Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Per primera vegada una decisió judicial fixa una quota per al castellà a l'escola. Ho fa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que dictamina en una ressolució que les escoles catalanes hauran d'oferir com a mínim un 25 per cent de l'horari lectiu en castellà als alumnes que ho demanin. És la resposta a 5 recursos de diversos pares que ho sol·licitaven. El Tribunal considera que el català ha de ser el centre de gravetat del sistema educatiu però afirma que el castellà ha de tenir una proporció, diu, raonable com a llengua vehicular. El departament d'Ensenyament analitza, hores d'ara, aquesta resolució./ El responsable d'elaborar el nou sistema de balances fiscals admet que Catalunya necessitaria un sistema de finançament millor. Malgrat tot, recorda que canviar el mètode de càlcul no alterarà en excés els resultats sobre el dèfciit./ Mentrestant, el govern espanyol insisteix que s'ha d'informar els catalans de la realitat.
  • La Infanta Cristina s'ha tornat a reunir avui a Barcelona amb els seus advocats per preparar la seva defensa. I avui també s'ha sabut que la filla del Rei no haurà baixar a peu la rampa per accedir als jutjats de Palma, on ha de declarar el dia 8 de febrer. El jutge degà ha permès que hi arribi en cotxe per estrictes raons de seguretat, ha dit. El seu advocat ha evitat pronunciar-se sobre aquesta decisió ni sobre la declaració mateixa.
  • Els delictes a Catalunya van caure un 5,2 per cent al 2013. Ho han explicat avui, a la conselleria d'Interior. Un dels delictes que més han baixat són els robatoris amb violència a domicilis i comerços: n'hi ha hagut un 16 per cent menys... Aquest descens, però, no afecta totes les comarques: a les de Lleida el atacs a les cases es van duplicar l'any passat... Els homicidis també han disminuit, tot i que aquest gener hi ha hagut 9 morts violentes.
  • Al plenari d'avui, el consell municipal ha aprovat una moció a favor de sancionar els bancs que tinguin pisos buits, com ja s'ha fet en altres poblacions. L'alcalde Trias ha admès que a Barcelona hi ha una greu fractura social, i ha demanat a l'oposició que col·labori per combatre les desigualtats. Trias, però, ha responsabilitzat els governs anteriors d'aquesta situació.
  • El Barça rep demà al València al Camp Nou amb Xavi, Busquets i Alves però sense Puyol. Neymar ha entrenat avui al marge i Martino ha dit que no el forçaran pensant en el City./ A l'Espanyol, Thievy se'n va al West Bromwich Albion anglès que entrena Pepe Mel. El davanter francès, que estava apartat de l'equip fa tres setmanes, és a l'espera que el dos clubs tanquin l'operació per viatjar a Londres...com a cedit o com a traspassat. El club treballa a contrarrellotge per trobar-li un substitut en l'últim dia de mercat.
  • La banda de jazz-fusió Pegasus torna. Després de 17 anys sense publicar cap disc, el mític grup català presenta un nou àlbum d'estudi: "Standby on!", que s'ha pogut enregistrar gràcies al micromecenatge.
  • Concejales del PP contra la ley del aborto. Paterna pide que se retire/// Domingo, Día Mundial de los Humedales. La Albufera goza de buena salud /// Keita ya entrena y Banega puede mover. Valencia y Levante juegan el sábado /// Año Nuevo Chino. Exposición en el Museo de Historia de Valencia

    Edils del PP contra la llei de l'avortament. Paterna demana que es retire. /// Diumenge, Dia Mundial dels Aiguamolls. L'Albufera, gaudix de bona salut /// Keita ja entrena i Banega pot moure. Valencia y Levante juguen el dissabte /// Any Nou Xinés. Exposició al Museu d'Historia de Valencia.

