Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

El temporal de llevant del cap de setmana s'ha acabat. Això sí, queda una mar de fons notable.

 Pel que fa al cel: després d'un matí ennuvolat i amb alguns plugims, a la tarda tindrem més clarianes i només alguns ruixadets. 

Demà, també tranquil, però a partir de dimecres a la tarda i dijous tindrem una nova tongada de precipitacions. 

La Comunitat Valenciana es una de las seis autonomías que incumplieron el objetivo de déficit asignado para el año 2013. Según Hacienda, el déficit de la Comunitat es del 2,33% del PIB, cuando el objetivo era del 1,6%. (31/03/14)

Fernando Ferré arriba a un acord amb la Fiscalia al judici del cas Playa Sol. Francina Armengol i Aina Calvo, satisfectes amb els 12 mil inscrits per participar a les primàries del PSIB. L'hotel Valparaíso passa a mans xineses, que l'han comprat per 48 milions d'euros. Entrevista a Margalida Riutort, de Càritas. Maria Salom i Rafel Torres presenten la variant nord d'Inca. L'Atlètic Balears entra en concurs de creditors. Nadal ha perdut la final de Miami contra Djokovic.

Cantabria cierra 2013 con una caida del 1,9 por ciento del PIB, segun el INE. El Gobierno negocia con Adif la compra de terrenos para el teleferico de Vega de Pas. El pleno del Parlamento recuerda a Adolfo Suarez. El Ayuntamiento pone en marcha su Fondo de Sostenibilidad familiar. El racing pojhne en marcha un plan para tratar de conseguir un millon de euros antes del 30 de junio.

Déficit en la Comunitat. Llega en 2013 al 2,33 por ciento, 7 décimas por encima del límite del 1,6 por ciento permitido /// Medalla del Consell Valencià de Cultura. Fabra anuncia una ley de mecenazgo y difusión de actividad cultural en abril /// Empate a 1 gol entre Villarreal y Elche. El Valencia CF se despide de las opciones europeas via Liga en un partido para olvidar en Mestalla /// "Magdalena Vítol". Castellón pone el punto final a sus fiestas después de una semana llena de actos.

Dèficit a la Comunitat. Arribà en 2013 al 2,33 per cent, 7 dècimes per damunt del límit de l'1,6 per cent permés /// Medalla del Consell Valencià de Cultura. Fabra anuncia una llei de mecenantge i difussió d'activitat cultural en abril /// Empat a 1 gol entre Vila-real i Elx. El València CF s'acomiada de les opcions europees via Lliga en un partit per a oblidar a Mestalla /// "Magdalena Vítol". Castelló fica punt final a les seues festes desprès d'una setmana plena d'actes.

 

DADES DEL DÈFICIT DEL 2013

Catalunya incompleix i acaba l'any amb un 1,97%, 4 dècimes més de l'objectiu fixat

Catalunya incompleix un any més l'objectiu de dèficit fixat pel ministeri d'Hisenda. Les dades fetes públiques aquest mati indiquen que la Generalitat va tancar el 2013 amb uns números vermells de l'1,97 per cent, gairebé quatres dècimes més de l'1,58 marcat inicialment. Per Cristobal Montoro cal reconèixer l'esforç que està fent Catalunya i el conseller Mas-Colell ha dit que les xifres demostren que les autonomies ja no poden retallar més. 

Judici pel setge al Parlament

DEMANEN 7 ANYS I MIG PELS ACUSATS

Comença a l'Audiència Nacional el judici contra la vintena d'acusats pel setge al Parlament al juny del 2011. La fiscalia demana pels acusats fins a set anys i mig de presó pels delictes contra les institucions de l'estat i contra l'autoritat. Artur Mas declararà dijous com a testimoni a través de videoconferència

El PSC defensa les primàries 

COLLBONI VOL ANUL·LAR LES TAULES EN DUBTE

La direcció del PSC de Barcelona descarta les irregularitats denunciades per Jordi Martí en la jornada de primàries per escollir el candidat a l'alcaldia. Mentrestant, el guanyador de la primera volta, Jaume Collboni, demana que s'anul.lin els resultats de les taules que s'han posat en dubte i descarta la unió amb la candidatura de Carmen Andrés.

El menjar del futur ja és aquí

ALIMENTARIA DEIXA 170 MILIONS D'EUROS

Un aperitiu de gaspatxo, cervesa feta amb aigua salada o una beguda d'aloe vera. Són algunes de les novetats que es presenten des d'avui a una nova edició d'Alimentaria, la gran fira del sector de l'alimentació i la beguda.  El certamen deixa un impacte de 170 milions d'euros a la ciutat de Barcelona

Alves defensa el Barça

VÍCTOR VALDÉS, 7 MESOS DE BAIXA

Martino convoca pel partit de Champions contra l'Atletic de Madrid 22 jugadors, inclòs Puyol que encara no té l'alta mèdica. Dani Alves ha criticat la premsa madrilenya per parlar dels àrbitres sempre que el Barça guanya. A Valdés l'han operat del genoll i haurà d'estar 7 mesos de baixa

El Gobierno ha detallado el cierre de las cuentas públicas de 2013. Se cerró el ejercicio con un déficit del 6,62%. Seis comunidades autónomas sobrepasaron sus objetivos de déficit. Fueron Murcia, Comunidad Valenciana, Castilla la Mancha, Aragón, Cataluña y Navarra. En el otro extremo se sitúa Extremadura, que no llega ni al 1% de números rojos. Montoro reconoce el esfuerzo realizado por las comunidades autónomas. Los ayuntamientos tuvieron un superávit del 0,4%. El Gobierno cree que estamos en un punto de inflexión y el ministro de Hacienda ha dicho que se está ante un cambio de ciclo (31/03/14).

El Trribunal Constitucional declara anula la declaración soberanista del Parlament catalán. Artur Mas dice en la cámara que sigue vigente y que sortearán todos los escollos.

-QUINTA LIBERTAD. El Ministerio de Fomento autorizará escalas y recoger pasajeros en Canarias en vuelos internacionales a todas las compañías extranjeras que lo soliciten como estímulo económico.

-VIVIENDA. La patronal de la construcción de la provincia tinerfeña pide que se activen los proyectos pendientes de rehabilitación sacando adelante los Planes de Vivienda.

-CARRETERAS. El Cabildo de Tenerife pide al Ministerio de Fomento prioridad para el túnel de Erjos que cerrará el anillo insular de carreteras. El PP de Tenerife afirma que ya el gobierno estatal dio hace años partidas para este fin que el ejecutivo canario destinó a otros objetivos.

-PETRÓLEO. El ministro de Industria, Energía y Turismo José Manuel Soria se refiere a la decisión del Tribunal Supremo de retrasar su fallo sobre los recursos de instituciones de las islas contra los sondeos petrolíferos para pedir más datos sobre la situación de protección de la zona.

-CÁNCER. Se presenta la nueva campaña de prevención del cáncer de colon entre el Servicio Canario de Salud y la AECC en las islas. 31/03/2014