Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les Balears van perdre un 24% de visitants estrangers entre gener i març en relació a l'any passat.

Per contra, la visita d'estrangers ha estat històrica aquesta Setmana Santa a Mallorca. Al centre de Palma, comerciants i restauradors ho han notat. A la resta d'illes també ha estat positiva, tot i que amb xifres molt més prudents.

La meitat dels alumnes balears ha repetit almenys un curs escolar abans del 15 anys. Som la comunitat amb la taxa més elevada de repetidors.

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha anunciat un augment de la inversió per lluitar contra la pobresa.

Optimiste entre els productors d'ametla mallorquina. Enguany el quilo de bessó es paga per damunt dels 5 euros.

Amb l'excusa de menjar les darreres panades i robiols de la Setmana Santa, fins a 13 pobles de Mallorca s'han trobat per dinar junts a l'aire lliure.

A Xunta asegura que ningún estudante terá que abandonar a universidade por motivos económicos. Pideulles ás universidades información detallada para evaluar caso por caso logo das informacións sobre posibles baixas nas carreiras ao non poderen pagar os alumnos o importe das matrículas // Comeza a investigación polo afundimento, na costa de Asturias, do pesqueiro Mar Nosso, que causou a morte de cinco mariñeiros, dos que dous ainda seguen desaparecidos. Os sete superviventes empezan hoxe a prestar declaración ante a Capitanía Marítima de Avilés, mentres seguen os labores de busca con medios aéreos e marítimos // Continúa o proceso xudicial contra José Manuel García Adán, un dos principais imputados na Operación Carioca que investiga en Lugo delitos relativos á prostitución. Neste caso, a Audiencia  Provincial acúsao de mal trato e agresión sexual á súa exmuller. 22/04/14

 Cantabria es una de las cinco regiones que han incrementado su gasto en innovación,  pero aún está en los últimos puestos del ranking nacional. Satisfacción de los comerciantes del centro de Santander por las ventas realizadas durante la  apertura del viernes y sábado santos. El aumento de visitantes tuvo su reflejo en los espacios de ocio y la hostelería. La media de ocupación superó el 80 por ciento, sobre todo en el ámbito rural. La nueva directiva del Estela está dispuesta a comprar una plaza en la Liga LEB plata, tercer escalón de la competición nacional. 

 -HELICÓPTERO. Sigue la búsqueda del EDT Ares para rescatar los restos del helicóptero del SAR siniestrado en aguas entre Fuerteventura y Gran Canaria y de los dos cuerpos de los militares que siguen en el mar después de izar ayer parte de la aeronave con otros dos cadáveres. La Delegación del Gobierno en Canarias ha informado del hallazgo de restos que podrían pertenecer a los tripulantes.

 -TURISMO. Nueva cifra récord mensual y en lo que va de año en los turistas extranjeros que han visitado las islas.

 -PARLAMENTO. Resumimos la sesión de la mañana en el Pleno del Parlamento de Canarias con asuntos como las bonificaciones canarias a las tasas aéreas para nuevas líneas, o de la lucha contra los desahucios. 

 -ANIVERSARIO. La Universidad de Las Palmas de Gran Canaria presenta los actos de su 25 aniversario.

 -DÍA LIBRO. El estreno de un recital musical con el título 'Yo, poeta, declaro', dedicado a Agustín Millares Sall es uno de los actos organizados por el Gobierno de Canarias para celebrar el Día del Libro. 22/04/2014

 Cantabria es una de las cinco regiones que han incrementado su gasto en innovación,  pero aún está en los últimos puestos del ranking nacional. Satisfacción de los comerciantes del centro de Santander por las ventas realizadas durante la  apertura del viernes y sábado santos. El aumento de visitantes tuvo su reflejo en los espacios de ocio y la hostelería. La media de ocupación superó el 80 por ciento, sobre todo en el ámbito rural. La nueva directiva del Estela está dispuesta a comprar una plaza en la Liga LEB plata, tercer escalón de la competición nacional. 