    La Presidenta habla de la crisis del Departamento de Salud en Belagua. El Parlamento se interesa por la situación de las viviendas de la ladera de Yesa. Osasuna ultima sus preparativos para el partido del lunes (31/01/2014)

    El Presidente de General de Alquiler de Maquinaria, GAM, Pedro Luis Fernández, será el máximo dirigente de la Federación Asturiana de Empresarios durante los próximos cuatro años. Desde hoy trabaja en el diseño del nuevo Comité Ejecutivo y ya cuenta con el ofrecimiento de Comisiones Obreras para alcanzar acuerdos.

    El director de orquesta asturiano Óliver Díaz vuelve hoy al Teatro de la Laboral de Gijón para dirigir a la Orquesta Sinfónica del Principado en un concierto, junto al grupo irlandés de música celta Altan, banda de culto en Irlanda y Escocia.

    Los empresarios turísticos de Las Palmas se posicionan en bloque con el Cabildo de Gran Canaria por la construcción de los hoteles de 4 estrellas. Quieren que la isla no pierda competitividad. Mientras, en Tenerife Ashotel acuerda formar a 150 desempleados para incorporarlos al sector.

    Visitar las entrañas de la tierra, los accidentes geográficos o las huellas de los dinosaurios son fórmulas turísticas con algo en común y cada vez con mas seguidores. Lo llaman Geoturismo y surge de la curiosidad de los turistas por saber más.

    Aprender idiomas es una asignatura imprescindible y hacerlo en el extranjero posiblemente sea la mejor opción. Para saber dónde y cómo, en Madrid se organiza una feria que oferta hasta 40 destinos posibles. El Informe internacional EPI, en el que han participado 70.000 españoles, sostiene que hemos mejorado nuestro nivel de inglés un 4,5%, pero seguimos a la cola de Europa. Según este organismo, la situación económica, el desempleo y los ajustes en algunas becas de idiomas, dificultan la realización de estudios en el extranjero para muchos estudiantes. Aunque aumenta el interés porque la lenguas extranjeras resultan ya imprescindibles para encontrar trabajo.

    La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) prevé para hoy, viernes, en la Comunidad de Madrid, tiempo nuboso o muy nuboso con precipitaciones débiles localmente moderadas, menos probables fuera del área de la sierra y en la segunda mitad del día. Habrá nieblas en la sierra y la cota de nieve subirá de forma progresiva a lo largo del día de 900 a los 1.500 metros. Las temperaturas en ligero ascenso, más acusado en las mínimas. Habrá heladas débiles en la sierra. Vientos de componente oeste flojos.

    Maria Antònia Munar ha sortit de la presó sis mesos després del seu ingrés. Estava citada a declarar pel presumpte suborn del cas Can Domenge. S'ha estimat més, però, guardar silenci, a l'espera, previsiblement, de tancar un pacte amb la fiscalia per reduir futures condemnes.

    Ja és oficial, la infanta Cristina podrà arribar fins a la porta dels jutjats en cotxe. Ho ha confirmat avui eljutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, accedint així a les recomanacions de la Policia Nacional per motius de seguretat.

    L'associació Amadip-Esment podrà utilitzar la mansió embargada al mafiós Genadios Petrov per desenvolupar la seva tasca social per decisió de l'Audiència Nacional.

    Comença la negociació del conveni d'hoteleria amb postures molt enfrontades. Un procés que podria desembocar en mobilitzacions en plena temporada turística. La patronal planteja congelar els sous, i els sindicats s'hi oposen.

    Abel Matutes exigeix una resposta ràpida per dur endavant el projecte de Platja d'en Bossa. L'empresari eivissenc demana al Consell mesures que agilitzin els tràmits, i si no obté resposta, durà la inversió a l'estranger.

    Acord entre l'Autoritat Portuària i el GOB pel dragatge del port de Maó. Part dels residus no seran llançats a la mar, sinò que es duran a la planta de tractaments d'Es Milà.

    Miquel Barceló rebrà el Premi Nacional d'Art Gràfic. La Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando reconeix la seva trajectòria de 30 anys en el món del gravat.

