zaragoza como consecuencia de la gripe A, En total hay 150 personas ingresadas en centros hospitalarios de Aragón, 21 de ellas en la UCI.Convocados por UAGA ,agricultores y ganaderos aragoneses se han concentrado en Zaragoza para expresar su rechazo a la nueva Política Agraria Comunitaria. Informativo Aragón 20.01.14

  • A aquesta hora estem pendents de la reunió la comissió de garanties del PSC, és l'òrgan que han de decidir quina sanció imposa a Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, els 3 diputats dissidents que NO han lliurat l'escó, tot i que el termini marcat per la direcció ha expirat aquesta mitjanit./ Tot això coincideix amb el mateix dia que comença la inscripció de candidatures per a les primàries obertes al PSC de Barcelona. Seran les primeres que se celebraran a tot espanya...Hi ha 6 candidats, que a partir d'avui comencen a buscar avals per poder-se presentar./ La majoria de partits catalans han parlat avui de la situació que viu el PSC...
  • El ministre d'Interior ha acusat als grups antisistema anarquistes de causar incidents i destrosses després de les manifestacions a Barcelona en suport a Gamoral a Burgos. / Una altra ministra que avui ha visitat Barcelona és la de Treball. Fàtima Bañez ha entregat a Nestlé el segell que acredita l'adhesió de la companyia a l'estratègia d'emprenedoria i treball jove que promou el ministeri.
  • Una vintena de residències concertades de gent gran de Barcelona s'afegeixen a un projecte a nivell català que fa un any que es va posar en marxa, i que consisteix en donar dinar a avis de pocs recursos econòmics que viuen sols...Menjar en companyia no només millora la seva salut física sinó també la mental.
  • Segons l'últim estudi d'Oxfam Intermón, les 20 persones més riques a Espanya acumulen una riquesa equivalent als ingressos del 20% de la població més pobre. És un de les conclusions de l'estudi que presentaran al proper Fòrum Econòmic de Davos. L'ONG denuncia que el 85% de les empreses de l'Ibex espanyol cotitzen en paradisos fiscals, i que les grans empreses paguen pocs impostos, comparat amb el que paguen les Pimes... L'entitat alerta també que les desigualtats socials a Espanya creixen a un ritme preocupant.
  • La pujada de preus dels serveis bàsics és evident que NO ajuda a les famílies amb pocs recursos. La factura que més s'apuja aquest començament d'any és la de l'aigua: un 5 per cent de mitjana a l'Àrea Metropolitana de Barcelona... Mentre alguns ajuntaments com el de Barcelona ja han privatitzat el servei, d'altres opten per fer-ne una gestió pública.
  • I aquesta és la nova seu de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. Hi treballen 140 científics que estudien els materials de dimensions molt petites i com aplicar-los en camps com la salut, l'alimentació, l'energia o el medi ambient. El centre és el resultat d'una col·laboració entre la Generalitat que ha posat els equipaments, el CSIC que ha construït l'edifici i la UAB, que ha posat els terrenys. S'hi hi han invertit 30 milions d'euros.
  • Les associacions de Veïns de Barcelona demanaran que s'abaixin les tarifes del Transport Públic en la reunió que tindran amb l'Autoritat metropilitana del transport en els propers dies.... Aquesta setmana continuen les mobilitzacions en contra de la pujada del transport públic, d'entre un 5 i un 8 per cent. Avui en declaracions al Matí a 4 Bandes de Ràdio 4, el conseller Vila ha justificat l'encariment de la T-10, el títol més usat, per la necessitat -diu- de finançar un transport públic d'excel.lència que té menys usuaris i un deute de 500 milions d'euros.
  • L'empat d'ahir davant del Llevant finalment no li va costar el liderat al Barça, ja que també va empatar l'Atlètic de Madrid. Avui però han tornat a la feina per preparar un nou partit davant del Llevant, el de copa de dimecres. A l'entrenament d'aquest matí Iniesta ja s'ha entrenat amb el grup. Avui la Federacióp Internacional d'hisTòria i estadísitca l'ha designat com el millor organitzador de joc del 2013.
  • El cas és que, al Ciutat de València, el Barça no va poder passar de l'empat. És el segon consecutiu, i això vol dir que ha cedit 4 punts en dos partits. /Aquesta tarda a dos quarts de cinc, la junta directiva del Barça es reuneix per acabar de decidir els detalls de la futura remodelació de l'estadi./ Després de l'empat a un al Ciutat de València, el Barça va acabar la jornada pendent del Calderón./ I en tennis, Rafa Nadal ja és als quarts de final de l'Obert d'Austràlia després de superar el japonès Nishikori en tres sets./ El Barça de bàsquet serà cap de sèrie a la Copa del Rei. L'equip de Xavi Pascual es va assegurar la classificació gràcies a la victòria amb l'Estudiantes per 73 a 56 i a la derrota del Gran Canària a Màlaga. /
  • L'artista Frederic Amat l'ha batejada amb el nom de SOLC. És la nova escultura en homenatge al poeta Salvador Espriu que des d'avui està instal·lada als Jardinets que ja porten el seu nom, a la part alta del passeig de Gràcia. El poeta va viure més de quaranta anys en aquest barri de Barcelona. L'han inaugurada aquest migdia, amb la presència, entre d'altres, de l'actriu Montserrat Carulla, que hi ha llegit un poema i que justament ahir s'acomiadava dels escenaris.
  • Ferran Sunyer un matemàtic excepcional, moria l'any 1967 als 55 anys després de tota una vida dedicada a les matemàtiques, la seva gran passió. De formació autodidacta, mai es va deixar véncer per la greu malaltia que patia.
  • La modificación normativa en materia de acceso a la vivienda protegida en la Comunidad de Madrid ha permitido que, desde el pasado verano, 520 pisos que estaban vacíos tengan nuevos inquilinos. El presidente Ignacio González ha entregado esta mañana las llaves de una de estas viviendas a una pareja que se encontraba en situación de especial necesidad tras un desahucio hipotecario.

    Comienza el juicio por fraude en La Camocha. No habrá despidos en Felgeura Melt. Mañana comienzan tratamientos de oncología en el nuevo HUCA.