Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Parlament debat sobre la reforma de la llei de l'avortament. La norma s'ha d'aprovar al Congrés però l'oposició vol que els diputats del PP es pronunciïn sobre la llei. El grup Més ha demanat a més que la votació sigui secreta per propiciar la divisió a les files populars.

Llibertat amb càrrecs per als dos detinguts per irrompre en una missa amb consignes proavortistes. El bisbat els acusa d'un delicte contra la llibertat religiosa, penat amb fins a 6 anys de presó.

La Unesco intervendrà per salvar la posidònia, declarada patrimoni de la humanitat. Demanarà al Govern espanyol que paralitzi les prospeccions, si la resolució d'impacte ambiental és positiva.

Acaba sense acord la primera reunió entre Educació i els sindicats de la concertada pel TIL. Les associacions de pares han recorregut al jutjats el nomenament d'una regidora del PP com a membre del Consell Escolar.

Avui es compleix un any des què el grup Orizonia va anunciar la seva dissolució. La gran majoria dels treballadors acomiadats, 700 a Palma, han estat recol·locats en empreses del grup, però amb pitjors condicions laborals.

Els clubs esportius ja tornen a entrenar a les instal·lacions de Can Coix. L'ajuntament de Sant Antoni encara no ha solucionat la situació laboral dels treballadors per poder obrir el poliesportiu també al públic.

José Luis Oltra continua essent entrenador del Reial Mallorca. La manca d'acord entre Llorenç Serra Ferrer i Utz Claassen ha provocat que no es pugui destituir el tècnic, a més de significar la dimissió de Serra com a director esportiu.

Demà el cel estarà molt ennigulat amb precipitacions dèbils. Temperatures en lleuger descens. Vent de tramuntana de moderat a fort a Menorca i nordest de Mallorca. A la resta, de component oest de fluix a moderat.

La Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) prevé para hoy martes cielos poco nubosos en general con posibilidad de nieblas en el Valle del Guadiana. Las temperaturas en ligero ascenso. Heladas débiles en las sierras del norte de Cáceres, los termómetros marcarán entre 4 y 15 grados en Mérida, entre 5 y 16 en Badajoz, y entre 3 y 13 en Cáceres. Los vientos del noroeste flojos.

Propuesta del gobierno para la reforma de la ley electoral: listas abiertas, un terceio menos de diputados autonómicos y pasar del 5% al 3% de los votos para conseguir representación parlamentaria... Y más novedoso: elección del presidente del gobierno por mayoría simple... Detenido un hombre de 40 años en Cáceres por, presuntamente, acuchillar esta mañana a su empleada del hogar. Fase preliminar del concurso de murgas de Badajoz.

El gobierno asturiano intentará convencer una vez más a Tenneco de que hay otras alternativas al cierre de la planta de Gijón, después de que ayer Tribunal superior de justicia declaraba nulos todos los despidos y obligaba a la empresa a su readmisión. IU ha propuesto hoy limitar a 8 años los mandatos del Presidente del Principado, y modificar también su sistema de elección. Un 32 por ciento de la población asturiana está afectada por un problema de salud crónico o de larga duración.

El Ministro del Interior, Jorge Fernández Díaz, dispuesto a reformar la Ley de Extranjería. El presidente Juan José Imbroda vuelve a exigir un protocolo de actuación en la frontera. El CETI con 1.041 inmigrantes supera el doble de su capacidad. La ciudad autónoma asegura que 1.200 familias viven en casas no registradas en el catastro. El Gobierno regional y la delegación del gobierno estudian medidas para hacer frente a las agresiones al servicio público de transporte. La Consejería de Educación renueva el convenio de guardería con la Congregación de María Inmaculada en el Monte María Cristina. Antes del informativo... entrevista al portavoz de Populares en Libertad en el programa Melilla Opinión (18/02/14)

LA PATRONAL INSISTEIX

El govern català diu que voten les persones i no les empreses

El president de la CEOE ha insistit avui en què els empresaris no apostaran per una hipotètica independència catalana i ha apel·lat a l'esperit de la Transició per resoldre els problemes que hi pugui haver a Catalunya. Joan Rosell ha dit que si NO hi ha diàleg entre els dos governs hi pot haver conseqüències greus.... Des del govern català, el conseller Homs acaba de dir que respecten les posicions dels empresaris però ha recordat que són les persones les que voten i no les empreses

VUITENS DE LA CHAMPIONS

El Manchester City i el Barça juguen a partir de les 20:45 per La 1 de TVE

Després del sorteig, fa dos mesos, Martino destacava que l'important era veure com arribaria un i altre a l'eliminatòria més forta d'aquests vuitens de final. I l'hora de la veritat, ja és aquí...