Suben las visitas de los turistas. El número de turistas crece en la Comunidad Valenciana un 12,2% en el primer trimestre del año /// Escuelas de Pascua. Una opción para que los niños pase estos días de vacaciones /// El Villarreal pierde ante el Málaga. Los de Marcelino acusan el desgaste del año mientras que la Europa League está encarrilada //// Joven Orquesta de la Generalitat. El violinista Ara Malikian estará junto a la Orquesta en el estreno de "Latent Emocions"

Pugen les visites dels turistes. El nombre de turistes creix a la Comunitat Valenciana un 12,2% en el primer trimestre de l'any /// Escoles de Pasqua. Una opció per a que els xiquets passen estos dies de vacances /// El Vila-real perd davant el Màlaga. Els de Marcelino acusen el desgast de l'any encara que l'Europa League està encarrilada /// Jove Orquestra de la Generalitat. El violinista Ara Malikian estarà junt l'Orquestra en l'estrena de "Latent Emocions"

  • La crisi del PSC a Girona s'agreuja amb la dimissió de Joaquim Nadal, l'exconseller i exalcalde , que ara presidia l'executiva dels socialistes gironins. La marxa de Nadal se suma a la dimissió anunciada aquest matí de 9 membres més de la direcció. Segons s'ha sabut, Nadal va lliurar diumenge una carta al primer secretari de Girona exposant-li els motius de la decisió. Amb Nadal marxen també altres dirigents destacats de l'executiva gironina, com la número 2 Pia Bosch, o Manel Nadal.  Han explicat que la seva renúncia es deu a la "deriva" del partit i perquè consideren necessari que el PSC construeixi una alternativa d'esquerres i catalanista. Amb aquests 10, ja són 18 de 33 els dirigents que han deixat l'executiva./ La direcció del partit no ha fet cap comentari davant la decisió d'aquests dirigents . Només el candidat a les europees, Javi López, ha dit que lamenta els fets i que espera que el cap del PSC gironí, Juli Fernández, actui en conseqüència, ha dit. De fet, les dimissions d'avui haurien de forçar un Congrés a Girona .
  • Doncs això passa la vigília de Sant Jordi, que aquest any ve amb una forta càrrega política. El govern català s'ha referit avui a la visita, demà, de la vicepresidenta del govern espanyol, Sáenz de Santamaria, i la del president Marino Rajoy, dijous.  Francesc Homs,però, ha negat que hi hagi cap contacte previst. El portaveu celebra la vinguda de la número 2 de l'executiu i espera que aprofiti la seva presència per encomanar-se de l'esperit cívic de Sant Jordi./ De la seva banda, Mariano Rajoy ha insistit que està obert al diàleg, però no contra el TRibunal Constitucional ni el Congrés. Ho ha dit durant l'Executiva Nacional del PP. A la reunió també ha assistit la líder del PP català, que ha  exigit a Artur Mas que es desmarqui de l'Assemble aNacional Catalana.
  • El turisme continua oferint dades positives. I és que durant el primer trimestre d'aquest any, Catalunya va rebre 2  milions i mig de turistes internacionals, gairebé un 10 % més que al 2013. Només al març van visitar-nos una mica més d'un milió de turistes.  Amb aquestes xifres, Catalunya es la segona comunitat que més visitants estrangers rep, només per darrera de les Canàries.  Alemanys i asiàtics són els que més han augmentat. Per contra, Catalunya va perdre més de 40.600 habitants l'any passat, sobretot perquè molts ciutadans estrangers van tornar als seus països. En el conjunt d'Espanya, la disminució va ser de més 400.000 persones i totes les autonomies, excepte Melilla, van perdre població estrengera; Catalunya, una de les que més. 
  • Per primera vegada un estudi demostra que el vapor de les cigarretes electròniques no és innocu. L'Institut català d'oncologia ha provat que les persones que s'hi exposen presenten nivells de nicotina similars a les que conviuen amb persones que fumen fins a 7 cigarretes convencionals. L'Organització Mundial de la Salut recomana no fer-les servir i demana que es regulin. Entre d'altres volen evitar nous fumadors i que no s'associin a reclams de salut que no estan provats. Actualment a Catalunya les cigarretes electròniques estan prohibides en col·legis, hospitals i centres de l'administració pública. 
  • Sis temporades consecutives després la plantilla del Barça haurà de veure les semifinals de la Champions per televisió. De la situació del club n'ha parlat avui Gerard Piqué en la presentació d'un llibre de relats solidaris. Amb opcions encara a la lliga, el central creu que l'equip blaugrana aixecarà el vol i troba que és injust que se centrin totes les crítiques en un sol jugador, en aquest cas, en Leo Messi. 
  • El grup barceloní La Banda Municipal del Plo Norte presenta avui el seu últim treball, el tercer, que han anomenat "Calor". I ho faran en una actuació a la Sala Bikini de Barcelona en què repassaran els millors temes del seu pop-rock encomanadís. El títol del disc reflecteix l'esperit alegre i ballable de les noves cançons. Us deixem amb la seva música.
  •  Reunión en Madrid del Comité Ejecutivo Nacional del Partido Popular. El ex tesorero del Partido Popular Luis Bárcenas asegura ante el juez de la audiencia Nacional, Pablo Ruz que nunca habló con Pedro Sanz de la supuesta financiación irregular de la sede riojana. Hoy se encuentra en Logroño la secretaria general de agricultura y alimentación, Isabel García Tejerina. El Partido Socialista de La Rioja denuncia el escaso cumplimiento en la región del Decreto Ley y la Ley que regula el apoyo al emprendedor para la creación de empleo. El Partido Riojano denuncia que el Gobierno Regional ha convertido la sanidad pública en un negocio. Esta tarde en Calahorra arranca una nueva edición de las Jornadas de la Verdura. Concierto con hortalizas. Radio 5 Todo Noticias celebra su 20 aniversario desde Calahorra. La operación de Semana Santa se ha saldado en nuestra región con un balance positivo, sin ningún accidente mortal. Entrevista al presidente de la Federación de Empresarios de La Rioja, Jaime García Calzada. Un 5 por ciento de los ciudadanos reclama ante un problema de consumo. La vuelta al trabajo para unos se hace más cuesta arriba que para otros. Se llama Silvia González y firma como Caroline March y lo suyo es novela romántica. La estación de Valdezcaray ha cerrado sus puertas tras una temporada que sus responsables califican como muy buena. El Cocinas.Com ha puesto fin a sus opciones de ascenso. Exposición de Luis Cárcamo en Arrúbal. 