    Víctor Casadesús es desvincula del Mallorca després de 9 temporades. Fitxarà pel Llevant, mentre que el migcampista brasiler, Iriney, ja ha passat la revisió mèdica i en breu ja estarà a disposició d'Oltra.

    Demà el dia començarà amb gelades a Mallorca i Eivissa. El cel s'anirà tapant i el capvespre poden caure ruixats dèbils i moderats. El vent bufarà moderat de llebeig el matí i anirà augmentant a fort i de tramuntana a la nit.

    La Comunidad de Madrid finalizó 2013 con un déficit del 1,03%, cuatro centésimas por debajo del tope marcado por el ministerio de Hacienda según ha explicado esta mañana el presidente Regional. Ignacio González que se ha reunido con directivos de las entidades bancarias que lideraron la última emisión pública de deuda de la Comunidad ha dicho que Madrid ha salido de la recesión con un crecimiento del 0,5% en el cuarto trimestre de 2013 . -- Primera jornada de huelga en la planta embotelladora de Coca-Cola en Fuenlabrada. Según los sindicatos, toda la plantilla, el cien por cien, está secundando el paro. Los trabajadores se han manifestado en la localidad pidiendo el apoyo de políticos y ciudadanos. El miércoles, los sindicatos y la dirección se sentarán de nuevo a negociar. -- Tomás Gómez reitera que la Comunidad en ningún caso debe indemnizar a las adjudicatarias de la gestión hospitalaria.

    El SEA-Empresarios Alaveses constata la mejoría del panorama económico pero alerta de la situación límite de muchas empresas tras cinco año de crisis.// A lo largo de 2013 se ha creado empleo en Euskadi. Lo constata el Informe Laboral Euskadi del último trimestre del año, elaborado por investigadores de la Universidad del País Vasco.// La Real se clasificó, 26 años después, para las semifinales de la Copa aunque a los txuriurdin no les quedará un buen recuerdo. El Racing cumplió su órdago y no disputó el partido.(31/01/14)

    El BBVA obtuvo un beneficio neto de 2.228 millones de euros en 2013, el 32,9% más que el año anterior, debido, entre otras cosas, a las menores dotaciones a provisiones. CaixaBank ganó 503 millones, más del doble que en 2012 (119%), una vez culminadas las integraciones contables y tecnológicas de Banca Cívica y Banco de Valencia y gracias al aumento de los ingresos del negocio bancario y las plusvalías por operaciones corporativas. El Popular, por su parte, registró un beneficio neto de 325,3 millones el pasado ejercicio, frente a las pérdidas de 2.461 millones de 2012.

    Informativo territorial de Murcia con la actualidad del dia.(31/01/2014)

    El gobierno autonómico ha valorado esta mañana positivamente los pasos dados por la concesionaria del Aeropuerto de Corvera para abrir estas instalaciones.

    12 millones y medio de euros en la prevención y extinción de incendios, aprobados esta mañana por el Consejo de Gobierno.

    El presidente de la Comisión Europea, José Manuel Durao Barroso, y el presidente del Comité de las Regiones, Ramón Luis Valcárcel, coinciden en que España ha superado con éxito su proceso de reformas económicas.

    La Presidenta habla de la crisis del Departamento de Salud en Belagua. El Parlamento se interesa por la situación de las viviendas de la ladera de Yesa. Osasuna ultima sus preparativos para el partido del lunes (31/01/2014)

    El acoso sexual, los ataques a la dignidad y la discriminación aparecerán por primera vez como delitos en el nuevo Código Penal Militar. El Gobierno ha aprobado el anteproyecto de ese nuevo código que sustituirá al actual, que tiene ya 28 años.

    La infanta Cristina podrá llegar en coche a la puerta del juzgado. El juez decano de Palma asume la recomendación de la policía por motivos de seguridad. Su abogado asegura que lo importante es la declaración ante el juez.