Trias viatja a Madrid

PARLARÀ DEL FINANÇAMENT DEL TRANSPORT

L'alcalde de Barcelona es reunirà aquest setmana amb els ministres d'Hisenda i de Foment. L'objectiu és parlar del finançament del transport públic per evitar els polèmics increments de preu i també desencallar els projectes de La Sagrera i l'arriba de l'AVE a la Terminal 1 del Prat

150 lladres i 6.057 detencions

ELS MOSSOS DIUEN HAVER-LOS CONTROLAT

150 lladres i atracadors acumulen més de 6 mil detencions als carrers de Barcelona en els últims 4 anys. Segons els Mossos, la pressió a la què els han sotmès i algunes sentències de presó han fet que molts hagin deixat de delinquir a la capital catalana.

Observar l'espai des del mar

EL MEDITERRANI PODRIA ACOLLIR EL TELESCOPI

Estudiar l'univers des del fons del mar... És el que permet fer el telescopi de neutrins més gran del món.

Científics d'arreu del planeta, entre ells de la universitat politècnica i del CSIC, es reuneixen aquests dies a Vilanova i la Geltrú per planejar-ne la construcció.

Continuem amb la dinàmica d'alternar: un dia de sol, amb un altre de núvols. Tot i tenir molts núvols, podeu deixar els paraigües a casa perquè si plou seran 4 gotes.

Avui és un dia rúfol: un dia gris, humit i fresc. Els núvols tapen el cel de gairebé totes les comarques però és a les de la costa on són més compactes i on hi ha més probabilitats de què s'escapin alguns plugims, preferentment a la Costa Brava.

Les causes d'aquest dia tant ensopit són dues: aquesta línia frontal que ha arribat per l'oest i aquesta borrasca que s'ha aproximat pel sud (però que passa només fregant la costa). No són gaire actives per tant: molts núvols, poca pluja però això sí, vent de Gregal moderat i mala mar al nord de la costa.

En les pròximes hores, sobretot durant la propera nit, el front s'anirà desgastant i la borrasca s'allunyarà cap a Itàlia. Darrera seu entrarà vent del nord. Això vol dir que demà farà fresca però farà sol. Tranquil·litat, mentre esperem que arribi aquesta nova pertorbació que ho farà entre dijous i divendres.

Murcia es una de las cuatro comunidades mas castigadas por la crisis, segun un informe de FUNCAS. Entre 2008 y 2013 el PIB regional ha caido un 7 por ciento y la tasa de paro casi se ha triplicado al pasar del 10 al 21 por ciento. Hoy conversamos con la concejal de Hacienda del Ayuntamiento de Molina, Victoria Gomez sobre la situacion economica del municipio. 18/02/2014

La Policía continúa investigando la muerte violenta de una mujer en su casa en un intento de robo. Los dos detenidos tienen 26 años y son de nacionalidad española, y vecinos de Logroño. El último informe de FUNCAS califica de intermedio el impacto de la crisis en nuestra comunidad. (18/2/14)

El gobierno andaluz aprueba el anteproyecto de la ley de transparencia pública.

Alaya embarga un inmueble de CCOO para asumir la responsabilidad civil de un imputado que fue responsable del sindicato en Andalucía.

Miguel Ríos nombrado hijo predilecto de Andalucía para el próximo 28 F. El consejo de gobierno acuerda también ortorgar la medalla de Andalucía entre otros a la cantaora Estrella Morente, la oncóloga Elisa Bayo y el cineasta Miguel Picazo.

IU pide reformar la Ley del Presidente. El Consejero de economía responde a la petición del PP para que lo reprueben. 1 de cada 3 asturianos declara padecer una enfermedad crónica.

El juez de la Audiencia Nacional, Javier Gómez Bermúdez, ha decretado la apertura de juicio oral para el exdirector general de la CAM, Roberto López Abad y el expresidente de la Comisión de Control de la caja Juan Ramón Avilés, a los que ha concedido un plazo de 24 horas para que paguen sendas fianzas en concepto de responsabilidad civil que suman 8,5 millones de euros. (18/02/14)

La Junta de Extremadura propone fijar por ley que gobierne la lista más votada con lo que la mayoría simple sería suficiente para elegir al presidente... Fiscal y abogado defensor no se ponen de acuerdo en el juicio por la irrupción a la fuerza en TVE por parte de miembros del Campamento Dignidad... Hoy, concierto de piano en Cáceres para recordar al maestro Esteban Sánchez.