    El Sindicato de Estudiantes y la Plataforma de Afectados por las Becas, han criticado hoy el retraso en el pago de las ayudas para este curso. Aseguran, además, que cobran menos que el año pasado. Según el ministerio tan solo queda por pagar un 5 por ciento de las becas.

    - Los cuatro aragoneses miembros de las Brigadas de Solidaridad que han estado una semana retenidos en Marruecos volverán mañana. La policía les detuvo cuando intentaron entrar al Sáhara Occidental.

    - El viernes se constituye la comisión parlamentaria de investigación del caso PLAZA. Tendrá, como máximo, 6 meses para sus trabajos. Ahora los grupos discuten quién comparecerá y si se hará de forma abierta a los medios de comunicación, como quiere la mayoría.

    - Se cumplen 50 años del nacimiento, en Bélgica, de una auténtica leyenda del zaragocismo: los Cinco Magníficos. Canario, Santos, Marcelino, Villa y Lapetra comenzaron tal día como hoy pero de hace medio siglo su andadura conjunta. 

     

     Enrique Maya habla sobre el caso Ignacio Polo. La Semana Santa en Navarra concluye sin ninguna víctima  mortal en las carreteras. Los datos turísticos de este periodo vacacional superan todas las expectativas. Osasuna ya se prepara para ir al Bernabeu (22/04/2014)

    L'hivern passat, les Illes van perdre un 24 per cent de visitants estrangers. Unes xifres que confirmen que lluny de millorar, l'estacionalitat de la nostra economia s'accentua encara més, perquè al conjunt de l'Estat els visitants han augmentat. 

    La meitat dels alumnes balears han repetit almenys un curs escolar abans del 15 anys. Som la comunitat amb la taxa més elevada de repetidors. Les dades són especialment negatives entre els varons.

    El president Bauzá ha anunciat un augment de la inversió per lluitar contra la pobresa. Ha estat en un ple en què el Parlament ha debatut sobre Educació i aprovarà el mandat marc que permetrà l'ús de l'article salat a IB3.

    Optimiste entre els productors d'ametla mallorquina. Enguany l'estan venent a bon preu. Enguany el quilo de bessó es paga per damunt dels 5 euros, quasi dos per damunt de l'anterior collita.

    Lluís Carreras dóna un toc d'atenció a la plantilla del Mallorca. L'entrenador  ha suspés la sessió d'entrenament per falta d'intensitat. L'equip se la juga dissabte contra l'Alabès, ja amb l'objectiu d'evitar el descens.

    El bon temps ha acompanyat en els pancaritats que han celebrat 13 pobles de Mallorca.

     Declaran a puerta cerrada en la Capitanía Marítima de Avilés los supervivientes del naufragio del "Mar Noso", en el inicio de una investigación sobre sus causas. La hipótesis de una sobrecarga en el aparejo de pesca se baraja como probable.

    La candidata socialista al parlamento europeo Elena Valenciano ha dicho  en Asturias que la Unión Europea debería revisar su política energética y que trabajarán para que el carbón tenga futuro. Elena Valenciano  ha defendido también un reparto más justo de la cuota de caballa.